Followers 0

Pre polaska u Kinu...

8 posts in this topic

Juce se vratih - HAOS... upravo je 25god. od Tjanmena i sve su blokirali 5-duplo...pirjatelj kaze da su i sve velike chat aplikacije naterali na potpis da se u mesec dana pre i neki period kasnije, sve "prati"...

Moj host u Pekingu koristi Astril i ja sam bila prezadovoljna kako radi. Vidim da se ona oglasava ovih dana na FB, tako da izgleda da Astril radi i dalje nesmetano. 

Juce se vratih - HAOS... upravo je 25god. od Tjanmena i sve su blokirali 5-duplo...pirjatelj kaze da su i sve velike chat aplikacije naterali na potpis da se u mesec dana pre i neki period kasnije, sve "prati"...

Ovako je bilo i 2012 godine u Pekingu, kada su imali bal vampira (kongres kp kine koji se održava, valjda, na svakih pet godina). Baksuzi koji koriste gmail mogli su zaboraviti na primanje i slanje mejlova.

Moj host u Pekingu koristi Astril i ja sam bila prezadovoljna kako radi. Vidim da se ona oglasava ovih dana na FB, tako da izgleda da Astril radi i dalje nesmetano.

Ima milion VPN servisa (www.securitales.com, www.odblokiraj.me itd itd). Freegate je napravljen baš za Kinu, besplatan je, i još uvek nisu uspeli da ga blokiraju. Blokiran je sajt gde se nalazi program, pa se mora skinuti pre dolaska u Kinu ;) Ne bi me čudilo da nabave (ukradu/prekopiraju) neki softver koji će na carini, prilikom ulaska u Kinu, pročešljati svaki računar u nameri da otkrije Freegate intsaliran u računaru :D

Smrt cenzuri, sloboda internetu!

Edited by ilegalac

Da, da ... od skora, svi Google servisi su nedostupni u Kini. Cak i gmail ! :bang:
Oko svake godisnjice desevanja na Tjenjanmen skveru, oni privremeno "skinu" gugl sa neta, ali su ovog puta odlucili da ga trajno onesposobe (do daljeg)...
Mene najvise nervira sto ne mogu da koristim Google Maps & Google Translate na poslu ... ali kod kuce, tu je VPN !!!

Ja koristim Express VPN i šljaka mi odlično.

flowers:: Pravda za Internet !!! flowers::

Oko svake godisnjice desevanja na Tjenjanmen skveru, oni privremeno "skinu" gugl sa neta, ali su ovog puta odlucili da ga trajno onesposobe (do daljeg)...

Nisu odlučili da ga trajno ukinu, nego ne znaju kako da ga ponovo uključe! Znaš i sam kakva im je logika kada supervizor ode na godišnji i radnici ostanu sami, tj. "obezglavljeni"...

Ja sam postala ko` pravi dijasporac svaki put kad se vracam kupim brdo cokoladica, piva, rakije (da Kinezi vide da ima nesto ludje od njihovog baijiu) par vrsta naseg sira, ohhh i kafe, u Istanbulu na aerodromu kupim masline i turski sir, (ajvar sam naucila praviti u Kini), ma svega i svacega natrpam, trudim se sto manje ponijeti odavde da ima prostora u ruksaku :)

Inace bas gotivim kinesku hranu, volim ljutu i povrce, raj za vegeterijance, ali mi je super donijeti masu nasih zezalica

Godine iskustva! A freegate mozas skinuti lako