Posted August 2, 2007 Drugari putnici, treba mi smestaj u Berlinu krajem septembra/u oktobru, za dve devojke, 7-10 dana. Hosteli, privatno, kakogod...samo da konacno odem i malo ostanem u mom omiljenom gradu. Tj jednom od... Hvala VELIKO VELIKO! TatJana Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2007 www.hospitaliyclub.org , registruj se i kontaktiraj lude iz Berlina , sigurno ce ti se javiti neko gde mozes ostati za dz. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2007 ili www.couchsurfing.com Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2007 Hvala !! .gif' alt='::'> Nadam se da ce upaliti ! Cheers, T. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2007 ali nemoj kod jednog clana HC-a ili CS-a traziti da prespavate sve to vreme, mislim mozes.. Ali ti je veca verovatnoca da ces naci smestaj ako pitas za 3-4 noci, pa kod drugog, i tako To je bar neko moje iskustvo :] Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2008 Ko se odluci za Hostele Aletto u Kroizbergu i City Stay kod Alexandarplatza, moje preporuke Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2008 Ja sam bio u City Stay-u, hostel je ODLICAN !!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2008 Evo, bas napisah na nekoj drugoj temi- Wombat hostel! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2013 Ajd da ne otvaram novu temu, dižem ovu iz naftalina ... Ima li neko ideju kako je najbezbolnije naći smeštaj u Berlinu na malo duže, 2-3 meseca. Treba supruga i ja da idemo na dojč kurs na 2 meseca, plus polaganje ispita, itd, pa nam treba neki stančić, bukvalno najprostiji mogući smeštaj, ali da bude stan zbog ishrane (kuhinja, kuvanje i tako to ). Ima li neko iskustva sa tim? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2013 Daj broj na PP, pa mozda pomognem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2013 Ajd da ne otvaram novu temu, dižem ovu iz naftalina ... Ima li neko ideju kako je najbezbolnije naći smeštaj u Berlinu na malo duže, 2-3 meseca. Treba supruga i ja da idemo na dojč kurs na 2 meseca, plus polaganje ispita, itd, pa nam treba neki stančić, bukvalno najprostiji mogući smeštaj, ali da bude stan zbog ishrane (kuhinja, kuvanje i tako to ). Ima li neko iskustva sa tim? www.studenten-wg.de ili www.wg-gesucht.de (pretežno nemačka klijentela; možda pametnije ako idete da bi usavršili jezik) druga opcija je craigslist čiji berlinski odeljak je vrlo aktivan (uglavnom stranci koji izdaju drugim strancima, ali ima svega) Ako dolazite na početak semestra (zavisi od univerziteta, ali uglavnom je neki mart ili april), očekujte veću gužvu. Sa druge strane, kraj semestra (februar i juli) je najbolje vreme za traženje jer se tada sve oslobađa. Ovo vam je neka okvirna lista delova grada po popularnosti (što viša pozicija na listi, to će više ljudi hteti vaš smeštaj i utoliko će vam biti slabija šansa da će gazda/cimer izabrati baš vas): Neukölln Prenzlauer Berg Kreuzberg Friedrichshein Mitte ($$$!) Charlottenburg Tiergarten Schöneberg Wedding Wilmersdorf Moabit Pankow Popularnost takođe utiče i na cene, mada tu ima i dosta izuzetaka. Postoji još mnogo delova grada koje nisam naveo ali svi oni su već malo dalje od glavnih dešavanja; ako imate ponudu za neki takav deo grada ne morate odmah odbaciti ali ipak pogledajte kakva je povezanost sa gradskim prevozom. Npr. Lichtenberg je prilično jadan kraj, ali je vrlo dobro povezan tramvajem, metroom i S-bahnom sa centrom grada. Takođe, ako kojim slučajem imate posla na Freie univerzitetu, vodite računa da je on na periferiji (jugozapadno od grada, linija U3), pa nemojte da gledate stanove baš na suprotnom delu grada (npr Prenzlauer Berg) da ne biste provodili pola dana u prevozu. Evo ovo vam je neki osnovni vodič za traženje smeštaja na srednji i duži rok; generalni utisak je da nije lako i da zaista treba odvojiti vreme da se nađe nešto iole prihvatljivo osim ako imate sreće. Ja sam jedno vreme izdavao sobu u stanu na doduše prilično atraktivnoj lokaciji (Neukolln) i mogu vam reći da se u proseku oko 50 ljudi javljalo u roku od jednog dana bez obzira u koje doba godine.. Defitivno najbolja varijanta je znati nekog ko zna nekog ko zna nekog, nadam se da je Un IQ ueov mig u prethodnom postu značio upravo to Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2013 Kao prvo, hvala puno na savetima, znače mi . www.studenten-wg.de ili www.wg-gesucht.de (pretežno nemačka klijentela; možda pametnije ako idete da bi usavršili jezik) druga opcija je craigslist čiji berlinski odeljak je vrlo aktivan (uglavnom stranci koji izdaju drugim strancima, ali ima svega) Na Wg-Gesucht već uveliko gledam, pogledaću i na ostala dva. Ako dolazite na početak semestra (zavisi od univerziteta, ali uglavnom je neki mart ili april), očekujte veću gužvu. Sa druge strane, kraj semestra (februar i juli) je najbolje vreme za traženje jer se tada sve oslobađa. Period je mart, april i deo (možda i ceo) maj. Ovo vam je neka okvirna lista delova grada po popularnosti (što viša pozicija na listi, to će više ljudi hteti vaš smeštaj i utoliko će vam biti slabija šansa da će gazda/cimer izabrati baš vas): U suštini mi je potpuno nebitno, pošto sam već dva puta bio u Berlinu i upoznat sam sa blagodetima gradskog prevoza, dok god je u dometu metroa, svejedno mi je, a škola je na Wittenbergplatz-u i na Alexanderplatz-u. Ja sam jedno vreme izdavao sobu u stanu na doduše prilično atraktivnoj lokaciji (Neukolln) i mogu vam reći da se u proseku oko 50 ljudi javljalo u roku od jednog dana bez obzira u koje doba godine.. Ovo baš zabrinjava... Imaš li neki predlog kako da privolim stanodavca da od svih baš odabere nas ? Defitivno najbolja varijanta je znati nekog ko zna nekog ko zna nekog, nadam se da je Un IQ ueov mig u prethodnom postu značio upravo to Pa, to je bio i razlog što sam se obratio ovde za pomoć, uvek je tako najbolje, a i ja se iskreno nadam da je Un I.Q. ue upravo to imao na umu . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 31, 2013 Mitte ($$$!) Napisi lepo centar,sta tu mitte U suštini mi je potpuno nebitno, pošto sam već dva puta bio u Berlinu i upoznat sam sa blagodetima gradskog prevoza, dok god je u dometu metroa, svejedno mi je U razgovoru sa nekim studentima u Hamburgu sam saznao da DOSTA njih ne stanuju u "samom" Hamburgu (upravo zbog $$$),vec u gradicima/mestima u okolini (Luneburg,Lubeck,itd.),koji su znatno povoljniji.Oni su doduse i po 20-30 km udaljeni od Hamburga,ali,zahvaljujuci odlicnom prevozu (tj. konekcijama i relativno cestim polascima),nije im problem da zive tamo.A cene stanovanja su kudikamo nize. Kazem,izgleda da dosta studenata pribegava tome (sem onih koji imaju para ko pleve),a ako je tako u Hamburgu kapiram da je slicno i u Berlinu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 31, 2013 Pa da, kao što rekoh, lokacija mi je skoro potpuno nebitna. Dajem se u potragu, biće ovo težak poduhvat izgleda... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites