Followers 0

Kolumbija- jul, avgust 2018

7 posts in this topic

Od početka jula do kraja avgusta ove godine planiram putovati po Kolumbiji bez agencije u samostalnoj režiji. Ukoliko ima zainteresovanih, slobodno se javite. Noćenja bi bila uglavnom po hostelima. Plan je obići tri od četiri regije Kolumbije: Andijsku, Pacifičku i Karipsku. Po nekoj okvirnoj ruti planiram obići sledeća mesta: Bogota, Zipaquira, Guatavita, Villa de Leyva, Manizales, Jardin, Pereira, Filandia, Salento (Parque del Café, Valle de Cocora), Cali, Popayan, San Agustin, Medellin, Guatapé, Cartagena, Santa Marta (Parque Tayrona), Palomino, Cabo de la Vella, Punta Gallinas i Barranquilla.

Kornelije, nije mi bas idealan termin, ali zainteresovan...

U kranjem mozda nekako i logisticki mozemo da pomognemo jedno drugom.

Kakav ti je plan za let inicijalno, da li si nasao neke karte za taj period ?

Iako je trenutno u toku akcija Er Fransa gde se povratne karte sa polaskom iz BG-a za Kolumbiju mogu dobiti čak i za 460€, letnji termini koji meni jedino odgovaraju, nisu obuhvaćeni ovom akcijom. Trenutna cena karte za ovaj termin je još uvek previsoka te se nadam da će uskoro biti povoljnija. Redovno pratim cene aviokarata i čini mi se da je najisplativije kartu kupiti oko 4-3 meseca pre planiranog datuma leta ukoliko nije u pitanju neka akcija.

Najbolje bi bilo svakako leteti iz BG-a sa Er Fransom preko Pariza. Ukoliko tu ne bude povoljnih karata, kao alternativa se nudi direktan let iz Madrida za Bogotu, Cali ili Medellin gde je moguće uloviti povoljnu kartu ali naravno treba i otići do Madrida, pa se onda moraju uzimati dve karte sa različitim kompanijama. Letovi do Madrida su malo skuplji iz BG-a, te je uglavnom jeftinije leteti iz Budimpešte ili Temišvara. 

Zdravo! Zainteresovana sam za putovanje. Već par meseci razmišljam o Kolumbiji ili Argentini (malo sam bliža Argentini..), s tim što sam mislila da su karte povoljnije u okt / nov pa sam se nekako vezala za te termine, ali sam tu prilično fleksibilna.

Je l' imaš ideju o okvirnom budžetu za put i koliko dugo bi ostao?

Pozdrav! 

Ostao bih 55 dana. Planirani budžet sa avio kartom i svim ostalim troškovima bi iznosio oko 2500€.

Pozdrav!

Pozdrav putnici,

Letim sad u subotu za Bogotu preko Frankfurta. Biću u Kolumbiji nekih 7-8 dana. Par dana u Tunji i Bogoti, otprilike po 3-4 dana.

Šta preporučujete da se obiđe-vidi-proba u oba ova grada?

P.S. Ne znam da li ste na kraju putovali, ali čisto da pitam.

Hvala puno.