Followers 0

Island u Julu

13 posts in this topic

Da vidimo, jel ima nekoga da je zainteresovan za Island, početkom Jula.... Svestan sam da obicni ljudi idu tada na more i to, ali ja nisam obican ljud :)

Plan je da se ide nekolko dana u Rejkjavik prvo, pa onda se iznajmi rentacar (sto je vise ljudi to bolje), i da se obilazi sve redom..... Ja najvise volim vodopade, i planiram da ih obidjem sto vise, a na Islandu ih ima dosta... takodje najjaci vodopad u Evropi se nalazi na Islandu (Dettifoss).

Ajd ako je neko za, pa da akcijamo nesto :)

Koliko para je potrebno za takvu avanturu?  ;) Koliko si dana planirao da budes na Islandu?

Zavisi koliko dugo se ostaje i sta se radi :)

Island je malo skuplja zemlja, to je tacno.

Ja sam nasao ovaj guesthouse u Rejkjaviku, po preporuci ljudi koji su bili tamo: http://www.ourhouse.is/  izgleda skroz ok.

Ima npr soba sa 2 kreveta, i ako bi 2 osobe isle, onda noc kosta 7000 ISK po osobi, a to je oko 43e. Znaci za 7 dana ti treba oko 300e za smestaj. Ovo je ako idu 2 osobe u sobu, a ako ide jedna osoba samo, onda bude skuplje malo.

E sad, ovo je samo Rejkjavik, a Island nije samo Rejkjavik :) Zato jos uvek istrazujem i gledam dal bi jos neko isao, jer bih voleo da nadjem jos 2-3 osobe za RentaCar..... Ako nemas renacar, onda postoje raznorazne ture autobusima i mini busevima... Ali kontam da je bolji trip RentaCar.

Ja sam za sada rezervisao 8 dana u ovom guesthousu u Rejkjaviku preko emaila, a za dalje cemo videti.

Kojim slucajem imam tetku tamo i bio sam vise puta samo hocu da vam dam dobronamernu sugestiju-APSOLUTNO SE NEMA STA VIDETI-ne,ne zelim da uticem na vas vec samo da kazem cistu istinu za te novce imate zaista divnih destinacija gde mozete otici.

Ali ako vam je zelja svako dobro vam zelim!

A gde ste bili i sta ste tacno videli na Islandu, pa da tvrdite kako tamo nema niceg zanimljivog? Mislim hiljade i hiljade ljudi iz celog sveta su ludi jer idu svake godine na Island?

Kojim slucajem imam tetku tamo i bio sam vise puta samo hocu da vam dam dobronamernu sugestiju-APSOLUTNO SE NEMA STA VIDETI-ne,ne zelim da uticem na vas vec samo da kazem cistu istinu za te novce imate zaista divnih destinacija gde mozete otici.

Ali ako vam je zelja svako dobro vam zelim!

Ne slazem se. Island je prelepa zemlja.

Ovako obisao sam celi Island jer on je relativno mali,dalje zaboravio sam da kezem da imaju veliki standard i da je sve skupo.

Sad vi kazete da hiljade ljudi hrle tamo to je relativno sta znaci  to hiljade i hiljade.

Rekao sam ne zelim da se ovde upustam u polemiku sa vama zelim vam sve najbolje.

7 dana je jako malo za videti celi island, tj nije izvodljivo naparaviti krug okolo islanda za toliko vremena, 20 dana minimum...sto se spavanja tice ja sam za varijantu stora...

...koliko izlazi rentanje kola? jeste malo poskupa zemlja ali nikako se ne slazem da se nema sta videti...

Pogledaj malo na sajtovima tipa http://www.skyscanner.net/ odakle ti odgovara.

Ja cu pre toga biti u Engleskoj i iz Londona ima direktni letovi za Rejkjavik, moze da se nadje za oko 300e povratna. Slazem se da jhe 7 dana malo, ja gledam da ostanem 2 nedelje.

Island je lep i sasvim drugaciji od bilo koje druge zemlje gde ste bili

zelenila ima jako malo jer je vecinom vulkanski kamen i mahovina koja lici na travu

ima dosta toga da se vidi novog i drugacijeg

ali je zasta sve poskupo

od smestaja ,klope prevoza ekskurzija a najvise pica i alkohola

imaju ture da se vidi vulkan, gejziri, vodopadi, kitovi,njihove cuvene ptice izleti poput safarija i plave lagune

celo ostrvo moze da se obidje ali je potrebno vise vremena i mesta su prilicno slicna i sumorna

jedino zivosti neke ima u samom reykjaviku a najvise petkom i subotom

tada svi izadju i kafice koji su smesteni u dve ulice u centru i obavezno se svi nevidjeno napiju

poznati su i po tome sto njihove devojke tada slobodno prilaze muskarcima i otvoreno izrazavaju zelju za upoznavanjem pa cak i sexom

7 dana je sasvim dovoljno da se sve znacajnije znamenitosti celog islanda obidju osim obilaska celog ostrva u krug za sta treba vise vremena

takodje su zanimljivi termalni bazeni u samom reykjaviku kojih ima preko dvadesetak

i ulaznice su samo par eura

ima starijih i novije gradnje ali svi su cisti i rade ceo dan preko cele godine

za island ima dosta povoljnih letova iz londona ali jos vise iz osla

tako da ne morate vaditi englesku vizu a najpovoljnije karte su isladndaira ili kako se vec zove jedna od njihove dve aviokompanije koja u sezoni mislim da je to posle 15 maja ima najjeftinije letove