Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Pocetkom juna planiram da krenem na put biciklom dug oko 7500km...Uglavnom planiram da prodjem kroz istorijski poznata podrucija...

Plan puta izgleda ovako

Srbija-Transilvanija(Bukurest,Sinaja,Brasov,Sibiu,Sighisoara)

Transilvanija-Moldavija(Kisinjev,Tiraspol)

Moldavija-Ukrajna(Odesa,Dnjepropetrovsk,Donjeck)

Ukrajna-Rusija(Rostov,Krasnodar)

Krasnodar-Abhazija-Osetija-Ingusetija-Cecenija(Grozni)-Dagestan(Mahackala)

Dagestan-Azerbejdzan-Jermenija-Gruzija

Gruzija-Turska(Kurdistan-Kapadokija-Ankara-Istanbul)

Istanbul-Solun-Ohrid-Srbija

Pa ako ima zainteresovanih koji bi da mi se pridruze u ovom putesestviju neka mi se jave...

Dnevno bi se prelazilo 100-120km tako da bi ovo putovanje trajalo nesto vise od 2 meseca,a uglavnom bi spavali u satorima...

Takodje ako ima neko nesto da mi predlozi sta da vidim i obidjem uz put ili bilo sta nesto drugo u vezi ovog putovanja sto bi mi koristilo takodje neka nesto napise.

Po ovom tvom planu koliko vidim ulaziš u Abhaziju iz Rusije, a posle toga ideš u Gruziju? Gruzija ulazak u Abhaziju iz Rusije smatra ilegalnim ulaskom na teritoriju Gruzije, te te zbog toga neće pustiti u Gruziju. Možda da okreneš plan naopačke? Mislim da onda ne bi trebalo biti problema (osim vađenja viza za zemlje za koje treba viza).

• Author

Pa razmisljao sam o tome posto je ceo region takav da je retko ko sa kim u dobrim odnosima tu...pogotovo taj pogranicni pojas Gruzije je kritican sa Abhazijom i Osetijom...a koliko znam i Jermensko-turska granica je zatvorena,a takodje i granica izmedju Jermenije i Azerbejdzana...tako da u sustini i lakse i jednostavnije mi je da idem obrnuto pa da iz Turske udjem u Gruziju,iz Gruzije u Jermeniju pa Azerbejdzan i onda u Mahackalu i odatle prema Krasnodaru preko Cecenije...

Mislim da je nemoguce preci iz Azerbejdzana u Dagestan...Rusi i stanovnici bivsic sovjetskih republika mogu ali mislim da je za strance granica zatvorena, takvu sam ja barem informaciju dobio kada sam bio u Azerbejdzanu pre 2 godine. U svakom slucaju i to proveri...

• 2 weeks later...

Абхазија се не граничи ни са Северном ни са Јужном осетијом.

• Author

Izmedju Abhazije i Severne Osetije je oblast Kabardino-Balkaria...niko nije ni pomenuo da se granice. A izmedju Juzne Osetije i Abhazije je podrucije Gruzije.

Izmedju Abhazije i Severne Osetije je oblast Kabardino-Balkaria.

Лепо си написао Краснодар-Абхазија-Осетија. Значи из Абхазије ћеш да прескочиш у Осетију?

A izmedju Juzne Osetije i Abhazije je podrucije Gruzije.

Ма ставрно?