Klub putnika Srbije izdao je seriju od šest ilustrovanih nalepnica sa temom putovanja. Ovo je naš prvi sticker/street art projekat. Želeli bismo da obogatimo ulice zanimljivim detaljem, koji će slučajnog prolaznika obradovati, inspirisati ili podstaći na razmišljanje. Nalepnice je ilustrovala naša članica Marica Kicušić

Nalepnice poručuju da putovanja nisu samo odmor ili avantura, već mogu biti i nešto mnogo bogatije, smislenije i dublje: sredstvo za upoznavanje i lično povezivanje sveta.

Svih šest nalepnica postoji na srpskom i engleskom jeziku, kako bi mogle da se lepe i kod nas i u inostranstvu. Namenjene su pre svega lepljenju u javnom prostoru - tamo gde će privući nečiji pogled. Za kućnu primenu, sve nalepnice postoje i u obliku magneta za frižider. Nalepnice i magneti na engleskom namenjeni su tome da se nose na putovanja i poklanjaju ljudima koje upoznamo, kako bismo proširili ideje oko kojih je izgrađen Klub putnika Srbije.

S obzirom na veoma tanak budžet organizacije, izradili smo ograničenu seriju nalepnica i magneta, i nismo u stanju da ih podelimo svima. Dobijaće ih posvećeni članovi Kluba putnika Srbije – svi oni koji su uradili nešto za izgradnju organizacije i širenje ideje samostalnih, istraživačkih i kreativnih putovanja.

Za početak, nalepnice i magneti mogu se dobiti kao simbolični pokloni ukoliko donirate za Putničku kuću.

srb-01

eng-01

srb-02

eng-02

srb-03

eng-03