Posted June 4, 2014 Da ne biste ostali u "mraku" tokom boravka u Kini, instalirajte Freegate, odličan program za deblokadu stravične blokade interneta u pomenutoj državi. Nažalost radi samo na vindovsu!Link: http://www.dit-inc.us/freegate Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2014 Juce se vratih - HAOS... upravo je 25god. od Tjanmena i sve su blokirali 5-duplo...pirjatelj kaze da su i sve velike chat aplikacije naterali na potpis da se u mesec dana pre i neki period kasnije, sve "prati"... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2014 Moj host u Pekingu koristi Astril i ja sam bila prezadovoljna kako radi. Vidim da se ona oglasava ovih dana na FB, tako da izgleda da Astril radi i dalje nesmetano. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2014 (edited) Juce se vratih - HAOS... upravo je 25god. od Tjanmena i sve su blokirali 5-duplo...pirjatelj kaze da su i sve velike chat aplikacije naterali na potpis da se u mesec dana pre i neki period kasnije, sve "prati"...Ovako je bilo i 2012 godine u Pekingu, kada su imali bal vampira (kongres kp kine koji se održava, valjda, na svakih pet godina). Baksuzi koji koriste gmail mogli su zaboraviti na primanje i slanje mejlova.Moj host u Pekingu koristi Astril i ja sam bila prezadovoljna kako radi. Vidim da se ona oglasava ovih dana na FB, tako da izgleda da Astril radi i dalje nesmetano.Ima milion VPN servisa (www.securitales.com, www.odblokiraj.me itd itd). Freegate je napravljen baš za Kinu, besplatan je, i još uvek nisu uspeli da ga blokiraju. Blokiran je sajt gde se nalazi program, pa se mora skinuti pre dolaska u Kinu Ne bi me čudilo da nabave (ukradu/prekopiraju) neki softver koji će na carini, prilikom ulaska u Kinu, pročešljati svaki računar u nameri da otkrije Freegate intsaliran u računaru Smrt cenzuri, sloboda internetu! Edited June 5, 2014 by ilegalac Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2014 Da, da ... od skora, svi Google servisi su nedostupni u Kini. Cak i gmail ! Oko svake godisnjice desevanja na Tjenjanmen skveru, oni privremeno "skinu" gugl sa neta, ali su ovog puta odlucili da ga trajno onesposobe (do daljeg)...Mene najvise nervira sto ne mogu da koristim Google Maps & Google Translate na poslu ... ali kod kuce, tu je VPN !!!Ja koristim Express VPN i šljaka mi odlično. Pravda za Internet !!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2014 Oko svake godisnjice desevanja na Tjenjanmen skveru, oni privremeno "skinu" gugl sa neta, ali su ovog puta odlucili da ga trajno onesposobe (do daljeg)...Nisu odlučili da ga trajno ukinu, nego ne znaju kako da ga ponovo uključe! Znaš i sam kakva im je logika kada supervizor ode na godišnji i radnici ostanu sami, tj. "obezglavljeni"... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2014 Ja sam postala ko` pravi dijasporac svaki put kad se vracam kupim brdo cokoladica, piva, rakije (da Kinezi vide da ima nesto ludje od njihovog baijiu) par vrsta naseg sira, ohhh i kafe, u Istanbulu na aerodromu kupim masline i turski sir, (ajvar sam naucila praviti u Kini), ma svega i svacega natrpam, trudim se sto manje ponijeti odavde da ima prostora u ruksaku Inace bas gotivim kinesku hranu, volim ljutu i povrce, raj za vegeterijance, ali mi je super donijeti masu nasih zezalicaGodine iskustva! A freegate mozas skinuti lako Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites