Followers 0

Avionska karta u jednom pravcu...problem ili ne?

18 posts in this topic

Kao sto sama tema kaze, da li je problem ako kupim avio kartu u jednom pravcu za Pariz jer ne znam tacno kog datuma cu se vratiti? Pisite Vasa iskustva...pozdrav

U principu gde god da sam isao do sad pitali su me da li imam povratnu kartu... Zadnji put pre 20 dana sam morao i da je izvadim da mu je pokazem. Tako da moguce da ce da ti prave problem ako nemas povratnu kartu..

Moje iskustvo je upravo obrnuto od gargl821 - doduše, nisam nešto mnogo letela, ali uvek sam letela u jednom pravcu i nigde me niko nije pitao za povratnu kartu.

Snezo, moguce posto si zensko da tebe nece da maltretiraju :) i ja sam nacuo da traze povratnu kartu bar ako nemas rezervaciju hotela ili pozivno pismo pa sam zato hteo da cujem Vasa iskustva iz prve ruke :)

Ono jes bezveze, uveli nam bezvizni rezim a traze i kartu i zaviruju u novcanik i pozivno pismo i rezervaciju hotela...ko da covek ne moze u svojoj reziji da ode i tamo se snadje :)

Meni nigde nikada nisu trazili povratnu kartu. Ove godine sam leteo 3 puta jednosmerno, Bg - Ist, Ist-Pariz, Bg-Dortmund...sva tri puta bez problema. U sustini i let Brisel - Budimpesta je bio jednosmeran, mada verujem da pricate o letovima koji se ticu odlaska iz Srbije, a ne povratka. Ni na njemu nije bilo nikakvih pitanja  ;)

Filth, a jel si imao neko pozivno pismo,rezervaciju hotela,nesto? Ja nemam nista od toga,mada bih mogao da se izborim za pozivno pismo jer idem kod sestre.

Imao sam rezervaciju hotela(u 2 slucaja od ova 4) ali mi ni jednom niko to(a ni nista drugo) nije trazio.

Pozdrav  ;)

I ja imam isto pitanje :)

Polovinom novembra sam leteo iz Sofije za Kijev. Najpre me je sluzbenica prilikom cekiranja pitala da li imam povratnu kartu. Ja joj pokazem. Izgleda da joj to nije bilo dovoljno pa je zvala telefonom tamo negde da proveri. Zatim ista prica i na ukrcavanju. -Imas povratnu? -Imam. -Daj da vidim. -Evo! -Dobro, ali cekaj da pozovem da proverim.

Jos zanimljivije je to da su proveravali samo mene, sto znaci da to ne vazi za Bugare, odnosno EU clanice. Zaboravih da pitam "A sta bi bilo ako nemam povratnu!?"

Sada gledam da uzmem iz Sofije do Larnake, upravo u jednom smeru, pa da se vratim preko Turske, i razmisljam da li bi mogli da me zafrknu, mada ne znam po kom osnovu...

Ne treba im nikakva osnova... Mogu da te ne puste bez ikakvog obrazlozenja... Mene su do sada svugde pitali za povratnu :(

Iskreno, ja nisam cuo da su nekog vratili. Mogu samo malo vise da te za****vaju ali puste na kraju. Sem naravno ako se vidi iz aviona da si krenuo da trazis azil a takvi se lako namirisu. Tipa porodica roma posla sa 100e. Pa gde ste posli? nazad!

ja planiram da putujem 15 februara iz Podgorice za Odessu, ali naravno u jednom smeru jer imama u planu da se vratim sa deckom kolima i sad se brinem da mi ne prave problem, tj da ne kupim kartu koja nije jeftina (300e) i da me ne puste , gde mogu da se raspitam za to ? i jel mogu da mi prave probelem na Istanbulskom aerodromu jer mi je let sa presedanjem u Istanbul  :-\

ja planiram da putujem 15 februara iz Podgorice za Odessu, ali naravno u jednom smeru jer imama u planu da se vratim sa deckom kolima i sad se brinem da mi ne prave problem, tj da ne kupim kartu koja nije jeftina (300e) i da me ne puste , gde mogu da se raspitam za to ? i jel mogu da mi prave probelem na Istanbulskom aerodromu jer mi je let sa presedanjem u Istanbul  :-\

Problem sa diskrecionim pravom je da ne mozes nigde da se raspitas da li ce da ga upotrebe ili nece. Moz' da bidne ne mora da znaci.

To je najgore, sto treba da drhtim 4,5 sati na aerodromu da li cu da prodjem ili ne kao da sam kriminalac ;( da li postoji nacin da se osiguram , planiram da kupim osiguranje, uzmem potvrdu sa fakulteta kao dokaz da cu se vratiti , ne znam sta bih jos mogla , pozivno mogu da nabavim ali ono bi bolo za Tiraspolj koji mi je krajnja destinacija ...stvarno mi je glupo da kupujem povratnu koja nije jeftina a ne planiram da se vratim avionom ... i jos jedno pitanje mada nije vezano za temu,koliko novac trebam da imam kod sebe ako tu krenu da me cimaju , i da li mogu da pokazem neke kartice ( koje nisu ni vazece niyi ima novca na njima ) da ih otkacim ;)