Followers 0

Putovanje Ljubljana-Sjeverna Italija-Marsej-Paris

4 posts in this topic

Pozdrav, za par dana planiram da isprobam ovaj sajt Workaway (po Francuskoj najvise), sad da bi dosao do prve stanice (čitaj Nica) moram preći sjevernu Italiju i izaći iz Slovenije, kontam da bi najjeftinije bilo auto-stopom iz Trsta do Đenoe (Sjeverna Italija), a od Ljubljane do Trsta busom/vozom i od Đenoe do Nice busom/vozom - neznam koliko je ovo moguće zato što mi je prvi put..  ::)

Čitao sam da autostop kroz Sjevernu Italiju nije loš, ali sad je neko nevrijeme i velike količine kiše u tom predjelu, pa će vjerovatno biti problema...

Svi prijedlozi su dobrodošli kako najlakše/najjeftinije Ljubljana-Nica


Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kucaj prevozi.org i tamo pogledaj. To je jedan slovenacki sajt, gdje ljudi nude prevoz u zamjenu za podjelu troskova goriva. Mozda bude nesto za Nicu ili negdje blizu. 
Osim toga, imas razne autobuse koji iz Ljubljane polaze put Italije ili Francuske..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imas bus koji krece u 05:30 iz Ljubljane a iz Bukuresta je i svraca u Nicu.. ali je karta iz Ljubljane do Nice 104 evra.. a put traje 15:30h pa sad ne znam koliko ti se to isplati.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam kad si planirao da kreneš, ali da, ovde (severozapadna Italija/južna Francuska) je veliko nevreme. Nije dobro ni ostalim severnim regijama. Voz u Italiji nije skup (naravno, cirkulacija je otežana zbog kiše i odrona). Od Djenove do Nice možeš da pogledaš i bla bla car, ima dosta ponuda, posebno petkom i nedeljom.

Više smo puta, u više tema pričali o supereconomy tarifi, i.e. 9 evra od Milana do Ventimilje (Francuska granica), ako kupiš online i na vreme. Od Ventimilje do Monaka je 4.30, do Nice, ne znam tačno, možda još 3 evra.

U Francuskoj je sutra štrajk železnica (totalni blackout, bez garantivanih vozova), u Italiji delimičan - 10ak posto vozova ne ide. Medjutim, u Italiji je najavljen generalni štrajk za 5. decembar.

Ako ti se ne žuri, u Francuskoj su busevi jevtini, od Mentona (prvi grad od italijanske granice) do Nice može za 1,5 evra, bus ide obalom i vrlo je lepo, ali se baš dugo klacka.

I da, zaboravih, imaš Lastin (Eurolines) bus iz Beograda za Djenovu. Petkom, čini mi se. Ne znam cenu.

Edited by Yael

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0