Posted November 10, 201311 yr imam jednu molbu, nisam siguran da li iko moze da mi pomogne :/.. imao sam na gajbi par dana gosta iz Hong Konga, on je ukupno ostao u zemlji do juce ( 09.11.2013. ) deset dana ( tako on misli, nije siguran ) a li nije znao da drzavljanima Hong Konga je omoguceno da ostanu u Srbiji maksimum dve nedelje bez vize. Sad, njega zanima, da li je moguce ikako otici do Rumunije, Bugarske ili Makedonije, preci granicu i vratiti se natrag u zemlju ili postoji odredjeni period vremena koji moze da prodje do povratka natrag. Proverio sam na sajtu ministarstva ali nema bas puno informacija vezanih za ovo :/
November 10, 201311 yr Da. Neka samo izadje iz SRB u bilo koju od okolnih zemalja, pa predje ponovo nasu granicu i ima novih 14 dana.
November 12, 201311 yr Ako mu budu pravili probleme, neka se samo pozove na Nightwatchera sa Kluba Putnika.
November 12, 201311 yr Author mislim da mu jesu pravili probleme, jer se ne javlja vec dva dana a obecao je da ce cimati cim se vrne u Sr
November 16, 201311 yr Ne treba da mu prave problem, ako izadje iz zemlje. Poznajem lika iz HK koji je to vec radio. Reciprocno tome i nasi drzavljani imaju pravo na 14 dana u HK, pa izadju na jedan dan do Makaoa, pa imaju jos 14 dana. Mozda hoce da sedi dan, dva van zemlje da bude siguran da neki granicar nece da ga cima.
November 16, 201311 yr Author odgovorio je, sada je u Rumuniji, nije hteo da se vrne u Srbiju, jer su mu nasi granicari platili kartu do Temisvara kada su culi da nije imao srece sa stopom i morao je da pesaci 30 km do gran'ce... od sada pratim njegov FB stalno