Followers 0

SAD Seattle

9 posts in this topic

Osim vize za ulazak u SAD traže i podatke o tome gde idete, u kom hotelu ćete boraviti i koliko i šta ćete posetiti u tom gradu. Naravno jedna fotografija za uspomenu je dovoljna, a i otisci svih prstiju, tek onako za WELCOME.

Odluka je bila idemo u Sijetl na tri dana.

Sijetl je divan grad na severu zapadne obale. Veliki, prostran, sa tipičnim centrom grada sa visokim poslovnim zgradama. U tom gradu je fabrika Boing, koju svakako treba obići jer ćete videti zgradu u kojoj se sklapaju najnoviji civilni avioni. Muzej i fabrika se nalaze severno od grada u mestu Mukliteo (Maklitio). Uz plaćenu ulaznicu možete obići osim fabrike, gde je tura sa vodičem i muzejski deo. Za sve to je potrebno nekoliko sati. Za obilazak grada najbolje je kupiti siti pas kartu koja nudi šest poseta, Space needle, dve posete; Obilazak grada, obale brodom; Posetu akvarijumu, Muzeju nauke gde je trenutno  postavka izložbe Nacionalne Geografije- Tutankamonov Egipat, Muzej muzike gde je deo posvećen Džimiju Hendriksu, Nirvani, AC DC i na kraju i filmu Avatar.  Možete se zabaviti sviranjem gitare, bubnjeva, klavijature, snimati sopstveni CD...i kao šesti nude se alternativno dve postavke, ili zoo vrt ili muzej vazduhoplovstva na aerodromu SEATAC. Naravno, da smo posetili muzej, videli i ušli u ,,penzionere,, konkord, Air Force One... U Sijetlu je sahranjen i Brus Li, pa ko želi može lako da nađe i njegovu poslednju kuću na groblju Lake view, adresa je 1554, 15th Avenue East, Seattle. Od ulaza ide se pravo (sa desne strane su sahranjeni naši sunarodnici) prema brdu i sa desne strane iza belog spomenika u obliku srca, iza žbuna su sahranjeni Brus i njegov sin Brendon Li. Uvek ima ljudi koji posećuju ovo mesto i zaista nije teško da se pronađe.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

upravo onih nekoliko tačkica najavljuju nastavak, samo da složim slike. Počeo sam odmah da radim, a i još mi se spava danju, a noću nikako.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesantno. Ja letim u nedelju za Seattle ali nemam mnogo vremena za setanje.

Mislio sam da posetim Pike Place Market i Seattle Center - EMP Museum.

Vec se radujem EMP-u :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pike market na mene nije ostavio neki naročiti utisak, jer sam posle podne prošao kroz taj deo, na putu do dokova odakle je polazio brod za obilazak. Bilo je posle podne, topao dan i velika gužva. Prljavo prepuno prosjaka, alkosa, ratnih veterana koji prose...

EMP je fenomenalno mesto, odvojite više sati za posetu. Ako ikako možete idite u Flight Museum. Space Needle je ok, ali nije pod obavezno. Boeing fabrika je za preporuku, ako je moguće da odete radnim danom. EMP, Space needle i  su jedan do drugog. Odatle možete do Marketa peške ili vozom (monorail) jednu stanicu i još malo peške prema obali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

... pošto u tim gradovima i nema istorije poput evropske, oni su ponosni na prvi Starbaks. Nalazi se na obali, nisam bio, ali ako ti to znači, blizu je dokova odakle polaze turistički brodovi i akvarijuma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0