Followers 0

iliegalno kampiranje u legalnim kampovima

9 posts in this topic

Ima neko iskustva u tome? znači dođeš u kamp, ušuljaš se navečer, digneš šator i ujutro se ranom zorom spakiraš? Izvedivo ili ne? Naravno bez da platiš račun... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste izvedljivo, mi smo jednom tako spavali u kampu na obali Soce. Oko 6-7 ujutru sam se probudio i malo prosetao, bio je tamo neki covek koji je skupljao smece, video nas je i nase satore ali nije nista rekao. Medjutim, mi nismo namerno spavali tako, vec smo lutali po sumi posle ponoci i kad smo videli reku odlucili smo tamo da prespavamo, a tek sledeci dan smo videli da je to neki kamp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo vratili se sa desetodnevne biciklo avanture po hrv otocima i kopnu.

Ruta je bila Zagreb - Delnice (vlakom)- otok Krk - otok Cres - Otok Lošinj (trajekt do Zadra) - Šibenik - Primošten - Split - Otok Vis - nazad trajekt pa vlakom do Zagreba

Prvi sam puta isprobao ilegalno kampiranje po legalnim kampovima.

Što se tiće ilegalnog kampiranja to pali bez problema po sjevernom djelu jadrana gdje su kampovi veći i u rukama turističkih multinacionalki. U dalmaciji južno od zadra, uključujući i zadar ne dolazi u obzir jer su kampovi jako mali.. a na ulazu vas odma vrebaju sami vlasnici kampa. Cijene kampiranja su u dalmaciji otprilike dvostruko niže od sjevernog djela ali je i konfor manji, doduše kako gdje. U dalmaciji se može pregovarti o cijeni, na sjeveru ne može.

U svakom slučaju za 10 dana nismo nigdje platili smještaj, neugodnost omanja samo zadnji dan na otoku Visu kada je došao čikac da nas upozori da na otoku nema kampa i da se pomaknemo (!) nije rekao gdje, pretpostavljam dalje od njegovog rajona kontrole. Inaće nije bio tur inpektor nego neki komunalni redar pošto je na majici imao grb grada. A i mi smo bili 500m od centra Visa na nudističkoj plaži  zvizhd

Budžet kojeg smo potrošili u 10 dana je 150e po glavi djevojka i ja uključujući trajekte i vlakove koji su nam oduzeli bar pola od toga novca. Inaće toliko je i 3 dana apartmana pa sad razmislit vam je kako ćete ubuduće potrošiti svoje vrijeme i novac.

U planu je za koji naredni vikend kada se dojmovi slegnu riješiti istru biciklom... :pivoooo:

Definitivno je dobar bicikl bolja investicija nego dobar auto... :hihi:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čekaj jesi onda bio unutar kampova ili ne?  :? Ja sam se danas vratio iz Pule gde smo proveli 2 noći, bez ikakvih problema se može kampirati pored Kamp Stoje, tu se nalazi jedna velika šuma gde na svakih 10 metara se nalazi jedno idealno mesto za sakrivanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesmo na sjeveru do lošinja, dalje smo spavali ilegalno uz more, osim u zatonu kraj šibenika gdje smo imali smještaj u kući. Jutarnje kupanje u 7h kad te toplina istjera iz šatora - neprocijenjivo  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilo bi dobro da i ostali (pri)jave mjesta na jadranu gdje je se može prespavati za 0 para bez da te itko ometa ili da te nedobog probudi  :shockkk: Recimo da za početak probamo sa istočnim djelom jadrana od slovenije do crne gore i albanije!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ukoliko u kampu zajedno borave vise osoba, moguce je prijaviti manje osoba. Ove godine sam kampvao sa drustvom na Peloponezu. Bilo nas je petorica, a zvanicno smo prijavili da nas je trojica. Niko nije ni primetio niti nas ista pitao. Tako nas je nocenje iznelo 6.3 eura po osobi umesto 10.5 eura, sto je usteda od 96 eura po osobi za 24 noci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam pre dve godine isao na turu ili kako vec to da nazovem po Istri za jako male pare. Isli smo0 stopom, nas dvoje i planirali da ostanemo 2-3 dana cisto da vidimo more pa smo shodno tome nosili ukupno oko 150 eura. Kad smo videli da jako malo trosimo ( doduse nismo izlazili niti pili alkohol ) ostali smo citavih 11 dana i potrosili 100 eura ukupno ( 50 po osobi ). Krenuli smo iz Valjeva ujutru, imali smo srece sa stopom pa smo negde oko 22 bili u Rijeci, prvo vece smo spavali na plazi, ne znam tacno kako se zove, kazu da je ta plaza najbliza gradu, pored nje je neki klub, a sa leve strane je nesto sto lici na industrijsko postrojenje, izgleda kao neka rafinerija ili nesto sto ima veze sa naftom ili gasom. Nismo podizali sator, spavali smo u vrecama i niko nas nije dirao, sledece vece smo spavali na plazi u Lovranu koja se nalazi kod okretnice autobusa koji ide iz Rijeke u Lovran. Takodje smo spavali u vrecama bez podizanja satora.

Onda smo otisli na Cres, u grad Cres koji se nalazi u nekom kao zalivu, zalive je mali pa ga je lako prepesaciti a preko  vode od grada se nalaze maslinjaci, 4 dana smo spavali u tim maslinjacima, koji su neposredno pored mora i gde se moze kupati, ima cak i tuseva pa smo se tu i tusirali. Problem je bio sto se  ta strana dobro vidi iz grada, pa smo morali sator spustati ujutru, a podizati kad padne mrak, kako nam ne bi banula neka turisticka inspekcija. Inace u tim maslinjacima ima milion smokava pa smo ih jeli svo vreme, ali gledali smo da jedemo ove iz drugih maslinjaka a ne iz tog u kojem smo spavali za slucaj da naidje vlasnik-ca. Naravno i naisla je, neka zena poslednji dan , rekli smo joj da smo upravo stigli i ona nam je rekla das ne mozemo tu kampovati, zbog inspekcija, a ne zbog nje, rekli smo joj da sklapamo sator i idemo i ostali smo i tu poslednju noc. Odande smo stopirali na fazon gde ide onaj koji nas pokupi idemo i mi tamo i zavrsili smo u porecu gde smo spavali u nekom parku koji je gledano sa kopna sa desne strane od starog grada, spavali smo u vrecama. Ovde je bilo sranje posto je svo vreme oko nas bila masa pijanih ljudi koji su pevali i derali se.

Onda smo odstopirali do Pule, tamo smo spavali u nekom sumarku u nekom kompleksu hotela pored mora, na toj plazi smo se i istusirali. To je bilo prvo vece, a drugo vece smo spavali na groblju, verovali ili ne , samo nismo ni znali da je to groblje posto je mnogo zaraslo u travu i izgleda kao neki zapusten park, oba puta nismo dizali sator vec smo spavali samo u vrecama. Dan posle smo krenulio kuci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

drugo vece smo spavali na groblju

Mislim da si upravo otkrio najbolje mesto za kampovanje, mir i tisina i niko te ne dira  :kamp:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0