Posted November 2, 2014 Pozdrav svima, nas je cetiri putnika koji idemo u februar u Indiju, nasli smo veoma povoljnu kartu i kupili je. Problem je nastao kad smo saznali da nas let sa presedanjem u Dubai-ju (SOF-DWC) nije na istom aerodromu pa stoga nam je potrebna tranzitna viza u OBA pravca. Ali ajde, ceprkao po netu i saznao da tranzitne vize kostaju 165 AED (oko 35EUR) sto i nije toliko strasno, medjutim onda saznam da tranzitne vize nije moguce uzeti u ambasadi vec samo po agencijama, koje ni manje ni vise nego DERU. I tako posle mnogo istrazivanja i pretrazivanja po internetu sam saznao da nasi gradjani ne mogu uzeti tranzitne vize na aerodromu iz razloga sto ne mogu proci kontrolu da bi dosli do saltera Marhaba Servisa i podneli zahtev za vizu. Stoga sam ja skovao plan kako sve resiti i proci taj fa*ing tranzit a da ne placam 200eur po putniku za 24 casa ukupno provedenih u UAE. E sad moj plan je:1. Otici do ambasade, izvaditi turisticku vizu za 30 dana, koja kosta 4050 dinara i vazi za 1 ulaz. (Dalje, Viza A)2. Rezervisati hotel za 1 dan u Dubai-ju3. Otici na let Sofia - Dubai (DWC)4. Kad se stigne na aerodrom i prodju pasoske kontrole otici na salter Marhaba i podneti zahtev za tranzitnu vizu koja kosta 165AED (potrebna rezervacija hotela), VIZA B5. Nastaviti putovanje za Bombaj preko DXB aerodroma, u ovom momentu Viza A se ponistava jer sam izasao iz zemlje.6. 10 dana u Indiji.7. Povratak opet proko Bombaja (BOM-DXB), pokazati Vizu B, izvadjenu na aerodromu.8. Let nazad za Sofiju sa DWC aerodroma, Viza B ponistena. Sa ovakvim planom bi nas izaslo po putniku po 70 eur, sto i nije toliko strasno, kao pocetnih 200 eur proko agencije. Sta vi mislite o ovome i jeli ostvarljivo? Veliki pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2014 Pozdrav svima, nas je cetiri putnika koji idemo u februar u Indiju, nasli smo veoma povoljnu kartu i kupili je. Problem je nastao kad smo saznali da nas let sa presedanjem u Dubai-ju (SOF-DWC) nije na istom aerodromu pa stoga nam je potrebna tranzitna viza u OBA pravca. Ali ajde, ceprkao po netu i saznao da tranzitne vize kostaju 165 AED (oko 35EUR) sto i nije toliko strasno, medjutim onda saznam da tranzitne vize nije moguce uzeti u ambasadi vec samo po agencijama, koje ni manje ni vise nego DERU. I tako posle mnogo istrazivanja i pretrazivanja po internetu sam saznao da nasi gradjani ne mogu uzeti tranzitne vize na aerodromu iz razloga sto ne mogu proci kontrolu da bi dosli do saltera Marhaba Servisa i podneli zahtev za vizu. Stoga sam ja skovao plan kako sve resiti i proci taj fa*ing tranzit a da ne placam 200eur po putniku za 24 casa ukupno provedenih u UAE. E sad moj plan je:1. Otici do ambasade, izvaditi turisticku vizu za 30 dana, koja kosta 4050 dinara i vazi za 1 ulaz. (Dalje, Viza A)2. Rezervisati hotel za 1 dan u Dubai-ju3. Otici na let Sofia - Dubai (DWC)4. Kad se stigne na aerodrom i prodju pasoske kontrole otici na salter Marhaba i podneti zahtev za tranzitnu vizu koja kosta 165AED (potrebna rezervacija hotela), VIZA B5. Nastaviti putovanje za Bombaj preko DXB aerodroma, u ovom momentu Viza A se ponistava jer sam izasao iz zemlje.6. 10 dana u Indiji.7. Povratak opet proko Bombaja (BOM-DXB), pokazati Vizu B, izvadjenu na aerodromu.8. Let nazad za Sofiju sa DWC aerodroma, Viza B ponistena. Sa ovakvim planom bi nas izaslo po putniku po 70 eur, sto i nije toliko strasno, kao pocetnih 200 eur proko agencije. Sta vi mislite o ovome i jeli ostvarljivo? Veliki pozdrav!ja znam da sam na aerodromu sharjah ( low cost za dubai) uspevao da dobijem tranzitnu vizu, samo sto se dugo cekalo..i po 7-8 sati nekad, jer su sve morali da nose negde u office, nije moglo na licu mesta...e sad, ne razumem koja je poenta postojanja saltera za podnosenje zahteva za tranzitnu vizu, iza pasoske kontrole?? pa koji ce ti tranzitna viza ako si vec usao u zemlju hahaha...jesi li se ti sve dobro raspitao, to mi sve malo sumnjivo zvuci... