Followers 0

Putnicka kuca 2016 - autostop / avion?

17 posts in this topic

Pozdrav svima. Da li je neko zainteresovan za obilazak Putnicke kuce u avgustu? Plan bi bio da se krene autostopom s obzirom da su mnogi lowbudget letovi vec i bukirani. Nikada nisam bio u tom dijelu Evrope (Spanija, Portugal) a cuo sam da Spanija nije bas hitchhiking friendly, kao ni sjeverna Italija. Da li bi neko mogao da ostavi par savjeta, tj. po mogucnosti i Google mapu rute koju bismo pratili, a koja je vec provjerena. Sto se tice spavanja, mislim da couchsurfing ne bi bio los barem 2x tokom putovanja (Marsej, Madrid?). Naravno, put je prilicno dug, i znam da sve ne bi trebalo da ide glatko, ali to je i jos jedna specificna karakteristika autostopa. :smile:

Edited by happylife

ako ne uspete stopom, ima jeftine karte bar za povratak za sada

porto-budimpesta 50 jevrića (04.09)

malaga-budimpešta 67 jevrića (31.08)

:biggrin:

YrdmFs.png

Evo jeftine opcije za dolazak 13.7.

Otvaramo Školu 15.7. ali snaći ćete se za 2 noći :smile:

10 hours ago, happylife said:

Stop vjerovatno u jednom pravcu. Mogu linkovi od tih letova?

samo da napomenem iste su cene i dalje:
10.8 budimpešta-brisel (wizzair), brisel-porto (vueling)

31.8 malaga-budimpesta (ryanair)

ispadne oko 170 jevrića sve zajedno 

Edited by Lepidedronka

9 hours ago, happylife said:

Mnogo je da ostanemo do 31. ili 04.09. Ova kombinacija za Budim - Porto ne izgleda lose. 

sličnog dana (oko 10.8) leti i ryanair brisel-porto i još sad imaju akciju 20% na sve letove iz brisela, tako da čekiraj i to:blink:

evo proverila sam imaš iz malage za budim ryanair i 20.8 80 jevara, 24.8 67 jevara:biggrin:

Edited by Lepidedronka

Ima li nekoga ko bi bio zainteresovan da ide u Portugal krajem jula i početkom avgusta na 15ak dana (nemam konkretne datume, bitno mi je da se vratim do sredine avgusta) ?

Plan mi je, ugrubo, da se odleti za Madrid, pa onda Porto i Aveiro ( nadamo se u putničku školu ), Lisabon, možda bi mogli da posetimo još neke zanimljive lokacije u Portugalu ( kako nam već bude odgovaralo i kako se dogovorimo ). 

Za povratak imam dve alternative, ili da se vratimo iz Lisabona ( što je verovatno realnija opcija ) ili iz Malage ( to bi onda dodalo i obilazak juga Španije, ali smanjilo vreme za Portugal ).

Za prvu opciju sam našao let lufthansom iz Budimpešte za oko 210 evra - LINK, a za drugu isto iz Budimpešte za oko 205 ili 185 (rajanerom) - LINK1 i LINK2.

18 hours ago, Filip_ca said:

Ima li nekoga ko bi bio zainteresovan da ide u Portugal krajem jula i početkom avgusta na 15ak dana (nemam konkretne datume, bitno mi je da se vratim do sredine avgusta) ?

Plan mi je, ugrubo, da se odleti za Madrid, pa onda Porto i Aveiro ( nadamo se u putničku školu ), Lisabon, možda bi mogli da posetimo još neke zanimljive lokacije u Portugalu ( kako nam već bude odgovaralo i kako se dogovorimo ). 

Za povratak imam dve alternative, ili da se vratimo iz Lisabona ( što je verovatno realnija opcija ) ili iz Malage ( to bi onda dodalo i obilazak juga Španije, ali smanjilo vreme za Portugal ).

Za prvu opciju sam našao let lufthansom iz Budimpešte za oko 210 evra - LINK, a za drugu isto iz Budimpešte za oko 205 ili 185 (rajanerom) - LINK1 i LINK2.

ako se desi da budeš išao malko kasnije, javi se. ja sam od 10.8 u portugalu pa sve do 31.8 :biggrin:

Pozdrav,

ja sam nameravao da idem stopom do Portugala pocetkom avgusta, da posetim drugaricu i verovatno putnicku skolu. Takodje, couchsurfing, sator (za 2 osobe) i sl. Kontao sam minimalno novaca da trosim, pogotovo na smestaj. Jedini problem je sto sam inicijalno vremenski ogranicen, jer bih trebao da budem na koncertu na jugu Francuske 5. avgusta (40km od puta do Portugala koji predlazu google mape). S tim u vidu, nameravao sam da krenem 30. jula, pa ako ne dobacim do koncerta na vreme, da skratim busom ili blablacarom. Ovo mi je neka okvirna ruta: https://is.gd/dJOkzl

Osim toga, kontao sam da nastavim putovanje kroz Spaniju, Francusku, Svajcarsku (takodje da posetim drugaricu), a posle kuci, a mozda i ne. Zapravo, osim tog koncerta i poseta, nista mi nije fiksno i uteftereno.

E da, iz Novog Sada sam. I planirao sam da uzmem voz do Zagreba da bih imao neku prednost u startu i nesto mi se ne cima bas odmah u Srbiji... Postoji mogucnost da idem sa nekim likom sto vozi kamion do Rijeke, ali to jos nije nista sigurno i pitanje da li cemo se vremenski poklopiti.

Eto, ako ti taj period odgovara, mozda bismo mogli zajedno, bar jedan deo :smile:

On 6/27/2016 at 11:04 AM, disappearer said:

Osim toga, kontao sam da nastavim putovanje kroz Spaniju, Francusku, Svajcarsku (takodje da posetim drugaricu), a posle kuci, a mozda i ne. Zapravo, osim tog koncerta i poseta, nista mi nije fiksno i uteftereno.

hej, ja sam u portugalu od 08.8, javi ako se uklapamo da obilazimo zajedno.

i svi ostali, koji planiraju oblizak Portugala od 08.8 jav'te see :biggrin:
sve može lou kost, kaučsurfing frendli i autostop frendli saaam :biggrin:

16 hours ago, Lepidedronka said:

hej, ja sam u portugalu od 08.8, javi ako se uklapamo da obilazimo zajedno.

Vazi, i ja sam tada tamo otprilike. Pisem ti PM kad uzmognem :smile:

pozz, evo da se i ja ukljucim. od 4.8. sam u portu, a od 7. do 11. u putnickoj skoli u aveiru. to dvoje je za sad sigurno, tj trebalo bi bit :biggrin: 
okvirni plan nakon aveira je vjerojatno prema lisabonu pa dalje na jug... povratak vjerojatno 24.8. sevilla - bergamo il tako nesto, ugl do 25. bi se trebao vratit u zg
isto ciljam prvenstveno na CS i autostop sto je vise moguce, nema se para...ugl otvoren za kombinacije bilo kakve vrste xD
inace sam iz zagreba, 21 god., student i tako... :biggrin: