Followers 0

Istanbul

6 posts in this topic

Cao, ima li neko zainteresovan za put do Istanbula, ostanak dva dana-razgledanje i obilazak grada, a nakon toga mozemo i na neku drugu destinaciju po dogovoru. Neka se jave svi koji su zainteresovani pa da se dogovorimo oko datuma i rute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li neko zna koliko je udaljen forum trzni centar od centra Istanbula, i koliko bi kosta taksi ili neki bus ako postoji? Ima neka ponuda na netu 29 evra izlet na jedan dan do Turske, ali naplacuju od tog foruma do centra 10evra dodatno kao za izlet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preteraše ga baš sa tom cenom od 10 evra  nono. Forum Istanbul se nalazi u blizini metro stanice Kartaltepe-Kocatepe. Sad ne znam šta tačno podrazumevaš pod centrom Istanbula, ali ako je to Sultanahmet, onda peške (15 min) ili tramvajem do Aksaraja, pa odatle metroom. Jedna karta košta 3 lire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Је л ме зезаш? Не могу да верујем који олоши, ја сам гледао на нету тај форум му дође око 10 км од центра, гледао сам на мапи, мада ја не знам шта је центар јер никад нисам био. Ја сам мислио да је мање више ОК, јер сам ишао са том агенцијом једном до Парндорфа за 20 евра, а додатак је исто био 10 евра за Беч, мада је Беч удаљен подоста од тог села. Хвала на инфо

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zašto ološi? Njihovo je da zarade na tome što dovezu turistu ispred samog tržnog centra (i vrate nazad) u gradu gde bi se njih 90% izgubilo nakon 10 minuta. Ako umeš da se snalaziš i koristiš internet, iskoristi to da prođeš jeftinije.

Za turiste u Istanbulu na evropskoj strani postoje dva centra: Sultanahmet i Taksim. Prevoz taksijem do TC Forum ne bi trebalo da košta više od 20 TL (SA), odnosno 25 TL (Taksim) što mu izađe 7-9 evra samo u jednom pravcu. Kao što je forumaš blizanci napisao, metro linija M1 koja polazi sa Aksaraja ima stajalište Kartaltepe-Kodžatepe tik ispred glavnog ulaza u TC.

Sam Forum je i previše izvikan, u protekle dve godine izgrađeni su veći i raskošniji TC širom grada, dok su one velike-velike rasprodaje češće u manjim centrima poput Olivijuma, Metrositija ili Profila. U Forum svraćam isključivo nakon što obiđem obližnju Ikeu i Bauhaus. Turistima više preporučujem posetu Dževahiru i Trampu koji su od Taksima udaljeni 2 stanice metroom M2, odnosno pola sata hoda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Па ајде да је нека већа релација али за 10 км да узму 10 еврА?? Ок за неке веће раздаљине. У сваком случају хвала на информацијама.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0