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2014 (edited) ja znam da sam na aerodromu sharjah ( low cost za dubai) uspevao da dobijem tranzitnu vizu, samo sto se dugo cekalo..i po 7-8 sati nekad, jer su sve morali da nose negde u office, nije moglo na licu mesta...e sad, ne razumem koja je poenta postojanja saltera za podnosenje zahteva za tranzitnu vizu, iza pasoske kontrole?? pa koji ce ti tranzitna viza ako si vec usao u zemlju hahaha...jesi li se ti sve dobro raspitao, to mi sve malo sumnjivo zvuci...Tako sam razumeo par ljudi koji su iz Srbije pokusali da izvade Vizu, ali je isto postojao drugi problem a to je zensko drustvo. Devojka i ja putujemo tamo i onda su se jos dve njene drugarice odlucile za putovanje i sve su oko 24 godine, a koliko sam video na tripadvisor-u preporucuju da se izvadi viza pre polaska, jer mnogo devojaka od 21 do 24 biva odbijeno na aerodromu zbog godina (do 21. god. nije ni moguce izvaditi vizu), sto je i glavni razlog zasto ne bih voleo da vadim vizu na aerodromu iz pravca sofija-bombaj vec samo iz suprotnog pravca (ne vidim razlog zasto bi ikoga odbili da se vrati kuci ) sto se tice vremena, imamo ga dosta, 18 sati u pravcu ka bombaju i 11 sati nazad. Te informacije o "nemogucnosti" dolaska na salter je rekla, kazala, ali za odbijanje viza za mlade devojke se desava. Edited November 2, 2014 by crnimilos Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2014 Tako sam razumeo par ljudi koji su iz Srbije pokusali da izvade Vizu, ali je isto postojao drugi problem a to je zensko drustvo. Devojka i ja putujemo tamo i onda su se jos dve njene drugarice odlucile za putovanje i sve su oko 24 godine, a koliko sam video na tripadvisor-u preporucuju da se izvadi viza pre polaska, jer mnogo devojaka od 21 do 24 biva odbijeno na aerodromu zbog godina (do 21. god. nije ni moguce izvaditi vizu), sto je i glavni razlog zasto ne bih voleo da vadim vizu na aerodromu iz pravca sofija-bombaj vec samo iz suprotnog pravca (ne vidim razlog zasto bi ikoga odbili da se vrati kuci ) sto se tice vremena, imamo ga dosta, 18 sati u pravcu ka bombaju i 11 sati nazad. Te informacije o "nemogucnosti" dolaska na salter je rekla, kazala, ali za odbijanje viza za mlade devojke se desava.heheh bogami zvucalo je kao da si 100% proverio, a sad ispade rekla-kazala ...ne znam zasto bi neko odbijao devojke za tranzitnu vizu, kad one ne ostaju u UAE, vec samo tranzitiraju na sledeci avion...takodje, to apliciranje za tranzitnu po dolasku u UAE iz sofije, a da je iskoristis u povratku, tesko da ce da pije vodu...ti mozes da apliciras za tranzit samo ako ces odma da ga iskoristis..a ne posle mesec dana..takvu tranzitnu vizu jos nisam video, niti ima sanse da se to dobija na aerodormu ....znaci, svejedno cete u povratku morati da aplicirate za tranzitnu vizu, tek tad, prilikom povratka, ne ranije...ili da u indiji aplicirate za vizu..tako da ni ova prica o vracanju kuci bas ne pije vodu...ako ce da je puste da se vrati kuci preko dubaija, sto je ne bi pustili da ode na odmor preko dubaija?? u svakom slucaju ne ostaje u dubaiju...proveri ti to malo bolje..ovo sto si smislio i napisao nema nikakve logike, i tesko da ce da moze Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2014 heheh bogami zvucalo je kao da si 100% proverio, a sad ispade rekla-kazala ...ne znam zasto bi neko odbijao devojke za tranzitnu vizu, kad one ne ostaju u UAE, vec samo tranzitiraju na sledeci avion...takodje, to apliciranje za tranzitnu po dolasku u UAE iz sofije, a da je iskoristis u povratku, tesko da ce da pije vodu...ti mozes da apliciras za tranzit samo ako ces odma da ga iskoristis..a ne posle mesec dana..takvu tranzitnu vizu jos nisam video, niti ima sanse da se to dobija na aerodormu ....znaci, svejedno cete u povratku morati da aplicirate za tranzitnu vizu, tek tad, prilikom povratka, ne ranije...ili da u indiji aplicirate za vizu..tako da ni ova prica o vracanju kuci bas ne pije vodu...ako ce da je puste da se vrati kuci preko dubaija, sto je ne bi pustili da ode na odmor preko dubaija?? u svakom slucaju ne ostaje u dubaiju...proveri ti to malo bolje..ovo sto si smislio i napisao nema nikakve logike, i tesko da ce da moze Pa iako ti kazes nesto, to mu dodje rekla, kazala, stim sto ti