Posted December 10, 201410 yr Planiram oko nove godine, sa devojkom, provesti sedam dana u Zagrebu. Smeštaj i put sam sredio, jedino još ne znam kako najbolje iskoristiti tih sedam dana, pa vas molim za savete. Šta obići, videti, gde izaći itd. Hvala! Edited December 10, 201410 yr by robespijer
December 29, 201410 yr I ja isto planiram par dana posle nove da skoknem do Zagreba, pratim tematiku. Evo par predloga sto sam dobila sta jesti i piti:Poslasticarnica Vincek u ulici IlicaVintageindustrual bar za izaciPivnica Mali MedoWok by MatijaPosetiti iMuzej prekinutih vezaKino Europabuvljak nedeljom na britansom trgu
December 29, 201410 yr Za početak mislin da vam je sedan dana previše u Zagrebu stoga se nadam da se rezervirali fini i topli smještaj u kojem ćete chillat nadalje: Tkalčićeva i Bogovićeva (Cvjetni trg) su naše Mihajlove ili ti ga bar street. Mali Medo ima domaće pivo, fino i vrlo povoljno (1,5 -2 €) a ni klopa nije za bacit. Nokturno restoran u istoj ulici (zapravo sporednoj maloj) ima super pogled na katedralu i prosječnu klopu po vrlo povoljnim cijenama,svježe je. Kava tava ( Tkalča, Britanac) imaju kakti ga amer palačinke i svakakve opcije za doručak ali fora je uređenje, hipstersko in jesto. Cookie factory na topli brownie sa preljevom od sladoleda. Vincek je ok za sladoled, ali svakako otići u Torte i to ili Amelie slastičarnice koje rade odlične kolače. Kafić Jutro je mal ali jako šik. Vintage je malo dalja wannbe pivnica sa rock muzikom, Pepermint klub u Ilici funk disco blabla upad se plaća, Katran i Super super (radnička cesta) hipterska popularna mjesta sa sličnom muziom kao u Pepermintu, Alcatraz (Preradovićeva) vrlo popularno također piva alternativa mjesto, Masters je također vrlo alternativan, utorkom reggae...Mislin ovisno šta volite jest i pit i slušat i kaki ste đir tako i svega nečeg malog ima Svakako otići na Fuliranje ako će trajati kod Uspinjače + Glavni kolodvor na klizanje i kuvano vino i ostale pizdraijeNe proputiti muzej prekinutih veza, nova postava nije nešta ali koncept svakako hvale vrijedan, cijena je cca 3 € i imaju super kul suvenir shop. Britanac ima sajam antikvieta a Hrelić je second hand sajam isto priča za sebe. Kino Europa je staro kino Balkan (centar grada cvjetni trg) koji ima projekcije većino europske produkcije i festivalce filmove. Unutra je lijepo ali kao kafić ništa ekstra ali je okupljalište filmske ekipe vrlo često Pitajte šta vas zania
December 29, 201410 yr I da ako imate volje opreme i ako se ne bude održavala snježna kraljica, otići na trek ili votever na Sljeme (planina iznad zagreba) i pojest grah s kobasama možete pješke a imaju i busevi koji voze s Mihaljevca ako nije zatrpano snijegom
December 29, 201410 yr Preporučujem i antikvarne knjižnice, bilo kakve. U jednoj takvoj, negde u starom gradu, dobio sam Glembajeve po bagatelnoj ceni. Dat ću ti, kazao je gazda, jer ćirilicu ovde nitko neće kupit.
December 30, 201410 yr Je l imas jos neke predloge second hand dobrih prodavnica ili buvljaka ili stagod?Sve ovo sto si spomenula uteftereno, nadam se da ce se stici obici
December 31, 201410 yr Vidin da niko ne preporuča birtije u kojima stalo je vrijeme. Pa krenimo:Krivi put, radi svaki dan do 2, ekipa šarolika. Cijene ok.Medika, squat koji je ujedno i klub, ekipa klošarska. Radno vrijeme nepoznato. Cijene lijepe.Žirafa, na 4 lokacije, treba rezervirati unaprijed stol jer su cijene toliko lijepe. Srce mi ganu takve cijene.Alcatraz, radi svaki dan do 4. Cijene ok.Sve navedeno se nalazi u centru.Postoji još i Sidro, blizu Savskog mosta. Dosad nisam uspjela dočekati zatvaranje. Poznato je pod nadimkom "Posljednja postaja". Cijene ok.Ako ste malo dubljeg džepa i volite smoothije, preporučam Cyber funk - juice bar u Masarykovoj. Omnomnom.Guglajte Sunčev sustav u Zagrebu i obiđite planete u centru. Fora je.
December 31, 201410 yr Moj stan je isto jako jeftina birtija, ja sam natrag u Zagrebu od 2. 1. i primam kućne posjete.
February 13, 201510 yr Evo i vodičaaa https://www.klubputnika.org/zbirka/putoskop/3942-zagreb-alternativni-vodic