Jump to content

Featured Replies

Posted

Dobar dan,moje postovanje,jako cijenim rad foruma koji stvarno pruza najbolje savjete i upute...Imam jedan jedno pitanje vezano za vjencanu vizu,bio sam u USA (Boston) prosle godine i tamo sam se vjencao sa djevojkom koja je takodjer iz Bosne ali ima Americke papire,medjutim radi privatnih familijarnih komplikacija morao sam da se vratim,ona je dosla kod mene i trenutno smo zajedno u Bosni,u braku smo vec 8 mjeseci i imamo sve hrpu dokaza da nije brak "iz koristi" ,eh sad,koja je procedura da apliciramo za vjencanu vizu u Ambasadi u Sarajevu,koliko bi cekali i da li ce biti od pomoci to sto je ona ovdje samnom...Napominjem da bi mi samo aplicirali za vjencanu vizu pa bi nakon odlaska u USA tamo dalje vrsili aplikacije za GREEN CARD...Svaki odgovor je dobro dosao,hvala unaprijed 

Sve informacije imas na netu, samo malo proguglaj. Ali evo ti par osnovnih:

Postoji dva tipa vize sa kojima mozes da ides, verenicka i bracna viza. Verenicka u startu otpada jer ste u braku tako da vam je bracna viza CR1 jedina opcija. Popunjava se aplikacija i130, i ona nema nikakve veze sa ambasadom, vec se papiri salju u Cikago ako i ona zivi van Amerike. Procedura traje u proseku oko 13 meseci, ne moze krace da traje i nema daljih aplikacija za zelenu kartu, vec je sve ukljuceno u tu proceduru. Cena oko 1000$ ukupno  + lekarski i ostale gluposti oko 200-300$.