mozda i potvrdis nesto a ovo sto sam rekao za aerodrom i vizu, to sam procitao na jednom postu, pa stim dokle god ne potvrdim u ambasadi to je rekla kazalaDrugo da sam 100% proverio, ne bih pitao ovde nista, eventualno bih podelio svoje misljenje.Trece za devojke sam cuo od vise ljudi da su imali problema, a takodje neki turisticki sajtovi navode kako je moguce da se desi da na aerodromu odbiju vizu ako je devojka mlada, zbog kako navode seks trafikinga, gde apsolutno nema veze koja je viza u pitanju, jer ti kad jednom udjes u UAE tom svrhom ti ces svakako prekrsiti ostanak, bilo za 3, bilo za 30 dana.Cetvrto pitao sam za tranzitnu vizu da vadim na dolasku jer su mi iz agencije rekli da se 96h viza dobija na papir a ne na pasos kao i turisticke vize, takodje i pri podnosenju vize navodis datum dolaska i odlaska, koji su letovi u pitanju, pa ne vidim zasto bi to bila zabuna i zasto ne bi imalo logike, osim ako nije viza na aerodromu drugacija od one iz agencije.Tranzitna viza 96h ima rok trajanja do ulaska i on je 14 dana, a ja se vracam za 11, pa stim ne vidim razlog zasto je to problem. Ako je nalepljena na pasos onda mogu imati problem jer bih data imao 2 neiskoristene vize na pasosu, sto bi moglo da dovede do toga da naletim na nekog carinika koji ce mi udariti ulaz na obe vize, cuda se desavaju a ja bas to ne bih ni voleo da se desi da zaglavim u UAE...I pravo da ti kazem, nisam ja kriv sto imam gomilu konfliktnih informacija. Imam prijatelja u Dubaiju, zvao Emirate i oni mi rekli kako za vizu 96h mogu da apliciram i preko njega i da mi ne treba hotel, sutradan sam zvao ponovo Emirate i dobio sasvim drugu informaciju, da ne mogu da apliciram bez hotela. Aj sad ko ovde koga....? Brate vece birokratije i vece komplikacije oko vadjenja viza i pregrst nabacanih svakakvih informacija, sta da pomislis kad ides prvi put na neko putovanje a da treba da te boli glava, kako, sta, gde. Ni pristojan sajt ne postoji da informise strance o njihovim propisima koji ni zaposleni po agencijama i aviokompanijama ne znaju. Dalje na nasem sajtu MUP-a boldovano pise da se "Vizu nije moguće dobiti na aerodromu u UAE." dok mi iz dnrd.ae odgovaraju suprotno. Eto toliko o tome Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2014 (edited) Problem sa emiratima je sto se pravila razlikuju od jednog do drugog emirata...negde moze tranzitna viza na aerodromu, negde ne moze...npr. znam sigurno da na DXB, dubai international, moze jedino ukoliko letis sa air emirates( letim nekoliko puta godisnje preko DXB)....a za nase drzavljane ne moze na drugi nacin...ali razmisli jos jednom: ovo za vadjenje tranzitne vize na salteru iza pasoske kontrole stvarno zvuci smesno, jer za sta ce ikom tranzitna viza, ako je vec uspeo da udje u zemlju...ako je salter ispred carine, i nasi drzavljani mogu da podnesu zahtev, onda je to to...pre pasoske podneses zahtev za tranzit, cekas, dobijes, i onda prodjes pasosku...posto na povratku prvo ulazis na DXB, tu neces imati mogucnost da vadis tranzitnu vizu...ali da tranzitna viza vazi 14 dana od datuma vadjenja, to je stvarno cudno, to nikad nisam cuo...i to ona koja se vadi na samom aerodromu...ajde, razumeo bih da se radi o vizi koja se vadi u ambasadi, onda bi mogla da vazi i 6 meseci....takodje, sve i da je tako, da li bi ti priznali na DXB vizu koju si dobio na drugom aerodromu, da li je to isti emirat u pitanju?u sv. slucaju, ovakva procedura za vize je svuda na svetu, sto se tice saltera pre pasoske kontrole.....naravno, sve zavisi od tvog pasosa da li mozes na taj nacin da se prijavis za vizu, tranzitnu, turisticku, neku drugu...ili ne mozes...rekla- kazala po meni znaci tralalala..ako cujem nesto od nekoga ko je legitiman u davanju informacija, onda u to mogu da verujem...izvini na direktnosti, ali da mi ti das npr. neku info, koji si se skoro pojavio na forumu i imas 3-4 posta, onda te ipak ne bi smatrao kredibilnim...da te znam ovde vec 5 godina, i da imas 700-800 postova, i da znam da dajes proverene informacije u svojim postovima, onda bih ti svakako verovao odma...ambasade takodje cesto daju kontradiktorne