Followers 0

Nastavak putovanja sa aerodroma Sabiha Gokcen

8 posts in this topic

Trebalo bi da nastavim putovanje u azijski deo Turske autobusom, a slećem na aerodrom Sabiha Gokcen. Vidim da je ta vrsta transporta u Turskoj veoma razvijena i da ima veliki broj kompanija i polazaka u toku dana. Da li je neko bio u prilici da putuje tako? A glavno pitanje je da li postoje neko autobusko stajalište u blizini aerodroma, jer mi se čini glupo putovati u Istanbul oko sat i po na početnu stanicu autobusa, pa ponovo preko Bosfora i pored aerodroma dalje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da postoji autobusko stajaličte Otogar i u azijskom delu Istanbula ali je daleko od Sabihe.

o.t. Nisi razmišljao avionom dalje u Tursku? Cene su samo nešto veće u odnosu na cene autobusa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ranije je Havas ili Hvatas vozio od aerodroma Sabiha do Izmita, ali mislim da su ukinuli tu liniju. Proveri možda neko umesto njih vozi na toj relaciji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno da sam razmišljao :) ali su otkazali let :(

A da li postoji neko manje mesto blizu aerodroma, do koga se može lokalnim busom ili taksijem, u kome staju međugradski autobusi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisi rekao ono najvažnije - gde putuješ iz Istanbula? To bi mnogo olakšalo pretragu.

Gotovo svi busevi koji polaze sa glavne autobuske stanice na Bajrampaši u pravcu Anadolije imaju zaustavljanje na stanici Harem koja se nalazi na azijskoj obali Bosfora između Uskudara i Kadikeja. Iz starog dela grada se najlakše i najbrže dolazi trajektom za prevoz automobila koji saobraća na liniji Sirkeđi-Harem (polazi preko puta železničke stanice). Skrati se vreme putovanja za oko 2 sata tako da preporučujem da se na put ka istoku krene sa ove stanice.

Sa Sabiha aerodroma saobraća Havataš šatl bus koji ide za Kadikej i putovanje traje u proseku 40 minuta. Na Kadikeju potom sesti u gradski autobus ili dolmuš koji idu ka Haremu i Uskudaru (naznačeno na vozilu), putuje se 10 minuta.

Postoji i varijanta da se sa aerodroma ne vraća nazad za Istanbul, nego taksijem otići za Gebze (20 km od aerodroma) koji se nalazi na pola puta između Istanbula i Izmita. Na ovoj stanici je red vožnje dosta ređi, staje svaki 4-5 polazak iz Istanbula i to uglavnom autobusi nižerazrednih kompanija. Kada se razmotri cena taksi prevoza možda je ipak bolja varijanta krenuti na put sa stanice u Haremu.

Što se tiče autobuskog prevoza u Turskoj, s moje strane sve pohvale i preporuka za kompanije Varan i Metro Turizm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni je Metro nekako 'izvikan'  :roll:  ima drugih dosta dobrih kompanija samo sto nisu bas toliko poznate ali sve zavisi od destinacije gde se ide :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja do sada nisam primetio neku bitnu razliku između raznih turskih autobuskih kompanija, a vozio sam se sa bar petnaestak različitih kompanija. Uvek su bili dobri busevi, a svugde dobra usluga. Sve u svemu vožnja turskim busevima je meni uvek bila ista, bez obzira da li sam išao nekom od poznatih firmi ili nekim manje poznatim kompanijama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treba mi konkretna pomoć, kako  se 16/08 najlakše/jeftinije prebaciti sa aerodroma Sabiha do Kütahya. To je grad u centralnoj Turskoj, i usputna stanica mnogih autobuskih linija koje iz Istanbula idu u razne gradove. U obzir dolaze sve prevozničke kompanije, a preporuka turskih kolega je Metro ili Kamil Koç.

Dakle, avion iz Beograda na aerodrom Sabiha sleće u 16:50, kako i kojim prevozom ( lokalni bus ili mora taxi) i do koje usputne stanice ( na koju staju autobusi iz Istanbula)? Shvatio sam da se ne mora do Istanbula sat i nešto, pa onda nazad istom trasom.

Svako vaše iskustvo i pomoć je dobrodošla clap.gif' alt=':clap:'>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0