Followers 0

Sri Lanka - Indonezija - Tajland - Kina - Rusija - Kruzno

9 posts in this topic

Pozdrav svima,

Planirao sam da posetim Rusiju, Kinu i Tajland vozom, ali sam shvatio da ne bi trebalo da bude mnogo skuplje da posetim jos par zemalja. Planirao sam da krenem avionom preko Budimpreste ili Istanbula do Colombo-a, odakle AirAsia ima jeftini let za Kuala Lumpur, pa odatle u Indoneziju -  Bali i ostalo (uglavnom) vozom , pa na isti nacin obilazim Tajland, Kinu, i na kraju se vracam u Srbiju preko Rusije. Jel postoji neka jeftinija varijanta od dole navedene.

Beograd - Istanbul - 50 E

Istanbul - Colombo:   260 E      Flydubai

Colombo-Kuala Lumpur - 80 E  Airasia

Kuala Lumpur - Bali - Jakarta - Phuket - Bangkok - Beijing (voz, airasia, trajekt) ~ ? (pretpostavljam 300-400 E)

Beijing - Chita - Irkustk - 130E

Irkusts - Moskva - 150 E

Moskva - Beograd 150 E

Sto se tice viza za Sri Lanku, Maleziju, Indoneziju, Tajland, Kinu, Rusiju ( +mozda Laos i Vijetnam) kolika bi bila ukupna (priblizna) cena i da li moze da se dobije bez pozivnog pisma ako ostajem ispod par nedelja u svakoj od tih zemlja? Jel malezija jos uvek problem?

Da li ruske zeleznice daju mogucnost pravljenja pauza u zanimljivim mestimai nastavka putovanja sledecom linijom (iste klase)?

Bez ljutnje, ali sta sad treba? Da neko sedne i surfa po netu i izracunava ti i sabira cene viza za svaku od navedenih zemalja? A sta ti radis? Za Rusiju ti ne treba viza.

Prvenstveno me zanima da li postoji neka dodatna fora za snizenje cena karata za put, kao i da li je nesto sto sam naveo realno skuplje, a za vize je prvenstveno uslovi dobijanja. Naravno pitam ljude koji su posecivali ova mesta i vadili vize sami, tj nisu isli preko agencija. 

Npr video sam za Kinu za turisticku vizu treba "Pasoš, kopija pasoša, rezervacija hotela ili pozivno pismo, jedna fotografija, fotokopija povratne karte (ne rezervacije karte, nego baš karte), putno osiguranje, plan puta." Kako to da izvedem sa obzirom na to da necu imati povratnu kartu, vec kartu samo u jednom pravcu koju planiram da kupim na licu mesta. I da li hosteli mogu da izdaju "rezervacije"?

Pa naravno da ces dobiti rezervaciju hostela ako to rezervises smestaj preko interneta, a u svakom slucaju mozes rezervisati hotel bez placanja unapred (koji mozes da otkazes do 7 dana pre puta bez placanja penala) i da sa tom rezervacijom apliciras za bilo koju vizu, a posle samo ponistis rezervaciju,

a za vize je prvenstveno uslovi dobijanja. Naravno pitam ljude koji su posecivali ova mesta i vadili vize sami, tj nisu isli preko agencija. 

Da ti kažem i ja, bez ljutnje :)  Planiranje putovanja poput tvog iziskuje mnogo vremena provedenog na netu. I ja mislim da nije u redu da očekuješ da ti neko servira odgovore. Recimo, sve u vezi sa cenama viza za zemlje koje si pomenuo i uslove njihovog dobijanja kada se aplicira iz Srbije imaš i na ovm forumu, i to vrlo sveže. Minimum poštovanja tuđeg vremena i iskustva je da barem upotrebiš  search pre nego što postaviš pitanje.

Elem, pogledaj i opcije apliciranja za vizu naredne zemlje iz neke druge zemlje. Nekad (ali samo nekad) je to lakše nego iz zemlje u kojoj si državljanin. Za to već treba guglati po sajtovima ambasada tih zemalja u zemljama iz kojih bi se apliciralo, kao i po stranim putničkim forumima poput Thorn tree na Lonely Planety. Eto, imaš dva tipsa od mene :)

Hvala.

Izvinjavam se. Mislio sam da ovde ima dosta clanova koji koriste ovu rutu, i koji mogu da mi kazu da li sam isplanirao nesto glupo, bez ikakvog dodatnog istrazivanja.

Svaka ruta je moguća, zavisi samo od vremena, para, načina na koji se može izvesti putovanje određenim prevoznim sredstvom.

Svakako - svaka ruta je moguca i zavisi od gomile faktora, kao sto rece Snezana. Inace - da izlazis i ulazis na ruskoj zeleznici - ako kupujes Trans Sib ili trans Mong. je moguce uz overavanje, ali proveri kojim vozom ides - jer postoji vise vrsta vozova na istim marshrutama- koji se u mnogo cemu razlikuju .....ali za to moras da guglas ruski sajt - koji je dobro uradjen....potrazi ove vozove sa Jaroslavskog vokzala na netu....Inace u povratku imas bolju opciju iz Moskve preko Peste za nekih 40-50 e/ wizzom, i onda do Beograda, vozom, minibusom ...cime god za 20-tak e. Nadam se da sam nesto doprinela.....

Da svaka ruta je moguca, samo naravno cilj mi je da posetim odgovarajuci skup mesta tako da cena prevoza izmedju tih mesta bude minimalna.

Npr savet za rutu Moskva-Beograd ce mi ustedeti skoro 50%, tj bilo bi glupo da idem vozom :)