informacije, i ni na njih se ne moze osloniti..takodje, nas MIP tek nema dobre informacije na svom sajtu..zato se mora kupiti sa vise strana....meni je npr. ambasada ekvadora u americi tvrdila da ja ne mogu da idem u ekvador bez vize ( to je bilo pre jedno 7 godina), a kao procedura traje 7 dana, za koju ja nisam imao vremena ( bio sam u americi tad)...2 godine ranije sam bio u ekvadoru, bez vize...ali ko zna , to se stalno menja...u svakom slucaju, odletim ja bez vize , i naravno, udjem opusteno u zemlju...jedan covek je imao isti slucaj kao i ja, i pisao je ovde o tome, bukvalno 2 nedelje posle mene...isto je bio u USA, trebalo da leti za ekvador, isto su mu rekli kao i meni, i on ladno odustao od puta, propala mu karta....a nije ni pokusao da ode na avion...i sta reci posle toga ..ja se licno ne bih bas zezao sam tom,fantomskom, tranzitnom vizom sa DWC, jer bi to bio jedini primer u svetu, za koji ja znam...a dosta znam Edited November 3, 2014 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2014 Problem sa emiratima je sto se pravila razlikuju od jednog do drugog emirata...negde moze tranzitna viza na aerodromu, negde ne moze...npr. znam sigurno da na DXB, dubai international, moze jedino ukoliko letis sa air emirates( letim nekoliko puta godisnje preko DXB)....a za nase drzavljane ne moze na drugi nacin...ali razmisli jos jednom: ovo za vadjenje tranzitne vize na salteru iza pasoske kontrole stvarno zvuci smesno, jer za sta ce ikom tranzitna viza, ako je vec uspeo da udje u zemlju...ako je salter ispred carine, i nasi drzavljani mogu da podnesu zahtev, onda je to to...pre pasoske podneses zahtev za tranzit, cekas, dobijes, i onda prodjes pasosku...posto na povratku prvo ulazis na DXB, tu neces imati mogucnost da vadis tranzitnu vizu...ali da tranzitna viza vazi 14 dana od datuma vadjenja, to je stvarno cudno, to nikad nisam cuo...i to ona koja se vadi na samom aerodromu...ajde, razumeo bih da se radi o vizi koja se vadi u ambasadi, onda bi mogla da vazi i 6 meseci....takodje, sve i da je tako, da li bi ti priznali na DXB vizu koju si dobio na drugom aerodromu, da li je to isti emirat u pitanju?u sv. slucaju, ovakva procedura za vize je svuda na svetu, sto se tice saltera pre pasoske kontrole.....naravno, sve zavisi od tvog pasosa da li mozes na taj nacin da se prijavis za vizu, tranzitnu, turisticku, neku drugu...ili ne mozes...rekla- kazala po meni znaci tralalala..ako cujem nesto od nekoga ko je legitiman u davanju informacija, onda u to mogu da verujem...izvini na direktnosti, ali da mi ti das npr. neku info, koji si se skoro pojavio na forumu i imas 3-4 posta, onda te ipak ne bi smatrao kredibilnim...da te znam ovde vec 5 godina, i da imas 700-800 postova, i da znam da dajes proverene informacije u svojim postovima, onda bih ti svakako verovao odma...ambasade takodje cesto daju kontradiktorne informacije, i ni na njih se ne moze osloniti..takodje, nas MIP tek nema dobre informacije na svom sajtu..zato se mora kupiti sa vise strana....meni je npr. ambasada ekvadora u americi tvrdila da ja ne mogu da idem u ekvador bez vize ( to je bilo pre jedno 7 godina), a kao procedura traje 7 dana, za koju ja nisam imao vremena ( bio sam u americi tad)...2 godine ranije sam bio u ekvadoru, bez vize...ali ko zna , to se stalno menja...u svakom slucaju, odletim ja bez vize , i naravno, udjem opusteno u zemlju...jedan covek je imao isti slucaj kao i ja, i pisao je ovde o tome, bukvalno 2 nedelje posle mene...isto je bio u USA, trebalo da leti za ekvador, isto su mu rekli kao i meni, i on ladno odustao od puta, propala mu karta....a nije ni pokusao da ode na avion...i sta reci posle toga ..ja se licno ne bih bas zezao sam tom,fantomskom, tranzitnom vizom sa DWC, jer bi to bio jedini primer u svetu, za koji ja znam...a dosta znam E ovako, sto se tice emirata, po zakonu je 96h viza validna za sve Emirate, tj. Emirati su sklopili dogovor. Po zakonu 96h viza vazi 14 dana od dana vadjenja, tj u roku od 14 dana moras da sa njom udjes u UAE, zato se navodi da u slucaju agencije ces dobiti vizu max 14 dana pred put pa