Followers 0

hong kong-makao

75 posts in this topic

Mozda bolje da ih posaljes postom za Srbiju..Iz Malezije je bilo dzabe..Nas ortak je poslao 16-18kg stvari za manje od 20e za Nemacku, doduse

trebalo bi da se iskrcam sa broda sl. proleca ili u hong kongu ili u singapuru...i onda bi da odem malo okolo, do filipina, i posle do tajlanda, ali bih da ostavim kofere negde da ne vucem sa sobom, jer moram da se vratim za bg iz jednog od ta dva grada...jel ima neko ideju da li je lakse skladistiti negde stvari u hong kongu, na jedno 20-30 dana? 2 kofera od po 20kg...

deluje mi da je to izvodljivije i jeftinije u HK nego SG..jel ima neko ideju u vezi toga, da li postoje neki boksevi gde to moze da se ostavi ili bilo sta?

ne bi bas da vucem 40 kila prtljaga po celoj aziji hehhehe

Eaton Smart Hotel

380 Nathan Road, Kowloon, Hong Kong

T (+852) 2782 1818

F (+852) 2782 5563

E eshkg.info@eatonhotels.com

Pisi im mail, ili zovi i pitaj koliko ce traziti za tu uslugu.

Da li je neko bio smesten u HK u Chungking mansions zgradi,koliko vidim tu se nalazi gomila hostela,restorana,zgrada izgleda spolja malo cudno,ali...hajde recite,jer bih da rezervisem smestaj ako je ok...'fala

Dobro,hvala puno,samo jos nesto,posto ste vise puta bili u pomenutoj zgradi,koliko shvatam bus A21 direktno vodi od aerodroma do te zgrade,i svi ti hoteli su na razlicitim spratovima,a postoje samo 2 lifta?Pitam,jer gledam hostelsbookers,i bukvalno svi su tu smesteni,pa me buni,kako,i sta,ali verujem da kad budem video da ce mi biti jasno,a ne bih neki da izaberem da nema prozor,posto neki navode bez prozora..hvala jos jednom.

Da, A21 ide od aerodroma i prolazi ulicom gde je pomenuta zgrada. Najbolje da napises na papir ime zgrade i da pitas u autobusu vozaca ili nekoga od putnika da ti kazu na kojoj stanici da sidjes da budes najblize zgradi. Mislim da ne postoji stanovnik HK-a koji ne zna gde je ova zgrada. Uglavnom, stanica nije ispred zgrade. Za autobus spremi tacan iznos cene karte, nema kusura! Ili na aerodromu, sa mesta gde polaze svi gradski autobusi imas kiosk, tu kazes za koji autobus ti treba karta i vracaju kusur ako nemas tacan iznos.

Da, u ovoj zgradi ima mali milion hostela, kao kosnica je  :party: Braca Afrika, braca Sri Lanka, braca Indija  ;D Kada udjes u zgradu ides pravo i naleteces na pult gde je policajac ili nesto slicno, pokazi koji ti hostel treba, dace ti tacne kordinate da ne lutas. Ispred lifta opet pokazi policajcu/redaru naziv hostela, svaki lift staje na odredjenim spratovima, mislim da je par/nepar sistem spratova ;) Osoblje je ljubazno, samo pitaj, nije greda pitati, da ne lutas bez potrebe ;)

U http://canadianhostelhk.com nismo nasli sobu sa prozorom, ali znam da neki hosteli imaju sobe sa prozorom, jer spavali smo u jos jednom hostelu u toj zgradi i bilo je prozora, ali se sada vec ne secam kako se hostel zove. Raspitaj se u vezi tog detalja ;)

Imas tamo na pristanistu za ferije (Star ferry pier-Tsim Sha Tsui) kancelariju za turiste/posetioce, osoblje je vise nego ljubazno i odlicno organizovano, objasnice ti sve u vezi HK-a, ako treba stampace ti uputstvo kako gde stici, a imaju mape i sve ostalo da ti olaksa snalazenje u gradu i okolini ;) Mape i brosure su besplatne (Tales, obrati paznju :D  :P ). Lep provod!

Jos jedno hvala ti,to je sve sto me interesuje. :blob:ad mi je jedino krivo sto sad  nisam u mogucnosti kartu da kupim,dosta je povoljna akcija Qatar-a,ali dobro,bice,toga nadam se u decembru...

@ altinjani heh, mi smo imali prozor i bolje da nismo, mislim da su u blizinu kuvali za jedan od restorana dole - peku oci, da boli od tih mirisa. ima 2 lifta i ume da bude red i da se ceka, u liftu ima kamera to mi bilo zanimljivo i onda gledas masu dok se voze liftom, ...

