Followers 0

Hawaiiiiiiiiiiiiiiii

41 posts in this topic

Nesto razmisljam.... dok budem u SAD-u da skoknem do Havaja :)

Vidim ima dosta low-cost letova mada nisam bas preterano pretrazivao cene. A sto se tice smestaja ima gomila hostela i kampova koji su jeftiniji nego u Zap. Evropi, mada naravno uvek je tu i CS ili HC, pogotovo sto mi se cini da je osnivac CS-a s Havaja?

Prvo sam tipovao na Karibe, ali nakon malo pretrage po netu zakljucio sam da su Havaji jeftiniji za backpacking.

Dakle, jel ima nekoga ko je bio ili zna nekoga ko je bio pa da ima da podeli neki koristan savet ili informaciju oko Havaja?

:ang222:

Eh, steta sto ova tema nije zazivela, i ja bih jako voleo da vidim kakve sve mogucnosti postoje za "skok" do tamo...

Pa vrlo prosto proveris cene avio karata na orbitz.com ili nekom drugom websajtu. :)

Mozes i direktno da pogledas na http://www.hawaiianair.com/

Povratna npr Los Angels - Hawaii ti je od 600$ mada moze da se nadje i povoljnije.

Inace putuje se 5 ipo sati u jednom pravcu :)

Inače sam pitanje postavio 10. maja, 2010. godine :D

Jedna moja cimerka je tad preko KAYAK-a uzela nekoliko povezanih letova, mislim da ih je imala nešto oko 7, sa čak 12 sletanja, i sveukupno ju je izašlo oko 1100 dolara, s tim da je ona letela i po samim Havajskim ostrvima.

Shto se tiche Havaja,proshlo leto sam tamo proveo sa prijateljima,7 dana..

Uzimali smo karte,hotel i car-rental ,sve preko Orbitz-a..

Aston Banyan hotel,Honolulu,5 min od plaze,fazon apartmana,sa kuhinjom i svim sudovima i ostalim..mnogo dobar hotel i usluga za male pare..

Karte samo rezervishi malo ranije..nama je tura bila Alaska-Hawaii,Las Vegas- New York,za oko 700$..

AKo planirash da vidish malo vishe obavezno iznajmite auto,mozesh i ostalo ali cesh placati autobus non-stop,a ako vas je vishe,nece vam ispasti mnogo da iznajmite auto..

Kod iznajmljivanja automobila da skrenem pažnju onima ispod 25 godina, da će plaćati dodatno, ako im agencija uopšte dozvoli da uzmu auto.

Dace im samo ce im naplatiti dodatno i u zavisnosti koliko dugo vozacka traje.

Ja sam morao kod notarija i da overavam medjunarodnu vozacku posto je na Francuskom :(.

Sto je kostalo 5$ ali dok nadjes Francuskog overitelja  ....

Inace najbolje je kad se ode kod nekoga pa onda imas sve :D

Moja prica sa Hawaja!

Let iz NYC povratna karta je bila 700 dolara!

Smastaj u Centru Honolulua moze sa de nadje za 20 dolara sa dorckom plus free wifi. Nasao na googlu maps lokaciju i nasao najblizi hotel i pozao najavio se mobilim i rekao da cu doci i cekala me soba!

Ja na aerodromu se iskrcao u 21h tamo mi prisao sluzbenik i pitao sta treba ja rekao taxi! Po mene došla LIMUZINA rodjaci moji! POsto mi j eengleski bio ocajan samo sam mu dao papiric sa adresom gde je bio smestaj i on me odvezao n aadresu! Cena taxija pola sata voznje je bila 30 dolara!

Prvi osecaj kada sam izasao na ulicu je bio mirsi cveca koji se sirio ulicom! Prvo nisam bio siguran da li je to cvece ili neki vestavcki miris! Usao u sobu skopao fotoaparat i odmah napolje , fotkao i zezao se! :D