makar aplicirao i 5 meseci ranije. Istu tu vizu vade hoteli, avio kompanije, agencije i na kraju Marhaba. To je ono sto mogu da garantujem i sto sam iscupao iz vise izvora.DWC skraceno iliti Dubai World Center je u aerodrom u istom Emiratu kao i DXB. Marhaba Services je isto agencija koja posreduje u vizama i koja radi na oba aerodroma i ne vidim ni jedan jedini razlog zasto bi se ona razlikovala od bilo kojih agencija koje rade isti taj posao, tj. salju papire u DNRD i on odobrava ili odbija vize, to isto radi i Fly Dubai i Air Emirates i ova treca za wizzair. Znaci sveukupno se svodi na to da rade isti posao. Zato te pitam kako se razlikuje to ako bih recimo preko agencije u Budimpesti podneo zahtev za dve 96h tranzitne vize svejedno bih sa obe morao da prodjem kroz carinu kad letim odavde. i kad se vracam nazad da iskoristim drugu. Zato ne vidim razlog zasto ne bih mogao da podnesem zahtev za vizu na DWC za povratak kuci kad ja vec imam validnu vizu za ulazak u UAE (koju bih izvadio u ambasadi).Ne vredjam se ja sto si bio direktan, to je ok, ali ja sam dosao sa silnim nekim informacijama koje su same po sebi kontradiktorne pa sam zbog toga i upitao nekoga ko ima iskustva. Takodje oko saltera, to sam naveo zato sto nikada nisam putovao u Emirate, pa ni ne znam kakav im je sistem pregleda i meni je cudno bilo jer mi nije bilo jasno, ali neki putnik nije mogao da dodje do saltera Marhaba servisa jer ga carinik nije pustio zbog pasosa, tj. drzave odakle je a ne zbog toga sto nema vizu. I onda se on nekako nagodio, preko nekog prijatelja tog carinika da mu pogura i izvadi vizu od 14 dana na brzaka. I to sto ti kazes, otkud ja znam ko je taj i sta je, ali opet opreza nikad dosta, nemam para da placam sam sebi deportaciju iz Dubai-ja.Jedino sto mi je logicno bilo je da postoje dve kontrole jedna za zonu 24h ako ostajes na aerodromu i presedas i druga je pasoska kontrola, al otkud ja znam sad. Sveukupno, cak i da mi to ne upali, ja istog momenta kad stignem u Indiju mogu podneti zahtev za vizu preko interneta kod https://www.budport.hu/ i resiti tranzit za povratak, jedino je sto me je brinulo a to je da nije slucaj sa ovim vizama kao sa onim u Izraelu, gde imas 2 razlicite vrste viznih isprava za jednu vizu, tj nalepnica/pecat u pasos ili na zaseban papir koji dobijas od njih. U slucaju agencije dobijas papir, ali ne znam kako to funkcionise na aerodromu. A za devojke sam isto saznao da to pravilo do 24 vazi za osobe iz Rusije, Kazahstana bivse sssr koje nisu u EU, Irana i slicno, ali opet, uzivo nikad necu znati da li cu biti srecnik da naletim na neobrazovanog sluzbenika i da nas ubaci u tu grupu drzava, sto me ne bi cudilo, jbg koristimo cirilicu kao i rusi. I druga stvar sto me zbunjuje je zasto ne mogu da dobijem tranzitnu na DXB? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2014 (edited) E ovako, sto se tice emirata, po zakonu je 96h viza validna za sve Emirate, tj. Emirati su sklopili dogovor. Po zakonu 96h viza vazi 14 dana od dana vadjenja, tj u roku od 14 dana moras da sa njom udjes u UAE, zato se navodi da u slucaju agencije ces dobiti vizu max 14 dana pred put pa makar aplicirao i 5 meseci ranije. Istu tu vizu vade hoteli, avio kompanije, agencije i na kraju Marhaba. To je ono sto mogu da garantujem i sto sam iscupao iz vise izvora.DWC skraceno iliti Dubai World Center je u aerodrom u istom Emiratu kao i DXB. Marhaba Services je isto agencija koja posreduje u vizama i koja radi na oba aerodroma i ne vidim ni jedan jedini razlog zasto bi se ona razlikovala od bilo kojih agencija koje rade isti taj posao, tj. salju papire u DNRD i on odobrava ili odbija vize, to isto radi i Fly Dubai i Air Emirates i ova treca za wizzair. Znaci sveukupno se svodi na to da rade isti posao. Zato te pitam kako se razlikuje to ako bih recimo preko agencije u Budimpesti podneo zahtev za dve 96h tranzitne vize svejedno bih sa obe morao da prodjem kroz carinu kad letim odavde. i kad se vracam nazad da iskoristim drugu. Zato ne vidim razlog zasto ne bih mogao da podnesem zahtev za vizu na DWC za povratak kuci kad ja vec imam validnu