Posted July 20, 2012 Друштво, следеће недеље планирам на неко путешествије до Амстердама, Брисела, Луксембурга и повратак у Србију, кроз Француску... Идемо колима, спремни на понеко спавање у истим, али би нам добродошао неки савет где јефтино преноћити, шта видети, на шта обратити пажњу или сл... Надам се да ћу направити и неки путопис Хвала Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2012 Kad planirate tacno da krenete i ima li jedno mesto do Nemacke ili Holandije? Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2012 @Византинац Po Francuskoj su, pošto imate automobil, možda i najjeftiniji ovi low cost hoteli: http://www.hotelformule1.com/gb/home/index.shtml Imaju svojih mana i njihove opise možete pročitati na Internetu. Nalazio sam preko tog sajta relativno jeftin smeštaj u Parizu ili čak na Azurnoj obali za rezervaciju u avgustu pre otprilike dva meseca. Mislim da bi bilo dobro da bolje definišeš svoja pitanja odnosno da budu konkretnija da bi ljudi znali na šta da se usresrede prilikom davanja saveta. Ovako mogu da napišu tri stranice i da opet ne odgovore na tvoje pitanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2012 Krećemo, negde sredinom sledeće nedelje, sreda ili četvrtak... Plan je krenuti kroz Mađarsku i Austriju lokalnim putevima i prva tačka je okolina Minhena. Ne bi se zadržavali mnogo tamo jer dobro poznajemo Minhen, već bi se posle odmora uputili ka zamku Neuschwestein (ili kako već glasi...), posle toga putovanje do Amsterdama. Tamo nam treba neki jeftin smeštaj. Može i okolina Amsterdama, jer sam čuo da im je javni prevoz odličan, a za auto je skupo u gradu. posle dva dana bi išli u Brisel, Luksemburg. Povratak smo predvideli vinskim putevima kroz Francusku, ali tu sam već na svom terenu... Pomoć mi je potrebna oko smeštaja u Holandiji, i Belgiji... Takođe i oko transporta do bitnijih odredišta (muzeji, glavne ulice, atrakcije i sl...) Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2018 (edited) Ljudi, ima li neko savet kako najbolje putovati od Brisela do Luksemburga, I od Brisela do Roterdama (povratne karte u oba slučaja)? Da li vozom ili busom, da li rezervisati unapred preko interneta (i gde), ili kupiti na licu mesta na stanici? Hvala unapred Edited January 7, 2018 by DusanV Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2018 Hvala, to je izgleda najbolje rešenja za Roterdama, ali kako do Luksemburga? Jer na sajtu piše da se putuje oko 9h zbog presedanja, a samo je povratak direktan.. Pretpostavljam da je voz inda bolje rešenje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2018 Mozes da okusas srecu sa kombinacijom Flixbus (do Roterdama recimo) + Bla Bla Car (Roterdam-Luksemburg ili kako vec).Verujem da ima dovoljno polazaka. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2018 Da li si putovao iz Brisela u Luksemburg? Ja planiram u aprilu, pa bi svaka informacija znacila... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2018 Uzeo sam preko neta voznu kartu za 38 evra povratnu po osobi (jeftinije je jer je karta za dve osobe, inace je 50e povratna). Ako kupiš preko neta je 6 evra jeftinije nego kad kupiš direktno na stanici. Brisel ima tri železničke stanice, najveća je i ona odakle je voz za Luksemburg - Brussels Midi. Vikendom su jeftinije karte nego radnim danima. Obrati pažnju kad kupuješ kartu jer imaš direktne i indirektne vozove. Direktnim ideš pravo u Luksemburg, a indirektnim presedas u Arlonu. Direktnim se putuje oko tri i po sata. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites