Followers 0

punta arenas

12 posts in this topic

e ovako , posle Sjeverne Koreje planiramo da nam sledeca destinjacija bude krajnji jug juzne amerike .

kako najjeftinije stici tamo . kako i dal je moguce stici do pola tj sto blize .

gledao sam razne varijente i svaka je poprilicno skupa . ako ko ima zelju da pomogne unapred hvala .

p.s da ne otvaram novu temu . posle juga juzne amerike grendland j sledeci pa je isto pitanje .

hvala unaprijed

Jedna moja drugarica je bila u mestu koje se zove Ushuaia, to je na krajnjem jugu Argentine, valjda i najjuzniji grad na svetu. Mislim da odatle ima nekih brodova sa kojima bi mogao do Antarktika i to verovatno dosta kosta, pogledaj po netu. A za do samog Juznog pola, to vec malo teze i mnogo skuplje :D

hvala , inace nemam pretenzija otici bas na sami pol . i skupo i sve ostalo sto ide za takvu polarnu ekspediciju . pretpostavljam da i dole ima kao na sjevernom polu izleti helikopterom , recimo iz svalbarda ima avionom ili helikopterom pa nocenje i jos jedan dan psecim zapregama . ali to ima svoju cijenu . minimum oko 20 000 evra po osobi .

moja zelja je doci do samog juga juzne amerike pa ako bude neki brod povoljan do antartika to bi bilo super

Imas neke brodove za snabdevanje koji idu ja mislim bas iz Ushuaia. Nema klasicnih putnickih brodova, ali sa ovim se moze putovati, samo sto su karte mnogo skupe. Koliko se secam, recimo oko 1800 usd je bila cena pre 8 godina. Najbolje ako stignes do Ushuaia, da u luci na licu mesta potrazis prevoz. Ima toga dosta, Ushuai je velika luka. Pitaj za freighter travel ili cargo ship travel. Pozdrav i srecno

hvala

preracunavamo se . to ili butan . nazalost obje ture su onako paprene (za nas cg standard) ali valjda nesto smislim do ljeta .

naravno uz sve to idu i problemi sa vizama ,e j.... kad nidje ne mozes bez njih

Vidi, za Butan koliko je meni piznato, jako tesko se dobija viza. A i sam trosak boravka je veliki. Mislim da je bam-bam nesto pisao o tome na forumu. Ako sam nesto pogresio unapred se izvinjavam. Pokusaj malo da procunjas po forumu oko Butana.

Što se tiče putovanja iz/u Punta Arenas i Ushuaiu, u Punta Arenasu postoji hrvatska udruga (mislim da se zove Club Croata), pa im probaj poslati mail, sigurno će ti moći pomoći oko jeftinijh načina puta pošto su lokalci..

naravno uz sve to idu i problemi sa vizama ,e j.... kad nidje ne mozes bez njih

Ne znam bas kako stvari stoje sa crnogorskim pasosem, ali, sa srpskim ti ne treba viza ni za Argentinu ni za Cile. Treba za Brazil, ako bi eventualno imao neki let preko Brazila, ali, brazilska viza nije problem i uglavnom se dobija bez problema.

ne putujemo agencijama ali jedna agencija ima relativno povoljnu turu po J, Americi u januaru i idu za Punto Arenas e sad me zanimaju d ali je neko isao sa njima(vecina ce znati o kojoj se agenciji radi).

jer bi njihovu turu iskoristio da podjemo i da se vratimo i taman tamo ostajemo par dana koliko nam treba a ostalih 20-ak dana bi nam bila cista dobit . e sad sa njima idu mladi , smjestaj u hostelima itd itd

ajde vi koji vise putujete misljenje ,

a vec sam bio odustao

vidi ovako..daleko od toga da tom agencijom idu uglavnom mladi, jer to se davno promenilo, pogotovu na daleke destinacije idu uglavnom stariji ljudi, ali mladi duhom  ;)...

sa njima jako cesto putuje npr. moja tetka, ima 66 godina, i ide bar 2-3 puta godisnje sa njima..uvek je bila zadovoljna...takodje, ide cela njena ekipa, i jos dosta nekih starijih ekipa, da ne kazem penzionera, koji naravno imaju vise vremena tokom godine da putuju, i koliko znam, svi su bili poprilicno zadovoljni odnosom agencije tokom putovanja, i tim malo neformalnim nacinom ponasanja, po kojem su postali popularni u svetu turizma. takodje, odnos cena-usluga im je bas korektan.

sve u svemu, dobri su, ali najveci problem je , naravno, otkazivanje putovanja, sto se cesto desava, kao i kod drugih agencija..

znaci, cekaju da se skupi 10-15 putnika ( ne znam koliki im je donji limit, razlikuje se od ture do ture), ali to se ceka do maltene 15-20 dana pred put, i ako se ne skupi dovoljno, pare se vracaju, ali sta onda uraditi za tako kratko vreme, a da ne bude extra skupo...njihove dosadasnje juznoamericke ture, te u januaru, koje su isle ono standardno peru-bolivija- argentina ( al samo sever) su do sad uvek realizovane, koliko ja znam, ali ova patagonija je malo nespecificna...

znaci, oni izbace 20-30 dalekih tura, pa gde se popuni, tu idu...naravno, tesko da se sve popune...eventualno ponude da se ljudi sa ture koja se otkazuje prebace na neku slicnu, koja ide sigurno, ali to ne verujem da bi tebi odgovaralo, jer ti oces bas na odredjenu stranu da ides...

znaci, sve u svemu, moja preporuka za ovu agenciju, kao jednu od normalnijih i krajnje neformalnog ali profesionalnog odnosa, ali potencijalno otkazivanje ture je veliki problem...pa ti vidi sto ti je cinit  ;)

bam bam hvala

otkazivanje nazalost jeste veliki problem jer moramo tada ili negde skupo  ili uzalud potrosit godisnji sa posla .

a nikako da nadjem povoljne karte do tamo za januar . neznam kako onu sklove sve to za tu cijenu jer avio karta mi izlazi malo manje . e jbg ovo je udar na moj ego

Ja sam se raspitivao za istu turu,

i za sada ima zainteresovanih,

pa se nadam da ce ipak biti siguran polazak.

Sto se hostela tice, proveravao sam za sebe,

postoji opcija doplate za dvokrevetnu sobu.

Ja sam par puta putovao sa njima, po meni su poprilicno korektni,

koliko para - toliko muzike :)

Btw, ja sam samo jednom bio kod njih u agenciji,

sve zavrsavam telefonom ili mailom, i nikad nikakav problem nisam imao.

Uz to,mislim da  moze i varijanta da se kasnije prikljucite grupi, da odete ranije, ili ostanete jos posle,

da se u toku same ture iskljucite pa ukljucite ponovo.....

I da, kao sto bam-bam rece, na tim skupljim turama nema toliko klinaca,

uglavnom ljudi nekih 30-40 god, a ima i starijih.

Nadam se da sam pomogao  :)