vizu za ulazak u UAE (koju bih izvadio u ambasadi).Ne vredjam se ja sto si bio direktan, to je ok, ali ja sam dosao sa silnim nekim informacijama koje su same po sebi kontradiktorne pa sam zbog toga i upitao nekoga ko ima iskustva. Takodje oko saltera, to sam naveo zato sto nikada nisam putovao u Emirate, pa ni ne znam kakav im je sistem pregleda i meni je cudno bilo jer mi nije bilo jasno, ali neki putnik nije mogao da dodje do saltera Marhaba servisa jer ga carinik nije pustio zbog pasosa, tj. drzave odakle je a ne zbog toga sto nema vizu. I onda se on nekako nagodio, preko nekog prijatelja tog carinika da mu pogura i izvadi vizu od 14 dana na brzaka. I to sto ti kazes, otkud ja znam ko je taj i sta je, ali opet opreza nikad dosta, nemam para da placam sam sebi deportaciju iz Dubai-ja.Jedino sto mi je logicno bilo je da postoje dve kontrole jedna za zonu 24h ako ostajes na aerodromu i presedas i druga je pasoska kontrola, al otkud ja znam sad. Sveukupno, cak i da mi to ne upali, ja istog momenta kad stignem u Indiju mogu podneti zahtev za vizu preko interneta kod https://www.budport.hu/ i resiti tranzit za povratak, jedino je sto me je brinulo a to je da nije slucaj sa ovim vizama kao sa onim u Izraelu, gde imas 2 razlicite vrste viznih isprava za jednu vizu, tj nalepnica/pecat u pasos ili na zaseban papir koji dobijas od njih. U slucaju agencije dobijas papir, ali ne znam kako to funkcionise na aerodromu.A za devojke sam isto saznao da to pravilo do 24 vazi za osobe iz Rusije, Kazahstana bivse sssr koje nisu u EU, Irana i slicno, ali opet, uzivo nikad necu znati da li cu biti srecnik da naletim na neobrazovanog sluzbenika i da nas ubaci u tu grupu drzava, sto me ne bi cudilo, jbg koristimo cirilicu kao i rusi. I druga stvar sto me zbunjuje je zasto ne mogu da dobijem tranzitnu na DXB?pa lepo ti kazem, ocito za nase pasose ne moze da se dobije tranzitna viza na samom aerodromu u emiratu kome pripada dubai...cak i ako ti tranzit sredjuje emirates, ponovo oni to ranije posalju, a tebe viza "ceka" na aerodromu kad sletis...zato i ima ta klauzula da prilikom kupovine karte moras nekoliko dana ranije ( zaboravih koliko) da se prijavis za tranzit..jednostavno, i za masu drugih zemalja srspki pasosi ne mogu da dobiju tranzitnu vizu na aerodromu, ili neku drugu..sve zavisi od zemlje do zemlje, naravno...a ako odes u ambasadu ili konzulat, samo sa jednom slikom i pasosem, za istu tu zemlju gde ne mozes na aerodromu da vadis, izdaju ti vizu za 5 minuta...ali jbg, takva im procedura...rekoh ti , na sharjaz aerodromu moze da se vadi tranzitna na licu mesta, bez da si se predhodno prijavljivao preko aviokompanije, ili agencije..ali, to je drugi emirat a to sto imas vizu za jedan ulaz, pa racunas da ces kao lakse da dobijes za povratak, to ti nista ne znaci...procedura mora da se ispostuje...pa evo ovde tona ljudi muku muci sa malezijom, jer nam izdaju uvek samo single entry, i svaki put kad letimo preko air asije ( to je bilo do pre par meseci dok nije napravljen novi terminal), morali smo da vadimo tranzitnu vizu...i to u zemlji u kojoj se nalazis, u ambasadi....pa nekad sam po 4 puta morao da vadim malezansku vizu za mesec dana, jer svi letovi air asia idu preko kuala lumpura...pojela mi njihova viza pasos hahahah...nekad sam na nju cekao jedan dan, a nekad i nedelju dana, kao npr. u hanoju...sve zavisi od zemlje u kojoj se nalazis, i tamosnje ambasade.....jbg, zato toliko i pricamo o cimanju sa vizama....inace u zadnjih godina pokusavam na sve nacine da izbegnem te problematicne zemlje, cak i ako cu da platim 30% skuplji avion...za 50% bi vec razmislio Edited November 4, 2014 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2014 Pa onda, sta mislis da mi je najbolje? da vadim turisticku pa kad stignem tamo da razmisljam za povratak da vidim da izvadim tamo vizu? Ako nista od toga, na kraju cu uzeti jednu turisticku, a ovu drugu tranzitnu preko neke agencije i to je to, sta da se radi. Nazalost, sve bi bilo lakse da moze da se uzme multiple entry viza ili tranzitna viza u ambasadi ili na aerodromu, ali to nazalost nije