Posted May 12, 2013 Поздрав, не знам да ли сам добро формулисао наслов, али интересује ме следеће. Ускоро путујем у иностранство радно. Док ја будем у иностранству супруга са сином (који има годину и по дана) ће путовати у иностранство код својих родитеља у госте. Е сад да ли моје дете може напустити Србију са мајком ако није пунолетно, без сагласности другог родитеља, мене његовог оца. Шта каже закон. Супруга ми није држављанка Србије, а живимо у Србији. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2013 Ne znam za zakon ali znam slucaj mog prijatelja koji takodje ima zenu koja nije drzavljanka Srbije. Ona je putovala sa detetom van Srbije a muz joj je poslao elektronsku saglasnost iz Svedske. Tokom putovanja niko joj nije trazio nikakvu potvrdu ili saglasnost da putuje sam sa svojim detetom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2013 Данас сам био у општини и оверили су ми печатом својеручно написан образац. Платио таксе и све у реду. Сад следећа ставка је вађење пасоша. Морам да га извадимо док сам још у Србији да се не цимам око још неке "сагласности" Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites