Jump to content

Featured Replies

Posted

Tražio sam po forumu ovaj pojam ali sam ga našao samo u jednom tekstu o Rusiji.

www.globalfreeloaders.com je ista stvar kao i couchsurfing i hospitalityclub ali kako mi se čini mnogo manji. Da li je neko ovde koristio ovaj sajt i kakva su mu iskustva? Ja sam se tek sad registrovao.

Globalfreeloaders kao pojam znaci neko ko putuje i steka se za sve, ne samo za smestaj vec i za hranu, odecu, obucu... bukvalno sve sta im padne pod ruku.

E sad, da li svi clanovi GFL-a zive tako i dozvoljavaju svojim gostima sve, ja sa tim nisam upoznata, ali otprilike da je sajt zaziveo u slicno vreme kad i CS i HC ali je brzo izgubio na popularnosti.

;D

• Author

Inače pretraga je očajna i cela stvar izgleda kao da se nije menjala 10 godina (verovatno i nije). Deluje mi da je tamo ostalo još samo par zaluđenika kojima je sajt jako drag. Nisam znao da su Globalfreeloaders štekare, odnosno nisam uopšte znao za taj izraz ranije.

A šta je sa hospitaliti klubom? Je l` korisi to još neko? Pre koji dan sam osvežio profil malo i procunjao, i dalje je nepregledan do zla boga, ali deluje mi da ima još ljudi koji su aktivni.

Ima aktivnih ljudi. Ja i dalje upoznajem ljude koji se drze HC-a i ne zele uopste na CS i HC mi je na puno mesta spasio noc. Kad ne mogu nikoga da nadjem na CS-u, HC uvek priskace u pomoc

:)

Ja sam jedan od takvih - ostajem veran Hospitality-ju,no matter what :)

Iako imam i nalog na Couchsurfing-u...al ga i ne koristim prakticno.

A šta je sa hospitaliti klubom? Je l` korisi to još neko? Pre koji dan sam osvežio profil malo i procunjao, i dalje je nepregledan do zla boga, ali deluje mi da ima još ljudi koji su aktivni.

Kako mislis nepregledan?

Ili ti ne znas da se snadjes tamo (onda je problem u tebi,ne u sajtu)?

Ja uvek nadjem ono sto me zanima,pa ne znam kako to mislis "nepregledan do zla boga"? nono

• Author

Ja sam jedan od takvih - ostajem veran Hospitality-ju,no matter what :)

Iako imam i nalog na Couchsurfing-u...al ga i ne koristim prakticno.

Kako mislis nepregledan?

Ili ti ne znas da se snadjes tamo (onda je problem u tebi,ne u sajtu)?

Ja uvek nadjem ono sto me zanima,pa ne znam kako to mislis "nepregledan do zla boga"? nono

Razumem ja da ti je HC drag ali realno gledano sajt je loše odrađen. Možda je bio lep pre 10 godina kada se koristio samo teks. Već prva stranica mi je odbojna, gomila linkova jedni pored drugih. Ne znam ko se toliko zeza i pilji da ih pročita. U globalu dizajn sajta je jako loš. Ako želiš da privučeš ljude onda sajt treba da ti bude ,,user friendly``.

Ko koristi sajt već duže vreme verujem da se navikao i da mu je sve ok ali novim članovima treba puno vremena da se naviknu ako ih uopšte i privuče sajt.

Nemam nalog na CS-u niti na nijednom slicnom sajtu. Neki moji prijatelji koji su tamo kazu mi da sve to sjajno funkcionise, ali ja nikad nisam imala dovoljno hrabrosti. U svakom slucaju, zgodan nacin da se upoznaju ljudi, obicaji i kultura.

Evo jos nekih slicnih sajtova:

www.globtrotters.co.uk

www.place2stay.net

www.stay4free.com

www.joomla.servas.org

Razumem ja da ti je HC drag ali realno gledano sajt je loše odrađen. Možda je bio lep pre 10 godina kada se koristio samo teks. Već prva stranica mi je odbojna, gomila linkova jedni pored drugih. Ne znam ko se toliko zeza i pilji da ih pročita. U globalu dizajn sajta je jako loš. Ako želiš da privučeš ljude onda sajt treba da ti bude ,,user friendly``.

Aaa...

Pa jedno je sto ti se izgled/dizajn sajta ne svidja,a drugo je "biti nepregledan do zla boga".

Evo,ulogovao sam se tamo cisto da vidim o kakvoj nepreglednosti pricas i - ne znam sta da prokomentarisem u vezi toga.A da bi potkrepilo tvoje navode.Valjda zato sto sam se navikao,pa vec znam gde je sta :)

Meni ta "gomila linkova" ne smeta,svaki ima svoju fuknciju i pise sta je za sta.Ne treba ni neko posebno "piljenje" da bi se videlo sta tu pise.

Ne znam,i dalje mi nije jasan taj tvoj stav (ukus :) ),al da ne skrecemo previse sa teme...

Natasa, mozes da napravis profil i samo da upoznajes ljude, da prosetas sa njima kad imas vremena, da izadjes sa nekim na kafu. Ne moras ni da hostujes ni da budes hostovana ukoliko to ne zelis. Mozes jednostavno da stvaras prijatelje i da vezbas strani jezik ukoliko govoris neki

;D

• 3 months later...

Slazem se sa Nikolar91, i ja se poprilicno teshko snalazim na Hospitality, imam nalog, ali ne znam da li sam 2 x ushla, jer i kad krenem neshto da trazim, ne znam odakle da pocnem, dok je Couch Surfing jako pregledan, i jedino se tamo ne bi snashao covek ukoliko ne zna jezik, mada i to moze da se podesi...