Prvo jutro sam ustao u pola  5 nisam mogao da spavam od euforije! Jednostavno previse adrenalina i nisam mogao da se smirim, Lutanje po plazi koja ima pesak kao mlevena plazma... talasi koji su savrseni i u vodi gomila ribica koja pliva na sve strane. one sarene ribice!!! Ispred koralni grebeni i surferi!!!  Grad cist bez mrvice prljavstine!!! Isao sam u obilazak vulkana! To necu da vam pricam! Mogu vam pricati i do sutra kako mi j ebilo kada sam isao u obilazak dzungle i o mirisu sveca i tih biljki koji tako jako mirisu da je to neverovavtno , nasao sam veliki avokado! (od tada kada vidim avokado u maxiju koji je zelen i jadan i mali samo se nasmejem) I sada i ako je proslo od tada vise od godinu i po nemam dana da ne razmisljam o havajima! Jako cesto idem na googl maps i street wiev i setam ulicama honolulua i tako... Obecom sam da cu se vratiti jer to mi je najbolja stvar koja mi se u zivotu desila! Cesto sanjam da sam tamo! Kao ja na Aerodromu sa kartom u ruci i gledam kako se avion rusi kojim ja treba da odem, i ja jednostavno kazem -pa dobro sam moram da ostanem zauvek ovde-... tako nekada i proklinjem sto sam bio tamo n atim havajima!!! Kad vidim koliko bih voleo da se vratim tamo, koliko sam bio istinski srecan! Koliko zelim da se vratim tim srecnim ljudima! Da setam dzunglom i da jedem ananas koji je tamo tako veliki zut i jeftin!!!! Eto toliklo o mom iskustvu sa havaja. Kupio sam kuku koju nosim kao privezak oko vrata! I malo peska!!!! Koji sam poklonio drugarici... Ali sve sto mogu reci da ja sam i dalje na hawajima! U DUSI!!! 

slike!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1406963394343.46949.1840198226&type=3&l=98191d1ba3

evo par slika...

p.s. isao sam sam..

Moja prica sa Hawaja!

Let iz NYC povratna karta je bila 700 dolara!

Smastaj u Centru Honolulua moze sa de nadje za 20 dolara sa dorckom plus free wifi. Nasao na googlu maps lokaciju i nasao najblizi hotel i pozao najavio se mobilim i rekao da cu doci i cekala me soba!

Ja na aerodromu se iskrcao u 21h tamo mi prisao sluzbenik i pitao sta treba ja rekao taxi! Po mene došla LIMUZINA rodjaci moji! POsto mi j eengleski bio ocajan samo sam mu dao papiric sa adresom gde je bio smestaj i on me odvezao n aadresu! Cena taxija pola sata voznje je bila 30 dolara!

Prvi osecaj kada sam izasao na ulicu je bio mirsi cveca koji se sirio ulicom! Prvo nisam bio siguran da li je to cvece ili neki vestavcki miris! Usao u sobu skopao fotoaparat i odmah napolje , fotkao i zezao se! :D

Prvo jutro sam ustao u pola  5 nisam mogao da spavam od euforije! Jednostavno previse adrenalina i nisam mogao da se smirim, Lutanje po plazi koja ima pesak kao mlevena plazma... talasi koji su savrseni i u vodi gomila ribica koja pliva na sve strane. one sarene ribice!!! Ispred koralni grebeni i surferi!!!  Grad cist bez mrvice prljavstine!!! Isao sam u obilazak vulkana! To necu da vam pricam! Mogu vam pricati i do sutra kako mi j ebilo kada sam isao u obilazak dzungle i o mirisu sveca i tih biljki koji tako jako mirisu da je to neverovavtno , nasao sam veliki avokado! (od tada kada vidim avokado u maxiju koji je zelen i jadan i mali samo se nasmejem) I sada i ako je proslo od tada vise od godinu i po nemam dana da ne razmisljam o havajima! Jako cesto idem na googl maps i street wiev i setam ulicama honolulua i tako... Obecom sam da cu se vratiti jer to mi je najbolja stvar koja mi se u zivotu desila! Cesto sanjam da sam tamo! Kao ja na Aerodromu sa kartom u ruci i gledam kako se avion rusi kojim ja treba da odem, i ja jednostavno kazem -pa dobro sam moram da ostanem zauvek ovde-... tako nekada i proklinjem sto sam bio tamo n atim havajima!!! Kad vidim koliko bih voleo da se vratim tamo, koliko sam bio istinski srecan! Koliko zelim da se vratim tim srecnim ljudima! Da setam dzunglom i da jedem ananas koji je tamo tako veliki zut i jeftin!!!! Eto toliklo o mom iskustvu sa havaja. Kupio sam kuku koju nosim kao privezak oko vrata! I malo peska!!!! Koji sam poklonio drugarici... Ali sve sto mogu reci da ja sam i dalje na hawajima! U DUSI!!! 

slike!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1406963394343.46949.1840198226&type=3&l=98191d1ba3

evo par slika...

p.s. isao sam sam..

kad je ovo bilo ?