tako. Mozda moze da se podnese zahtev na aerodromu kod Marhaba, ali izgleda da cu na kraju zavrsiti sa jednom tranzitnom i jednom turistickom, ali veoma je bizarno da turisticka koja vazi 30 dana se jednostavnije vadi i da je jeftinija nego tranzitna. Ja u Dubai stizem uvece i ujutru imam par sati lufta, tako da mogu valjda da zavrsim nesto. Nadao sam se da nam ukinu vize zbog onako pompeznih naslova u novinama, ali izgleda o tome sad nema reci u skorije vreme. U februar putujemo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2014 Pa onda, sta mislis da mi je najbolje? da vadim turisticku pa kad stignem tamo da razmisljam za povratak da vidim da izvadim tamo vizu? Ako nista od toga, na kraju cu uzeti jednu turisticku, a ovu drugu tranzitnu preko neke agencije i to je to, sta da se radi. Nazalost, sve bi bilo lakse da moze da se uzme multiple entry viza ili tranzitna viza u ambasadi ili na aerodromu, ali to nazalost nije tako. Mozda moze da se podnese zahtev na aerodromu kod Marhaba, ali izgleda da cu na kraju zavrsiti sa jednom tranzitnom i jednom turistickom, ali veoma je bizarno da turisticka koja vazi 30 dana se jednostavnije vadi i da je jeftinija nego tranzitna. Ja u Dubai stizem uvece i ujutru imam par sati lufta, tako da mogu valjda da zavrsim nesto. Nadao sam se da nam ukinu vize zbog onako pompeznih naslova u novinama, ali izgleda o tome sad nema reci u skorije vreme. U februar putujemo ne znam sta da ti kazem...zato se vodi racuna kad se kupuju avio karte...da ne ispadne posle mnogo skuplje nego sto u prvi mah izgleda....nadam se da ti ova viza i karta nece biti skuplje nego da si uzeo nekom kompanijom koja nema promenu aerodroma u UAE...mozda da se raspitas za vadjenje vize u indiji? zavisi dal imas blizu neki konzulat, i da li moze brzo da se izda turisticka viza....pogledaj to malo...u sv. slucaju, nemoj samo da se oslonis na to da ces izvaditi tranzitnu vizu dok budes bio u dubaiju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2014 (edited) S obzirom da nikada nisi bio u Dubaiju mislim da ti je najpametnije da izvadis turisticku vizu preko agencije i ostanes tamo par dana cisto da vidis grad. Em ces malo danuti dusom u toku puta bez da presedis 24 sata kao sardina, em ces videti jos jedan grad koji je stvarno interesantan za prvu posetu. Dva, tri dana da ostanes (jedno-dva nocenja) sasvim ti je dovoljno. Mozes naci jeftinu i hranu i smestaj i javni prevoz, jedino sto bi ti viza preko agencije bila oko 100 dolara, ali mislim da vredi s obzirom da neces imati stres sa vizom.E sad, ne znam da li si vec kupio sve avionske karte i da li imas pravo da menjas datume i ako ne koliko bi te promena datuma kostala... Ako to nije opcija onda ne znam sta da ti kazem, sto je napisao bam-bam, sledeci put bolje isplaniraj. Edited November 6, 2014 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2014 Snasao sam se! U Srbiji izvadio turisticku i vizu za indiju, ukupno 8000 dinara. Nasao agenciju koja vadi 96h vize za dubai u Bombaj-u za 5000 dinara ako ne letite preko emirata! Umesto kako je trebalo u startu da platim budport.hu agenciji 23000 dinara meni je ovako ispalo 9000. Ako nekome bude trebalo 96h vize mogu da se vade na ovim adresama u Indiji: https://www.cnkmdv.com/WebPages/OnlineApplication/VisaContactUs.aspx I na kraju mi je ipak ispala jeftinija karta, cak i sa vizama! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2014 (edited) Ja prvi put cujem da devojkama ispod 24 god. nije dozvoljeno da dobiju tranzitnu vizu u UAE. Masa mladih devojaka iz istocne Evrope zivi i rade u UAE, pa kad su one mogle da dobiju boravisnu vuzu, zasto ne bi devojka iz Srbije dobila trazniztnu vizu? Edited December 11, 2014 by Ena Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2014 (edited) Pravila vaze za zemlje Azijske Asocijacije, mi srecom nismo u njoj, navodno kako je receno zbog ogromne kolicine trgovine ljudima bas iz tih zemalja. Za nas vazi zabrana do 21. godine bez roditelja ili odobrenja roditelja da se ide sa starijim od 21 god, tako da je na nekim sajtovima cak i napisano kako nijedna devojka