Dragi prijatelji, putnici i saputnici,

Klub putnika Srbije poziva vas na Sedmo tradicionalno (noćno) planinarenje. Idemo na Beljanicu, 26. maja (subota).

Ko je bio prošle godine na Vlaškoj planini, verovatno jedva čeka da ponovi iskustvo. Šalu na stranu, ove godine ne očekujemo lomatanje kroz šiblje i kotrljanje niz kamenjar, a ne planiramo ni da se izgubimo. Kiša valjda neće, a oko kondicije ne brinite previše, i mi se pošteno oznojimo kad ne radi lift. No, ipak se nekako svi popnemo.

Brinite oko toga kako da se ne smrznete na vrhu - onih pola sata koliko u proseku čekamo sunce da izađe, obično nije najtoplije. Pri tom, hladan vetar ne pomaže. Ne dajte da vas zavara vrućina kad budete kretali! Zato - ponesite toplu odeću, suvu za presvlačenje na vrhu, obuću koja po mogućstvu ne propušta vodu, baterijsku lampu (da li smo naglasili da je noćni uspon u pitanju?), spakujte nešto hrane i pića, i pridružite nam se! Šator i vreća za spavanje nisu na odmet, mada ako nemate šator, verovatno će biti mesta kod nekoga, pa je najbolje da nam naglasite u prijavi da treba da vas skućimo. Za vreću se najbolje raspitajte na našem forumu ako neko ima viška. I da ne dužimo, evo detalja:

noćna planinarenja

Polasci iz Beograda za Despotovac:

Okupljanje je na beogradskoj železničkoj stanici, ispred glavnog ulaza, u subotu 26. maja u 07:30 ujutru. Idemo vozom za Ćupriju, koji po redu vožnje kreće u 07:50 i stiže u 10:46.

Iz Ćuprije idemo autobusom za Despotovac, a odatle ili autobusom ili organizovanim kombi prevozom (ili šta već iskopamo) za selo Strmosten, desetak km od Despotovca, odnosno do planinarskog doma koji je 4 km od sela.

Ako ne želite da idete vozom, možete doći direktno u Despotovac nekim autobusom, pa se onda snaći do doma.

Oni koji dolaze iz drugih mesta i žele da se organizuju ili raspitaju za prevoz, mogu to učiniti na forumu.

Kamp će biti postavljen od strane prethodnice koja kreće u petak, verovatno negde u blizini doma i gde ima vode.

Kontakt telefon za one koji nas ne pronađu: 063/379-366 - Marko.

Mnogi od vas znaju, ali nije na odmet podsetiti - ove godine planiramo da napravimo Putničku kuću u Istanbulu. Pošto će to biti kuća za sve nas, tražimo i pomoć od svih. Ako planirate da ugradite koju ciglu u kuću, a ne želite da se maltretirate odlaskom do banke - planinarenje je idealna prilika! S obzirom da smo za one koji doniraju spremili poklone, molimo vas da nam u prijavi za planinarenje napišete koliko planirate da donirate, da bismo znali šta da vam ponesemo!

Ako želite da nam se pridružite, zamolili bismo vas da popunite formular ispod, kako bismo znali koliko otprilike ljudi da očekujemo. Napišite i kojim prevozom nameravate da dođete, koliko vas ima, iz kog mesta dolazite, da li vam fali šator i slično.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno pišite.

Vidimo se na Beljanici!

p. s. ako ste raspoloženi da se priključite prethodnici u petak, naglasite to u prijavi.

{mailforms 3;Ime i prezime;Email;Telefon;Koliko osoba;optional=textarea=Dodatna pitanja}