Bio si mi ispred zgrade!!! :) ova slika gde sedis do ovog ala Wai kanala :D

ma sad sam se vratio malo u Srbiju pa idem za 2 meseca nazad :)

xD odlicno je sta da ti kazem a da te ne bedacim :)

:)))) Jedno je ziveti a drugo je biti turista.

Hajde vodi me tamo! Molim te! Sta radis tamo? Kako da se opet vratim tamo? Kako vizu da dobijem! Ne pitam koliko košta! Pomagaj! PARE NISU PROBLEM!!!!

Novi beograd! Al dusa svaki dan na havajima! IDem do Diamond Heada i blejim gore , uzivam u pogledu! Eto tu sam! A ti?

pa ja sad isto Beograd pa uskoro idem nazad :D

:hihi:

Ako nista stavljacu ti neke fotke ovde :D

Vrhunski,

Reci mi molim te, kakve su cene hrane, pica i sl. izlasci i to, jesu kao u ostalim delovima Amerike, za nekoliko meseci idem za LA na duze, a kako nikad nisam bio na Havajima, dolazim u taj raj na zemlji obavezno... makar turisticki... i ako nije tajna, jel radis nesto kad si na Havajima i sta, sorry na indiskreciji :)

Vrhunski,

Reci mi molim te, kakve su cene hrane, pica i sl. izlasci i to, jesu kao u ostalim delovima Amerike, za nekoliko meseci idem za LA na duze, a kako nikad nisam bio na Havajima, dolazim u taj raj na zemlji obavezno... makar turisticki... i ako nije tajna, jel radis nesto kad si na Havajima i sta, sorry na indiskreciji :)

pa sta znam za dvoje ti treba realno 700$ mesecno za hranu :) ne znam za LA :( nisam bio tamo duze od 7 dana. Mislim u sustini kad zivis negde onda se snadjes gde i sta pa ne kupujes bas gde kupuju turisti i bude ok.

Uglavnom se odmara :))

pa sta znam za dvoje ti treba realno 700$ mesecno za hranu :) ne znam za LA :( nisam bio tamo duze od 7 dana. Mislim u sustini kad zivis negde onda se snadjes gde i sta pa ne kupujes bas gde kupuju turisti i bude ok.

Uglavnom se odmara :))

Toliko otprilike treba i za kontinentalni deo, La i ostalo... U svakom slucaju moram barem na odmor tamo kad budem bio u La-u, idemo na neki Mai Tai kad dodjem, ako budes bio tamo...  pijjj pijjj

Kojom kompanijom od Bostona do Havaja krajem septembra(od 22-og) najpovoljnije(mislim najoptimalnije)?

Shto se tiche Havaja,proshlo leto sam tamo proveo sa prijateljima,7 dana..

Uzimali smo karte,hotel i car-rental ,sve preko Orbitz-a..

Aston Banyan hotel,Honolulu,5 min od plaze,fazon apartmana,sa kuhinjom i svim sudovima i ostalim..mnogo dobar hotel i usluga za male pare..

Karte samo rezervishi malo ranije..nama je tura bila Alaska-Hawaii,Las Vegas- New York,za oko 700$..

AKo planirash da vidish malo vishe obavezno iznajmite auto,mozesh i ostalo ali cesh placati autobus non-stop,a ako vas je vishe,nece vam ispasti mnogo da iznajmite auto..

ja sam pokusala da nadjem ovaj hotel na orbitz.com ali ga nesto nema...

Kojom kompanijom od Bostona do Havaja krajem septembra(od 22-og) najpovoljnije(mislim najoptimalnije)?

Nisam proveravao da li postoje direktni letovi, ali znam da preko Kayaka možeš da pronađeš najpovoljnije vezane letove. Iz Bostona može da bude kombinacija Boston - San Francisko - LA - neki aerodrom na Havajima (Honolulu pretpostavljam). Ovako je moja cimerka išla 2010. godine. Sam let iz LA je dugačak nekoliko sati puta...

Nadam se da ti znači ova pomoć nešto :)

Aloha ;)

Evo nekoliko iskustava i sa moje strane. Bio sam na Havajima 6 ili 7 puta i mogu da potvrdim status "Raj na zemlji". Svako bi trebalo bar jednom u zivotu da ode tamo. Miris prirode i dzungle, neverovatan izgled vulkanskih planina, neopisivo zivopisne boje prirode, tropsko rastinje, cisti gradovi, divno vreme...

