Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Pozdrav! Novi sam na forumu jer tek krecem u svoju avanturu putovanja :D

Plan mi je da idem u Juznoafricku Republiku ( ali to sad nema veze ) ali, da bih izvadio vizu za JFA, moram licno da idem u Atinu da se prijavim za vizu ( kao sto vec znate ).

E sad, ja nikad ranije nisam bio u Grckoj. Ne bih umeo da se snadjem u gradu. Koja mi je najbolja opcija putovanja do tamo? Avionom ili autobusom? Ne bih ostao duze od jednog dana, jer tamo nemam nikoga, i ne bih zeleo da se trosim vise nego sto moram. Koliko ljudi znaju engleski jezik u Atini? Da li bih mogao da se snadjem samo sa engleskim ( posto grcki ne znam ). 
I jedno od bitnijih pitanja za one koji su vec ranije bili u Atini. Da li im je gradski prevoz kao u Beogradu? Da li su sve relacije prikazane na stanicama. Gde se nalazi glavna autobuska stanica u Atini uopste? I da li bi neko mogao da mi objasni kako da dodjem do ambasade JFA ( ako iko zna :) ). Da li su nasi ljudi iz ambasade zeljni da pomognu ako bih imao problema da se snadjem? 

Ne znam da li imam jos neko pitanje, al ako se setim, obavezno cu postaviti :) 

Hvala unapred!

Bilo gde na svetu ces se snaci koliko god malo da ljudi pricaju engleski. Ako imas manje od 26 godina najbolje je da ides vozom, kupis balkan flexi, a o toj karti imas posebnu temu. Sve imas na netu, googlaj kako da dodjes do ambasade od aerodroma/autobuske/zeleznicke do ambasade.

Градски превоз им је доста бољи него у Београду, имају и метро.

Овде ти је лепо објашњено:

http://wikitravel.org/en/Athens#Get_around

Можеш користити и гугл мепс.

Већина говори енглески, чак и у нетуристичким областима.

• Author

Izgleda da na kraju nije ni bitno, posto sam upravo dobio email od nase ambasade u Atini. Da bih dobio vizu za juznu afriku, moram da idem u Sofiju da se prijavim za vizu..

Pre par godina je vizu za Južnoafričku repunliku bilo moguće dobiti i u Budimpešti.

• 3 weeks later...
  • Author

Pa kako si se zaputio u JAR a i od Atine te panika uhvatila?? :D:P

Haha pa ne znam. U JAR pricaju engleski, a za Atinu nisam siguran :D Bespotreban strah bio, tek sad vidim kad sam veci deo oko vize zavrsio

Haha pa ne znam. U JAR pricaju engleski, a za Atinu nisam siguran :D Bespotreban strah bio, tek sad vidim kad sam veci deo oko vize zavrsio

Samo hrabro, moje iskustvo kaze da su ljudi u biti dobri i da ce ti pomoci i kada rijeci njihovog jezika ne znas ;)