Pa dobro,mislim nije bas srtiktno da mi treba soba sa prozorom,ali ipak mislim da je lepse,bar malo svetla,da ne bude ko u bukneru...elem,nadjoh smestaj i preko airbnb,ima dosta toga zanimljivo,da li moze neko da mi preporuci ako je mozda bio,koristio taj smestaj?Ima,bas,bas,puno,cene su ok,malo mozda skuplje od nekih hostela,ali nije toliko bitno,trazim sobu sa privatnim kupatilom,za 2 osobe.

I 50 minuta ti zavrshava posao (30 minuta da prodjesh do transfer terminala i kroz sekjuriti, i 20 minuta pre leta zbog zatvaranja gate-a

Jel planira neko do Hong Konga januara ili je trazio jeftinije karte za taj period? Ako jeste nek da neki info. Hvala unapred.

Otprilike ista je cena,razmisljali smo i mi da idemo u januaru,ali ipak mislim da ce pre biti april.

Ljudi,da li neko zna,da li ce biti nekih promocija Qatar ili Etihad oko Nove godine za HK,ili bilo koje druge kompanije?

Ljudi,hajde ko je bio,probao,i svaki predlog je dobrodosao,koje pivo da pijem u HK,gde da kupujem,predlog?

Ljudi,hajde ko je bio,probao,i svaki predlog je dobrodosao,koje pivo da pijem u HK,gde da kupujem,predlog?

Dva najpoznatija piva koja se prave u Hong Kongu su San Miguel i Blue Girl. Oba nisu losa, mada mi se SM vise svidja.

U svakoj prodavnici "7 eleven" videces da se prodaju 15-ak vrste piva. Od kineskih piva koja se prodaju, probaj Tsingdao. To im je jedno od najboljih ... (mada i Harbin nije los, jer je jaceg oporijeg ukusa).

Pronaci ces i dosta internacionalnih piva (koja su proizvedena negde u blizini) ... Tako da imas Carlsberg (koji nema veze s Carlsbergom), zatim Haineken (takodje, nije to to), Corona (dobra je!), Budweiser (koji je puni u Kini i nije los)...

Od stranih piva, meni su najbolja: Ottakringer ( i svetli i tamni), dobar jak ukus, piva 6% i 8% alkohola, dobar odnos cene, punjeno u srednjoj Evropi.... i najbolji mi je Guiness export ( stvarno odlicna cena za limenku u HK ... mislim da bese oko 10.8 HK dolara, sto je OK jer su pujnena u Irskoj). Takodje, u HK cesto pijem neko nemacko pivo sa jednorogom na limenci (ne mogu da se setim imena), ali to je najbolji dil ... uvek imaju akciju u tim 7 eleven-ima da za 2 limenke ovog piva dobijes cenu od 1,3 limenke ... tako nekako ...

Ima tu jos piva ... Istrazuj, uzivaj ! :)

A, ako izlazis uvece, idi na Lan Kwai Fong. Tamo imas nekoliko pivnica, koje sluze pivo iz celog sveta!

Tamo imas preko 200 vrste piva!  Ziveli !!!   :pivoooo:

p.s. Posto je ovo tema "HK i Makao" ... samo da naglasim da pivo "Macau" nije loshe !!!  ;)

Sad ste me zainteresovali... :hihi: kakve su to atrakcije,akcije,sa Ilegalcem? ;D

Samo da te obavestim da si u zescem sosu, ako si zaista resio u posetu Ilegalcu... Dobio je cimera - MENE...  ::crazy::ll:

jel ima neko ideju da li je lakse skladistiti negde stvari u hong kongu, na jedno 20-30 dana? 2 kofera od po 20kg...

deluje mi da je to izvodljivije i jeftinije u HK nego SG..jel ima neko ideju u vezi toga, da li postoje neki boksevi gde to moze da se ostavi ili bilo sta?

ne bi bas da vucem 40 kila prtljaga po celoj aziji hehhehe

Pa mozes u Shenzhenu...jedna boca vina, sa bilo koje strane sveta (samo da nije od rajsa) i moze i celih 35dana...

Sad ste me zainteresovali... :hihi: kakve su to atrakcije,akcije,sa Ilegalcem? ;D

Samo da te obavestim da si u zescem sosu, ako si zaista resio u posetu Ilegalcu... Dobio je cimera - MENE...  ::crazy::ll:

- ;D ;D ;D:P :P :Delem,videcemo,dolazim 16-og aprila 10 dana sam tamo.Ako jos neko ima sta da kaze neka kucne,vezano za HK,Macau.U principu sve smo nasli,smislili,napravili plan..Brojimo dane... :blob:

Planiramo i Shenzhen da posetimo na jedan dan,ali to tek na kraju.Ko zna,nadjoh Octopus card,vezano za placanje,metro,radnje,kako to ide,ko je koristio,je l' se dopunjuje,npr.koliko voznji zelis,ili vazi ceo dan...