Jump to content

Featured Replies

Posted

Dobar dan,otisao sam u Ameriku prosle (2016) godine i dobio boraviste na 6 mjeseci.Vizu sam dobio na 10 god,viza je turisticka,bio sam u posjeti kod dajdze nepun mjesec dana te se nakon toga ozenio za djevojku koju znam 10 godina koja je tamo drzavljanin,naime s obzirom da smo se uzli nisam znali da je potrebno da se podnese zahtjev za produzenje boravka,meni je boraviste isteklo 7 dec 2016 a boraviste sam prekoracio 2 mjeseca,papiri su legalno u proceduri u Americi (Boston) i mi smo morami doci u Bosnu iz zdravstvenih problema moga uzeg clana porodice,zanima me ima li nacina da se vratim u USA i koji su uslovi,odnosno koji su vasi savjeti za razgovor u konzularnom uredu kad sletim na americki aerodrom.Hvala i lijep pozdrav,svaki odgovor ce biti dobrodosao i od koristi.Emrah

Au brate ala ne znas da pises.

To sto si uradio je velika glupost, jer prvo i da si hteo da se vencas trebalo je to da uradis minimum nakon 60 dana a ne odmah. Imaju nepisano pravilo 30/60 da ako se 30 dana nakon ulaska ozenis znaci nema teorije da ti promene status.

Ako si vec izasao iz Amerike, sa povratkom mozes da se pozdravis, nakon podnosenja zahteva za promenu statusa nema mrdanja iz Amerike dok sve ne zavrsite.

• Author

Nismo se mi uzeli odmah,ja sam kod nje otisao nakon nepun mjesec..Ja sam usao u Ameriku 06.06 a mi smo se uzeli 09.09,ima li ikakve sanse?

To je druga stvar, iz prve poruke je zvucalo, otisao sam kod dajdze i nakon nepun mesec i nakon toga se ozenio. Sto se toga tice malo je bolje stanje,  ali opet ako si izasao iz Amerike ko zna da l ce da te puste nazad, em si u procesu promene statusa, em si nelegalno ostao. Uzmite nekog advokata za imigraciju.