Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Ako ste crna osoba koja je nekada posetila mesto na kom nema mnogo crnaca, onda ste već upoznati sa Naklonom. Naklon je upravo to: gotovo neprimetno spuštanje glave prema drugoj crnoj osobi koju možda sretnete na svojim putovanjima kroz, recimo, Slovačku ili Rusiju. Ipak, Naklon je i mnogo više od toga. To je brza, ali intimna izjava etničke solidarnosti. Naklon govori: „Vau, pa, stvarno nisam očekivao da vidim još nekog od nas ovde, ali ti se, izgleda, dobro snalaziš. Ostaj mi dobro i sve najbolje“ Naklon je nešto što zbunjuje neke moje bele prijatelje. Pre nekoliko godina, dok sam sa prijateljom šetao ulicom u Italiji, jedan crnac me je pogledao i uputio mi mali ali siguran naklon pre nego što je nastavio svojim putem. „Ko je to bio?“, pitao me je prijatelj. „Da li ga poznaješ?“ U neverici, izgledalo joj je kao da sam deo neke tajanstvene zavere. Odmahnuo sam glavom, ne, ne znam ga, ali na neki način ga ipak znam. On je, kao i ja, bio svedok pojave koja se može nazvati „geografija rase“. Za crnu...

Pročitajte Naklon: Suptilno spuštanje glave koje upućujete drugoj crnoj osobi