Followers 0

Nis - Belgorod (Ru)

6 posts in this topic

Pre svega Dobar Dan svima. Znam kako je kada neko nov dodje na forum i krece sa glupim pitanjima (i sam sam admin jednog) Medjutim ako ne pitam, ne mogu da dobijem odgovor.

Vi kao stariji chlanovi mislim da mozete da mi pomognete. Nadam se da cete imati malo strpljenja i preneti mi vase iskustvo kao i korisne savete. Za uzvrat rado cu podeliti iskustvo koje dozivim na putu.

Moja zhelja je da odem u Belgorod (nekih 40km iznad Ukrajine) jer sam upoznao nove drugove iz tog grada i jako smo se zblizhili.

Njih par su se ponudili da budem gost u njihovom gradu, obezbedili su mi hranu i smeshtaj u svojim kucama.

Za sada sam nashao vozove Beograd - Kiev; Kiev - kharkov; Kharkov - Belgorod. S tim sto me sve povratne karte kostaju manje od 150e i zadovoljan sam time.

Datum putovanja je 20 sept., jer mi tada pocinje odmor, s tim sto odmor moze da mi traje do kraja decembra, sto znaci da vremena imam na pretek.

Moje pitanje je: Sta mi je potrebno od papira, s tim sto bih se zadrzhao u Rusiji sto je vise moguce. Hvala unapred.

Zaboravih da napomenem da sam student (ako to ista znachi) i da idme turistichki.

Moje pitanje je: Sta mi je potrebno od papira, s tim sto bih se zadrzhao u Rusiji sto je vise moguce.

Ako bi ti domacini dostavili pozivno pismo mogao bi da napravis vizu u ambasadi na 90 dana. Druga varijanta je da pre isteka 30 dana izadjes i ponovo udjes (Ukrajina je blizu).

Hvala vam puno :) Napravicu novi post, oko 20 oktobra sa iskustvima koje sam doziveo.

Možeš i za oko 100 povratno da prođeš, ako ne ideš vozom skroz do Kijeva, već do Čopa (prvi grad u Ukrajini), i iz Čopa vozom do Harkova. Jeftinije je zato što je unutrašnja tarifa u Ukrajini višestruko jeftinija od međunarodne. A ako hoćeš jednostavnije, čini mi se da ima i direktan voz iz Sofije do Harkova, ali ne svaki dan, moram da proverim.

EDIT: Sad sam proverio, nema iz Sofije za Harkov, bilo je do 2009. godine. Sad ima samo do Kijeva/Moskve. Ima iz Varne za Harkov, ali to ti već manje odgovara.

EDIT 2: Sad sam našao da ipak ima  :LOLLL:. Trebalo bi da ide utorkom iz Sofije.

EDIT 3: Ali je skup...onda bi ti sigurno 180-200 EUR izašlo povratno