Posted May 6, 201411 yr Planiram zimu i odlazak u Livigno na Freeride festival, pa bi ovog puta išao avionom Beograd - Basel i onda nekako od Basela do St. Moritz-a. St. Moritz i Livigno su bilizu i postoje autobusi koji ih povezuju. Avio karta je jeftina, rešio sam i problem transporta opreme, ali cena povratne vozne karte (Basel - St. Moritz) po osobi mi je prevelika... izađe 180 eur bez prtljaga !!! Razmatrao sam i da uzmem rent-a-car, koji bi me koštao nekih 250 eur sa svim troškovima, ali traže depozit od 1500 eur, pa to svakako otpada.Em Wizz više nema letove za Milano, odakle prevoz do Livigno-a ima ok cenu, em što za relaciju Novi Sad - Milano nemam šemu za transport opreme, pa mi je izgleda Basel jedina opcija.Da li neko ima ideju kako što povoljnije preći tih 2x300 km ?? Stopiranje ne dolazi u obzir, jer nas je dvoje i nosimo snowboard opremu.
May 7, 201411 yr Author Easyjet ima letove BG-Milano.Hvala, ali zbog visokog iznosa doplate za sportski prtljag, više mi odgovara Basel jer ga od tamo za male pare mogu poslati i vratiti busom.Jel imate manje od 26 godina i ISIC karticu?Ne, 33/36 :-/
May 7, 201411 yr A da ides autobusom do Bolcana, Brese ili Milana? Cena povratne karte je oko 85-90 evra i verovatno ne doplacujes nista za transport opreme.http://www.autoturist-ns.com/autobuske-karte/autobuske-linije-italija/http://www.lukibus.com/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=62
May 8, 201411 yr Author Ne bih busom... četiri puta sam do sada išao kolima, pa sam hteo da malo promenim, odem avionom do Basela i nađem šemu do Livigno-a / St. Moritz-a... verujem da ima, ali ako ne nađem, opet auto Inače kolima sa svim troškovima košta oko 300 eur i stiže se za nakih 12 sati (1100 km) od Novog Sada.
May 9, 201411 yr Možete da uzmete Interrail One country pass za Švajcarsku. Za vas košta 125 EUR i sa njim imate pravo da se vozite 3 dana koja izaberete u roku važnosti od mesec dana. Svakako je jeftinije nego tih 180 EUR.