Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Obzirom da veoma uskoro putujem u Kirgistan, po pozivu jedne njihove ustanove kulture, zamolio bih upućene da mi proslede informaciju kakva je vizna procedura na aerodromu Manas - i da li je moguće negde downloadovati potrebni formular, i šta je sve potrebno prethodno pripremiti  - da bih se blagovremeno pripremio i obezbedio od bilo kakve nepredvidjene eventualnosti.

Unapred zahvalan za informacije.

• Author

Hvala putniku dugoprugasu i na dobrodoslici i na upucivanju na topik :smile: .

I pre registracije na klubputnika procitao sam postove o kirgistanu, ali preciznije odgovore na moje pitanje/nedoumice nisam pronasao.. zato sam i objavio post. 

Srpski pasos je u pitanju.. a posle iscitavanja postova jos jedna nedoumica mi se javila, odnosno, pitanje kako da otklonim eventualne komplikacije jer je neko vec u postu napisao da su pojedini putnici imali problema na aerodromu u Istambulu, jer turski carinski sluzbenici nisu bili upuceni u to da drzavljani Republike Srbije spadaju u grupu zemalja sa uproscenim viznim rezimom, odnosno, da ulaznu vizu u Kyrgyzstan mogu pribaviti in arrival, na aerodromu Manas.. pa te putnike nisu pustali u avion za Bishkek bez konzularne vize.

Ja kada sam isao (iz Kazahstana) sam odstampao informacije sa sajta MIP Kirgizstana, na engleskom i ruskom (mada meni nisu pravili probleme).

Sent from my iPad using Tapatalk

• 2 weeks later...

Ja sam leteo sa istanbulskog aerodroma Ataturk, AtlasGlobal - om do Manasa u Biskeku. Turci mi nisu pravili problema pri ukrcavanju, nisu me nista ni pitali.

Ako bas zelis da se osecas sigurnije, idi u konzulat Kirgistana u ulicu Lamartin (blizu Taksima) dovoljno rano, i dobices vizu istog dana, cini mi se da su mi rekli da moze tako kad sam bio prosle godine. Mozes i telefonom da ih zoves da pitas, znaju ruski.

Ukoliko je vadis na aerodromu Manas samo ponesi novac a formular ce ti dati tamo. Ja vadio tranzitnu i nikakva dodatna dokumenta mi nisu trazili, pretpostavljam da ne traze ni za turisticku. Mnogo su ljubazni svi na aerodromu Manas.