Followers 0

Helsinki - Beograd

15 posts in this topic

Pozdrav svima,

Potrebna mi je pomoc iskusnih ljudi koji su vec imali dodira sa ovakvim stvarima. Naime 5oro ljudi bi trebalo da krenu na put od nekih 7 dana (manje/vise). Krecu iz Helsinkija do Beograda , pa nazad.

Zanima me koja je najjeftinija varijanta ovde i koji prevoz bi se najvise ustedeo novca?

Da li postoji voz/brod/bus koji ide iz Helsinkija do Beograda ili su neizbezni prelasci na odredjenim stanicama.

Veoma cenim bilo koji pokusaj pomoci i nadam se da cete mi pomoci da nadjem resenje.

Datum kada je planiran put je izmedju 26. juna i 4. jula (Ali moraju biti u Beogradu od 28.06. i 01.07).

Srdacan pozdrav svima!

Znam da je vec zavrseno putovanje,ali da podjelim moje iskustvo.Hel-Talin ferijem,pa onda Talin Varsava busem,sa presjedenjem u Rigi i Viljnusu (presjedanje 10 min,niss vise),pa vozem Varsava-Budimpesta i onda opet voz Budimpesta-Beograd.Sve ukupno ispod 100 e me je kostalo,a i vidio sam Baltik :)

Znam da je vec zavrseno putovanje,ali da podjelim moje iskustvo.Hel-Talin ferijem,pa onda Talin Varsava busem,sa presjedenjem u Rigi i Viljnusu (presjedanje 10 min,niss vise),pa vozem Varsava-Budimpesta i onda opet voz Budimpesta-Beograd.Sve ukupno ispod 100 e me je kostalo,a i vidio sam Baltik :)

[/quot

Ovo je zaista odlicna varijanta

Da li neko ko je vec isao brodom ( ne znam pravilniji naziv za te morse prevozne grdosija) Helsinki-Talin moze da mi kaze koliko su ceste te linije i da li je problem ukrcati auto i ljude? Tacnije nas dvoje i nase auto.

Mozda neko zna i cijenu karte?

Plan nam je predvece iz Helsinkija prevesti se u Talin.

Hel-Talin ferijem,pa onda Talin Varsava busem,sa presjedenjem u Rigi i Viljnusu (presjedanje 10 min,niss vise)

Taj ferry pretpostavljam da je Viking Line,a bus (koja kompanija,koliko kosta)?

Wizz Turku-Budapest

Voz: Bud-Bgd

Wizz Turku-Budapest više ne leti!

Da li neko ko je vec isao brodom ( ne znam pravilniji naziv za te morse prevozne grdosija) Helsinki-Talin moze da mi kaze koliko su ceste te linije i da li je problem ukrcati auto i ljude? Tacnije nas dvoje i nase auto.

Mozda neko zna i cijenu karte?

Plan nam je predvece iz Helsinkija prevesti se u Talin.

Imas vise prevoznika ali na toj liniji ti je najjeftiniji tallink. uzmi cruise, ne single kartu jer ti je to povoljnija varijanta. (4'krevetna kabina kosta 35e). pogledaj na njihovom sajtu.

Takođe, spremi se za uslove, koji obično uključuju puno alkohola i žurku :)

Neko mi rece (ili sam procitao negde) da gomila mladih Finaca ima obicaj da vikendom uzima te "cruise" i da idu mahom u Sankt Peterburg (ili ex-SSSR republike),posto je tamo alkohol (vodka) znacajno jeftiniji nego u Finskoj.Pametni ljudi :)

Aha... A Svedjani to isto rade ka Helsinkiju vikendom jer ako se dobro secam objashnjenja, na brodu nemash porez na alkohol tako da to bash smanjuje cenu. U Shevdskoj imaju brdo reklama na TVu upravo o tim vikend zhurkama. Znachi alkoholisanje do obezdanjivanja i nazad. :)

i ja sam tako mislila ali to bas nije tacno. kao prvo pice na brodovima nije jeftinije nego u svedskoj, za finsku jos ne znam ali saznacu za koji dan. Pivo od 5,5e moze da se kupi bilo gde u svedskoj a toliko je i na brodu. mozda im je jeftinije pice iz free shopa koje nose kuci, jer su tu bas bile guzve.

i nisu tu samo pijani skandinavci, ja cak nisam videla ni jednog (ili su se mozda komirali u kabinama) ima puno porodica sa decom, penzionera koji igraju u diskoteci, postoje igraonice za decu....

ne verujte stereotipima.