Followers 0

Istanbul + moze jos negde usput ili dok smo tamo

7 posts in this topic

Plan je ovakav otprilike:

Termin: od 10.7. do 6.8., kada god se dogovorimo

Duzina putovanja: oko 6-7 dana, zavisi od kombinacije

Smestaj: prijavili bi se za putnicku kucu i iskoristili maksimalnih 5 noci, ako imamo plan sta da razgledamo toliko vreme. To znaci, da je smestaj u principu besplatan, ali to sto ne placamo smestaj, ne znaci da necemo donirati malo po mogucnosti ili doprineti Putnickoj kuci sa necim sto bude potrebno.

Prevoz: Vozom Beograd - Istanbul uz Balkan Flexipass kartu (53 evra ukupna cena, za mladje od 26), sa tim što u povratku najverovatnije imamo oko 7 sati slobodnog vremena u Sofiji dok se ceka lokomotiva, pa se moze obici i Sofija.

Cilj je da maksimalno iskoristimo vreme u Istanbulu, da odvojimo po dan za stari evropski deo, dan za novi evropski deo, i barem dan za azijski deo. U preostalom vremenu mozemo ili detaljniji obilaziti Istanbul, ili mozda otputovati jos negde, posto uz Balkan Flexipass kartu za 5 dana, logicno, imamo pravo da putujemo 5 dana, a od toga u startu koristimo 2 i u povratku 2 (ako kondukteri dobro ubeleze, moze se desiti da ubeleze samo jedan, pa imamo jos fore). Uglavnom, kako god da se okrene, jedan dan besplatnog putovanja nam sigurno ostaje i to bi mogli iskoristiti za putovanje po Turskoj, do nekog znamenitijeg mesta ili bilo gde po dogovoru. No, postoji sansa i za 2 dana besplatnog putovanja, ako se desi da pri izdavanju besplatne karte za putovanje po Turskoj, oni nam neubeleze nista u Balkan flexipass (sto sam cuo da ume da se desi), pa mozemo opet, jos jedan dan izvuci ako budemo imali srece, te obici jos nesto.

Fleksibilan sam po svim pitanjima planiranja puta. Vazno je se lepo provedemo, druzimo, malo upoznamo druge kulture i gradove, putujemo i da na kraju sve to  zabelezimo. Ako je neko voljan, od mladih pogotovo, za jeftino i zanimljivo putovanje, javite se slobodno, ne ujedam.   :)

Da vam pomognem malo sa odabiranjem datuma, ako ćete dolaziti u Putničku kuću, idealno bi bilo da dođete 26. jula, i da se prijavite što pre, inače se lako može desiti da budemo (pre)puni... :)

Sam(a). Šta će ti neko. U kući, će sigurno, biti mnogo zanimljiivih ljudi.

Meni nije problem uopšte doći sam, još mi je lakše, nego meni je više zbog obilaženja, da mi bude zanimljivije. Ako bi mogli mi tamo da se iskombinujemo za neko grupno šaranje po Istanbulu, to bi bilo super.  :)

lepo isplanirano  clap

nadam se da ces naci nekoga ko zeli da vidi istanbul  :roll:

grad je prelep  :spot:

:mah:

Hej hej idemo drugarica i ja vozom za 26. u putnicku kucu pa ako i dalje trazis saputnike mozemo zajedno  :D