Jump to content

Featured Replies

Posted

Imam devojku u Belgiji koja je tamo 3 godine i ima stalan posao ali ne i njihovo državljanstvo. Mislim da mora čekati još 2 godine za to. Zna li neko da li ja mogu dobiti na osnovu nje boravišnu i radnu dozvolu ako bi se venčali u Srbiji pa da onda dođem u Belgiju kao njen suprug? Ili postoji neki drugi način.

Možeš. Venčanje nije neophodno, možete i da sklopite ugovor o partnerstvu (cohabitation légale) u opštini u kojoj je ona registrovana u Belgiji, s tim što morate dokazati da je vaša veza stabilna i duga, trebaju izjave prijatelja/porodice, slike itd. Naravno, ako se venčate, onda vam ne treba to :smile: Postoji još uslova koje treba ispuniti, npr. finansijski, ona mora da zarađuje minimum neki određeni iznos, ne sećam se sad koliko. Ona nema EU pasoš, samo srpski?

• 6 years later...

Pozdrav! Mogu li se prebaciti sa Slovenske vize na Belgijsku, sta mi je potrebno od dokumenata i koje uslove trebam ispunjavati da dobijem boravisnu dozvolu. Trenutno radim u Belgiji preko slovenske firme za Belgijskog poslodavca.