Jump to content

Featured Replies

Posted

Zbog mnogobrojnih razloga najvise mi odgovara da u Brazil stignem sa kartom u jednom pravcu jer ne uspevam iz ove perspektive da sagledam, do kraja isplaniram niti da u potpunosti budem sigurna odakle cu leteti nazad. Buduci da na svim sajtovima koji prodaju avio karte u tom pravcu stoji da se u Brazil ne moze uci bez povratne avio karte koji sluzbenici pri ulasku u zemlju imaju pravo da ti traze (ali i ne moraju), zanima me da li je nekom poslo za rukom da udje bez iste i da li moguce odraditi to sa nekom rezervacijom bez kupovine karte. Pritom oni navodno ne traze da prikazes bukvalno povratnu kartu (A-B B-A) nego neku avio kartu koja pokazuje da iz neke zemlje juzne amerike letis nazad u Evropu, ali svejedno, meni ni to ne odgovara buduci da u momentu dok ne stignem do juzne Amerike tesko da mogu da budem sigurna i iz koje zemlje cu se uopste vracati nazad. Stoga ako je neko imao iskustva sa rezervacijama, a ne kupljenim kartama molim vas podelite to sa mnom :)

Ne secam se da su mi ikad trazili povratnu na aerodromu u Brazilu. Mislim da ne bi trebalo da brines. Jer, sta mogu da ti urade? Da te deportuju nazad za Srbiju o njihovom trosku? Ne isplati im se :) A i ne znam zasto bi to radili ako imas urednu vizu. Ako bas zelis, uzmi u nekoj agenciji u Srbiji onu fake rezervaciju, pa pokazi ako ti budu trazili. Ili, ako budes u tom trenutku imala neku kartu, recimo, iz Brazila za Argentinu, daj im to. Sve u svemu, nemoj mnogo da se traumiras :)

By the way, prvi put kad sam ulazio u Brazil, nisam imao povratnu kartu :)

• Author

Hvala puno Dragance, iskreno, od tebe sam najvise i ocekivala da mi u ovome pomognes, ali sam ipak napravila post misleci da bi i nekom drugom moglo biti od koristi:)

Kada sam preko Kondorovog sajta kupovala karte pojavilo se fino markirano upozorenje da mozemo biti zamoljeni (ja sam shvatila jos pri ukrcavanju u Frankfurtu) da pokazemo povratnu kartu, odnosno bilo koju kartu koja potvrdjuje da cemo se iz neke zemlje Juzne Amerike vratiti u Evropu. Buduci da jos uvek ne znam ni da li cemo venecuelansku vizu moci da trazimo negde u Peruu ili recimo Boliviji niti da li cemo je dobiti, naravno, stoga us tvari ne znam ni kako ce nam marsruta posle Perua i Ekvadora izgledati, niti odakle cemo u stvari ici kuci.

i meni je palo na pamet da uzmem tu neku ko fol rezervaciju, ali mi malo frka da me u frankfurtu ne puste recimo da se ukrcam u avion za Brazil. Mogu li oni uopste tako nesto da urade, mislim to su ipak neki EU carinici, a ne brazilski, a ja imam urednu brazilsku vizu...

Leteo sam Condorom Budimpesta-Frankfurt-Salvador, kuda ces i ti verovatno i niko me nista nije pitao, a imao sam kartu u jednom smeru :) Jedino me je nemacki carinik smarao i ispitivao sta cu u Nemackoj, posto sam napustao bescarinsku zonu kad sam presedao. Sta cu, da trcim na let za Salvador, stigao sam bukvalno u poslednji cas :D

Imas vizu, ne bi trebalo da ti bilo ko zabranjuje ukrcavanje na let za Brazil. Samo da prodjes Horgos i na konju si :D

• Author

Horgos ne prelazim jer letim iz Beograda:) Takodje cemo najverovatnije imati trku po aerodromu i nadam se da cemo stici. Kada smo kupovali karte sluzbenici iz Kondora su me uveravali da stizemo da presednemo iako imamo samo sat vremena od sletanja aviona koji stize iz Bg u Frankfurt i onog koji iz frankfurta treba da leti u Salvador.

Ja sam imao 40ak minuta, pa sam stigao, doduse, najurcao sam se, ali, stigao :) Kad prave takve konekcije, onda znaju da je to izvodljivo, tako da, samo ponesi sprinterice i bez brige :D

• 3 years later...

Cao,vidim da je stariji post ali odgovarajuci..Zanima da li sad moze da se putuje u Brazil bez povratne karte...? Da ne prave problem na granici ili pre polaska ?