Followers 0

Slovenija, pod manjim budžetom :P

3 posts in this topic

Pozdrav, narode.

 

Ovde sam da pitam za savet. Putujem sa curom za Sloveniju na desetak dana. Bićemo mahom u Kopru, ali sam razmišljao gde još da idem, a iskreno i gde da idem a da mogu da uštedim štogod novca.

 

Trst sam svakako planirao da posetim, pošto je blizu, ali sam čuo da su Bohinj i Bled skupi, kao i sama Ljubljana. Interesuju me dakle predlozi - nešto jeftinija mesta za posećivanje, prostori za razumno naplaćenu hranu i piće, itd.

 

I ako mogu da biram između ova dva, Bohinj ili Bled?

 

Hvala vam svima unapred.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bih ti pomogao savetom ali ne znam koliki ti je budzet pa da u skladu sa njim dam prijedlog. Ne znam ni da li cete putovati autobusom/avionom ili svojim kolima.

 

Ja sam proslog oktobra bio u Sloveniji 10 dana. Isao sam na.odmor i to bas u kraj u koji ti planiras da ides. Prvi put sam bio u toj drzavi i bio sam odusevljen njenom ljepotom.

Cijela Slovenija je kao mala nacrtana drzava iz bajke. Medjugradski prostori kroz citavu Sloveniju podsjecaju na scene iz dugometraznih crtanih filmova Volta Diznija :smile:

Ako vec idete u Koper,obavezno obidji sva manja mjesta nadomak tog grada- Seču, Portorož,Izolu i Piran. Ima sto da se vidi,pogotovo u Piranu.Mene Trst nije odusevio jer je u trenutku kad sam bio tamo odrzavan neki festival pa je citav grad bio preplavljen masom ljudi i nekakvim stejdzevima i trestala je techo/haus muzika kroz citav grad. I bilo je strasno hladno za pocetak oktobra :-/

I Bohinj i Bled su divni ali ako vec moras da biras izaberi Bled. Ako nisi bio na Bledskom jezeru kao da i nisi bio u SLO.

Ljubljana je san snova ali je preskupa. Kao i citava drzava,na to racunaj. Tesko je.preporucit neko mjesto kao jeftinije jer su cijene uglavnom ujednacene za ugostiteljske usluge. Primera radi hleb u Sloveniji kosta 2 eura,burek 2 eura, najjeftinija pizza Margarita 9 eura (ostale idu do 25e) itd. Za nase standarde,SLO je po meni jako skupa zemlja. Ja sam rezervisao guesthouse preko booking.coma ali sam se namucio da nadjem razuman odnos cijena/usluga.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preporučujem Piran, sjajno mjesto i možete proći povoljno kupujući hranu u Mercatoru. Ovo su moje preporuke šta raditi tamo: http://putovanjazasvakoga.blogspot.ba/2016/08/vodic-kroz-piran-slovenija-sta-posjetiti.html

Izola je takođe simpatično mjestačce, ali Piran je dosta interesantniji. Bled i Bohinj su takođe interesantna odredišta. Za 4 eura po osobi možete posjetiti i kanjon Vintgar u blizini Bleda. Od gradova možete obići neke manje gradove kao što su Ptuj ili Maribor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0