Followers 0

TAP - kako iskoristiti milje

7 posts in this topic

planiram na duzi put TAP-om i interesuje me ako kupim karte u jednom smeru mogu li milje iskoristiti za povratak. Nemam iskustva sa tim. Pomoc?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozes, ako imas dovoljno milja i ima karata dostupnih da se 'kupe' miljama.

Koji frequent flyer program je u pitanju?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislila sam da odem na azorska ostrva pa da kupim karte u jednom smeru, a milje iskoristim za povratak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pčelice, ono što jms pita je na kom FF programu ti imaš milje? TAP-ova Victoria ili neki drugi u okviru Star Alliance ili neki partnerski? Takođe, kada pominje da li ima dostupnih karata, na svakom letu se samo određen broj sedišta "prodaje" na milje, tako da je moguće da na letovima koje tražiš više nema karata na milje, iako za pare ima mesta.

Konačno, ja bih dodao da po pravilu karte u jednom smeru budu na 70-90% cene povratne karte, a ponekada i skuplje od nje, zato što uglavnom za putovanja u jednom smeru nisu dostupne najpovoljnije klase bukiranja; proveri cenu povratne karte i u jednom smeru za datume koje tražiš, može se dogoditi da ti se uopšte ne isplati da u takvoj kombinaciji trošiš milje.

Ako je pitanje bilo samo "teorijsko", naravno, odgovor je da - moguće je. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teoretski je moguce, ali u praksi-tesko.

Ako vec imas dosta sakupljenih milja, pa ti fali jos malo, taman do vrednosti karte, onda je moguce, pod uslovom da bude dostupno. Ali, da ces od jednog leta u, pretpostavljam, ekonomskoj klasi zaraditi dovoljno milja za povratak, na to zaboravi. Da je to tako lako izvodljivo, onda ne bi postojale povratne karte, vec bi svi kupovali u jednom smeru, a vracali se od zaradjenih milja :) 

Btw, Azorska ostrva i nisu toliko bas daleko, kad su milje u pitanju. Daleko je Australija, recimo :) A i karta sa miljama ne bude bas besplatna, vec moras da platis takse, koje umeju da budu paprene, pa se ponekad i ne isplati. I ima jos gomila detalja o skupljanju milja, razlicitim programima, zavisnosti od klase kojom letis...

Uglavnom, konacan odgovor je-kupi povratnu kartu, otvori neki program za skupljanje milja i iskoristi ih nekad u buducnosti, kad ih bude bilo malo vise u zbiru. Kod nekih programa milje mozes zameniti i za neki proizvod, ne mora nuzno da bude let.

Edited by Dragance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0