Followers 0

Pismo ocu, film Srđana Keče

1 post in this topic

Nastojimo da na sajtu Kluba putnika više prostora posvetimo dokumentaristici, kako dokumentarnom (puto)pisanju, tako i dokumentarnim filmovima. Jedan od značajnijih domaćih dokumentaraca u poslednjih nekoliko godina, Pismo ocu, reditelja Srđana Keče (http://skeca.com/), inače člana i saradnika Kluba putnika, biće dostupan na internetu u narednjih nedelju dana. Nemojte propustiti priliku da ga pogledate.

http://dafilms.com/film/8890-pismo-tati/

"Mladi reditelj Srđan Keča, oprostio se od svog preminulog oca dokumentarnim filmom pod nazivom Pismo ocu. Potraga za sudbinom oca, postala je posveta generaciji roditelja koji su nosili Titovu štafetu, a zatim bili, zajedno sa svojom zemljom, rastrgnuti u ratu. Ovaj film doneo je i dimenziju razjašnjenja i pomirenja između očeva i dece. Front i povrede kojima se nisu bavili nijedan sud i Tribunal, procesuirao je Kečin film.

Srđan Keča napravio je ukupno pet dokumentarnih fimova nalazeći svoje junake u goranskom selu na Kosovu, u Bosni, Hrvatskoj, Srbiji, među londonskim studentima i u Dubaiju. U svojim filovima Keča traga za "nevidljivom" istinom o svojim protagonistima, pitajući se da li je čovek gospodar svoje sudbine? Autentičnost pogleda u Kečinim filmova prepoznali su i nagradili filmski festivali u Londonu, Salernu, Berlinu, Kotbusu, Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu, Sarajevu, Prizrenu."

Intervjui sa Srđanom:

http://www.b92.net/kultura/intervjui.php?nav_category=1081&nav_id=605306

http://www.novossti.com/2011/12/treba-da-se-zakacimo-za-devedesete/

http://www.palicfilmfestival.com/2011/component/content/article/34-vesti/340-SR%C4%90AN-KE%C4%8CA-REDITELJ-FILMA-MIRAGE.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0