Ja sam bio na sva cetiri najveca ostrva. Posetio sam Honolulu, Lahaina, Nawiliwili i Hilo.

U Lahainu idete ako volite ogromne kitove, iznajmite brodic i imacete bliski susret sa ovim morskim dzinovima. Predivni su.

Hilo cete posetiti ako volite vulkane i ako ste zainteresovani za setnju po divnoj dzungli i izlet do jedine reke lave koja se neprestano sliva iz vulkana ka okeanu. Tu dosta poznatih svetskih faca ima imanja, tako da mozete sresti nekog od njih :)

Nawiliwili je predivan krajolik, strme vulkanske stene obrasle gustim tropskim rastinjem, predivan okean, petlovi kukuricu a minijaturne kokoske trckaraju kroz travu po celom ostrvu. Divno mesto za setnju i za surfere.

Honolulu je moj broj jedan. Najlepsi grad na svetu koji sam video i jedino mesto u USA gde bih mogao sebe da zamislim da zivim. Ala Moana plaza je moj apsolutni favorit. Waikiki beach ne mozete da omasite sve i da hocete. Gomila turista, zabavljaca, kupaca... Ako malo produzite ka izlazu iz grada doci cete i do Diamond Head-a. Uzana i dugacka divlja plaza omiljena kod surfera i kod nudista (iako je nudizam zakonom zabranjen na Havajima). Preporucujem da iznajmite bicikl ili skuter i da se vozate po ostrvu. Za mene je taj dozivljaj bio nezamenljiv. Ako planirate da se udaljavate od grada prema unutrasnjosti ostrva ipak razmislite da povedete nekog prijatelja sa sobom. Iznajmljivanje mopeda na 24h je bilo oko 30 dolara prosle godine. Zaobilazite ABC prodavnice suvenira, sta ce vam suvenir sa Havaja ako je Made in China. Pred kraj Kalakaua Ave imate divnu pijacu gde mozete naci autenticne havajske detalje. Na havajima mozete jesti i piti sta vam padne na pamet. Od sarmantnih malih restorana sa raznovrsnom hranom pa do poznatih svetskih lanaca restorana brze hrane. Cene su normalne, kao i u ostatku amerike.

Ako putujete gradskim prevozom u Honolulu kartu placate prilikom ulaska u bus ispred vozaca. Tu je montiran mali automat u koji sami stavljate novac (paprini i metalni) i dobicete papirnu kartu od vozaca koja vazi u jednom pravcu nebitno za koliko stanica. Pripremite tacno onoliko koliko karta kosta (cini mi se oko 2.5 dolara) jer automat ne vraca kusur. Ako ste vec u Honolulu mozda bi vas zanimalo da posetite poznatu luku Perl Harbour, mada meni licno nista specijlano nema tu.

Ako ste adrenalinski zavisnik mozete skakati iz malog aviona sa padobranom i kamerom na glavi i jos jednom kamerom kod lika koji skace zajedno sa vama samo da bi vas snimio ;)

Na Havajima imate mnostvo hotela, ja sam se zaprepastio prvi put kad sam stigao tamo i video sve te nebodere od po 30-40 spratova. Nisam bas to ocekivao na toj maloj tackici u sred Pacifika.

Jos bih dodao da sam primetio mnogo kampera i beskucnika koji setaju ulicama. Kamperi se samo parkiraju negde u blizini plaze, otvore gepek, izvade lezaljku i uzivaju po ceo da, a onda noc provedu spavajuci u automobilu. Nisam primetio da ih je policija uznemiravala.

Srecan put na Havaje svima koji se tamo zapute, a vi ostali razmislite o tome da sebi bar jednom u zivotu priustite to zadovoljstvo. Necete se pokajati.

Pozdrav :)

Kakva je procedura dobijanja vize iz Srbije za Havaje? Ima li neko iskustva? Ja imam eu pasoš i mislim da mi ne treba viza ali suprug nema, a voleli bi da odemo. Suprugov brat je nedavno kupio stan na Havajima (koji izdaje, ako nekome treba info može da me kontaktira) i zove nas da dođemo i uživamo.

Da li se lako dobija turistička viza?

Hvala unapred :)