Followers 0

Stopiranje Nemacka

9 posts in this topic

Trebalo bi krajem avgusta da prodjem kroz Nemacku stopom do Beca a krecem iz Amsterdama pa me interesuju konkretna iskustva stopiranja kroz nemacku.

Moje jedno jedino je bilo neprijatno jer je mene i burazera policija posle opomene da nesmemo da budemo na autoputu ponovo savatala i terala da pesacimo ispred auta do sporednog puta.

I moze li na divlje da se kampuje po Nemackoj?

u nemackoj je zabranjeno stopiranje na autoputu, pogledaj hitchwiki... ali zato mozes na pumpama koje su na autoputu... mislim da mozes opusteno da kampujes, ja sam dizao sator blizu jedne pumpe kod cesko-nemacke granice na par sati, i u wiesbaden-u u gradskom parku, bez ikakvih problema

Ja ove godine stopirao od Berlina do Amsterdama i stigao bez ikakvih problema. Znaci samo od pumpe do pumpe i stigao do Amsterdama za manje od 10h.

Svaka cast za stopiranje Berlin-Amsterdam.

Ima li jos neko iskustva sa kampovanjem po nemackoj?

Ja bih trebalo da provedem dve noci kampujuci ali na razlicitim mestima, tako da bih sator dizao pred mrak a sklapao ga sa prvim svetlom.

Ver

Moje jedno jedino je bilo neprijatno jer je mene i burazera policija posle opomene da nesmemo da budemo na autoputu ponovo savatala i terala da pesacimo ispred auta do sporednog puta.

Apsolutno isti slucaj :)

Samo je mene neko verovatno "ocinkario" prvo policiji,posto su dosli i odmah da ih pratim (oni voze polako,a ja ko iza njih peske).Kad smo stigli do sporednog puta samo su rekli kratko "Not on the road" (posto nisu znali engleski,a ja ne znam nemacki) i otisli.

Posle toga gde sam se zadeosio kad je pao mrak samo sam rasirio sator (ne odmah pored puta,suvise prasine dolazi),ujutru spakovao i sve OK.Inace,stopirao sam samo po autoputevima (dok me ne uhvate).Sve je OK,al ako si duze od pola sata-sat na nekom putu i niko ti ne stane vec pocinju da ti rastu sanse da te neko ocinkari 'zelenima' (=Polizei) ;)

Mada stvarno ne razumem te vozace koji prijavljuju stopere,sta im smeta ako neko stopira,ako vec neces da stanes idi svojim putem bas te briga... :roll:

Eh da, mogu i ja da se pohvalim da sam stopirao po Nemačkoj. Celokupan mišljenjeje je pozitivno.

Stopirao sam sa drugaricom, nismo prešli neke velike razdaljine (od Drezdena do nekog sela Janšvald kod Kotbusa ~150km). U Drezdenu je jako lako stopirati ka severu, odnosno Berlinu. Postoji jedan hot spot i to blizu centra grada kod severne železničke stanice, pogledajte na hitchwiki. Tamo se čeka pola sata najviše i svi pale za Berlin. Generalno nismo čekali više od pola sata.

Jedna jako lepa stvar kod Nemaca je da su dobronamerni, desilo nam se više puta da su skretali sa svojih puteva da bi nas odveli do mesta koje nama odgovara. Koliko sam skontao i krntije su imale GPS uređaje. Bitna stvar je da im kažete da vas ostave na benziskoj pumpi i tamo vam niko ništa neće reći što stopirate a i bolje je.

Imate već ovde linkove sa mapama nemačke gde su obeležene sve benziske pumpe.

Koliko sam skontao i krntije su imale GPS uređaje.

Hehe,podsetio si me na nesto.

Ja sam prvi put u zivotu video taj GPS kad sam stopirao u Nemackoj...dal je bila 2005. il 2006.,sad ne mogu da se setim tacno.

I stane mi neki matorac,ja udjem u kola i gledam u taj GPS ko tele u sarena vrata.Reko,pazi ti ovo cudo,prica ti gde/kuda da vozis,hehe kiklop

Vidi on da je buljim u to,pita sta gledam,reko ja ovo nikad video nisam :) (a i stvarno,u to vreme niko ziv nije imao to u Srbiji;mozda ajde ministri i tako ta ekipa :roll: )

A njemu smesno to - kao,pazi ga,nikad nije video GPS :D

Jebi ga...

Ja sam stopirala kroz celu Nemacku i startovala me je policija jednom i rekla da moram da se sklonim sa autoputa i odveli me na pumpu odakle sam stopirala. Tacnije, kod nemaca je normalno da pridjete nekom i da ga pitate u kom pravcu ide i on ce vas povesti. Jedan stariji bracni par mi je cak dao 10 evra da si kupim cokoladu... Savrsenih mesec dana i samo napred! Izbegavaj autoputeve, ako si na autoputu jedino smes da stopiras na pumpama tj. izlasku s pumpi, ne smes na autoputu nikako, sto se tice starih i seoskih puteva, nema nikakvih problema.

Lazo ljubi te sprinklerka :*

Izbegavaj autoputeve, ako si na autoputu jedino smes da stopiras na pumpama tj. izlasku s pumpi, ne smes na autoputu nikako, sto se tice starih i seoskih puteva, nema nikakvih problema.

Da,al autoputem ti je 100 puta brze.

Ovi koji idu reigonalnim i seoskim putevima idu do sledeceg mesta/grada/sela,a ovi sto idu autoputem moze da se desi da te voze i po par stotina kolimetara u tom pravcu ;)