ne moze da udje pre 24-te, ali je isto moguce da je to nekada vazilo a da je sad ograniceno samo na azijsku asocijaciju. Edited December 15, 2014 by crnimilos Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2015 Evo da podelim i moja iskustva oko vize. Vizu sam vadio preko ambasade, one devojke tamo su nas isprepadale. Ali na kraju nije bilo nikakvih problema. Viza kosta 4000 dinara okruglo. Navodim ako putujete sa voljenom osobom a da niste u braku NIKAKO ne navodite vas odnos kao Girlfriend/Boyfriend ili Unmarried Couple ili slicno, jer postoji velika sansa da vas zbog toga odbiju. U povratku sam uzeo preko budport.hu jer oni ne traze depozit za razliku od ostalih kompanija koje traze OGROMAN depozit da bi dobili vizu (oko 1350$/osoba). Ko ima da uplati depozit, to je jeftinija varijanta od budport-a koji je oko 130$. Sve u svemu sam zadovoljan, jer je moglo skuplje da bude. Putovanje WIzzAir-om je veoma poznato, leteci GSP. Ali cena cini svoje, tako da tih 5 sati leta i nije nesto strasno kad se uporedi cena. Sa druge strane IndiGo, kojim sam ja leteo je super, mnogo udobniji. Ali za ubuduce, da znate AKO presedate u Dubai-u, vise se isplati da se ide Pegazusom nego Wizz-om iz razloga sto pegasus slece na isti aerodrom, tako da nema cimanja oko viza, karte su obicno za nesto eur skuplje nego wizzairom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 11, 2015 Imam pitanje ako neko zna! Imam neku kombinaciju da letim za Dizeldorf preko Abu Dhabija(neverovatna kombinacija ), citajuci ovo shvatio sam da mi je potrebna tranzitna viza ali sam sad zbunjen! Jel moguce dobiti vizu na aerodromu ili je moguce da se izvadi negde u Beogradu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 11, 2015 Imam pitanje ako neko zna! Imam neku kombinaciju da letim za Dizeldorf preko Abu Dhabija(neverovatna kombinacija ), citajuci ovo shvatio sam da mi je potrebna tranzitna viza ali sam sad zbunjen! Jel moguce dobiti vizu na aerodromu ili je moguce da se izvadi negde u Beogradu?Kojom avio kompanijom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2015 Koja je trenutna cena vize za Dubai ako se leti preko agencije Fly Dubai? Gde se jos moze uzeti i po kojoj ceni? Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2015 Uh, ja nisam ni znao da nam treba viza za UAE. Problem, trenutno sam u Zagrebu, sa srpskim pasošem, danas je sreda. Ponedeljak ili utorak bih trebao da putujem. Ne znam da li uopšte da pokušavam.Piše od 3 do 5 dana izdavanje, koliko je to u praksi? Kako najbrže do vize? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2015 Dodatno pitanje, ovo je ok?:http://vize-dubai.com/kako-do-vize-za-dubai/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2015 (edited) La la la, da pišem ja i dalje možda neko primeti Da li uopšte postoje elektronske vize za UAE? Nije da ne verujem, zvuči dečko sa gornjeg linka ok, ali dakle viza mi stiže kao pdf koji odštampam i to košta 120 eur za 14 dana. I ne treba ni izvod iz banke ni rezervacija hotela ni avio karte.. Znam da zvučim kao debil što ništa nisam istražio, nego kod prijateljice sam u Zagrebu (koju sam upoznao u Bankgkoku, da bude sve u duhu foruma ), i slučajno dobila odmor i kao hajmo negde, aha, Dubai, toplo. I onda vidim da nama treba viza, a njoj ne.. I sada smaram ljude sa pitanjima.. Edited October 14, 2015 by samsung Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2015 Ako dečko kaže iz agencije u čemu je problem? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2015 Pa dobro, shvatam da delujem glup sa tim što sam napisao, nego baš zato i pitam, da li je neko uzimao vizu na taj način :/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2015 Ok, u medjuvremenu sam čitao da email vize postoje. Dakle karte kupljene, viza naručena preko agencije, ako ne stigne na vreme propadaju letovi, tako da ću saznati iz prve ruke da li može viza da se nabavi bez UAE ambasade Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 6, 2016 Da li je potrebna tranzitna viza za Abu Dhabi ako ostajem samo 4 sata tamo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites