Followers 0

LOT Poljska

3 posts in this topic

Zdravo! Ovako, hteo bih da putujem u Poljsku oko ng avionom, pa me zanima par stvari:

1. Koja dokumenta mi trebaju? Video sam da ne treba viza nego samo pasoš valjda, i da li mi treba da šengenska viza?

2. Kako funkcioniše dobijanje karte za avion? Hteo bih da rezervišem direktno preko LOT sajta ali ne razumem kako to ide dalje.

Nikada nisam išao van zemlje i imam nov pasoš (im a noob)

Pozdrav!

Potrebna su ti tri dokumenta, pozeljno je da imas i cetvrti:

1. Pasos, nikakve vize ti ne trebaju ako planiras da se vratis u roku od 3 meseca. (Ako planiras da ostajes duze od 3 meseca, onda ti vec treba svasta nesto :biggrin:)

2. Avionska karta - koju kupujes na sajtu LOT-a i placas online sa podacima sa svoje platne kartice (visa, master...), i ona ti stize na mejl, pa je odstampas i poneses na aerodrom kada kreces na put -  ili ako zelis da to izbegnes, kupis je u bilo kojoj putnoj agenciji i placas kesom. 

3. Boarding karta koju dobijas na aerodromu pre poletanja, kada predajes prtljag i pokazes avionsku kartu.

4. Pozeljno - neko zdravstveno putno osiguranje, za svaki slucaj, posebno jer nisi putovao ranije - kupujes u bilo kojoj turistickoj / putnoj agenciji ili osiguravajucoj kuci, kosta oko 1 Eur po danu boravka.