Followers 0

Kako se preseliti u Poljsku?

3 posts in this topic

Pozdrav,

Upoznao sam devojku u Poljskoj pre neke 2 godine, otišao sam tamo i sad bi želeli da nastavimo sa životom zajedno. Zanima me šta mi sve treba da bih se preselio tamo definitivno, imam i posao sređen. Da li neko ima iskustva sa ovim?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ozeni je to ti je najlaksi put,  posle samo ona treba da te prijavi na njenu adresu I dobijas boravisnu sa kojom mozes da radis. Druga opcija je da imas nesto sto poljacima treba a oni nemaju pa da se isplati firmi iz poljske da ganja radnu dozvolu I papire za tebe. Treca opcija ako imas jos neki pasos osim naseg tipa Bosanski pa da ulazis I vracas se sa drugim pasosem svakih 90 dana. Sto opet dodje opcija broj jedan je najbolja I najbrza. 

Edited by Resurection

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako si upoznao djevojku prije dvije godine i imate dovoljno dokaznog materijala (zajednicke slike s porodicom, s putovanja...), mozes aplicirati za privremeni boravak na osnovu vase veze (konkubinata). Ja sam tako aplicirao i dobio boravak na godinu.dana. Nije ti potrebna nikakva viza , boravak sredjujes na licu mjesta, a ako imas sredjen posao, to ti je cak i cvrsci argument na osnovu kojeg ces 100% dobiti boravak (ali moras racunati na to da neces moci raditi sve dok ne dobijes dozvolu, trenutno to traje oko 5 mjeseci)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0