Jump to content

Featured Replies

Posted

S obzirom da nam više ne trebaju vize za Kinu, planiram ove godine da možda skoknem tamo. Privlače me pre svega prirodne lepote (Nacionalni parkovi), manje istorijski spomenici i naseljena mesta. Informacija je puno, ali ja nikako ne uspevam da nađem ono što me zanima.

Dakle put bih koncentrisala oko višednevne planinarske ture. 4-5 dana u šetnji po brdima i planinama (do 3200m), noćenje u šatoru ili planinskim domovima. Jel postoje neki sajtovi, knjige, mape (online ili ofline a da može da se naruči), blogovi (pisani iz ličnog iskustva) koje bih mogla da iskoristim za planiranje ovakvih stvari? Svaka preporuka je dobro došla. Ja kao za inat ne uspevam da iskopam ništa. 

Koliko je ovaj vid aktivnosti uopšte zastupljen i popularan u Kini? Tj. koliko je lako ili teško organizovati sve to i koliku gužvu treba očekivati na stazama? Ima li uopšte markacije i kakva je? Jel dozvoljeno šatorovanje po Nacionalnim parkovima? 

U planinarenje bih išla s mužem, i sve svoje nosimo sa sobom, dakle organizovane ture, planinarska društva, nosači i sl. nisu dobrodošli.

Hvala unapred! 

@Tales je planinario po svim važnijim planinama u Kini. Ako se ne javi, a i ovako, stiže ti kontakt u pp.

A ja idem da predajem u neposrednoj blizini ovih planina i ako vas noge navedu tamo počev od sredine februara, eto prilike da se vidimo :-) (a možda ću biti u prilici i da vas ugostim) :-)

Edited by Snezana011