Na seminaru Mapa kao medij, 23. 2. 2015. u Beogradu, u Umetničkom prostoru U10, Kosovke devojke 3, Uroš Krčadinac će održati predavanje o kreativnoj kartografiji. Uroš će pričati o subjektivnom, izražajnom, pripovedačkom i manipulativnom aspektu kartografskog jezika, od prvih civilizacija do interneta danas.

Pričaće i o Bantustanu, čije su putopisne priče ispričane i kartografski, posredstvom bogato ilustrovanih mapa. Svako poglavlje ima svoju mapu, a priče u okviru poglavlja označene su brojem i inicijalom autora (Lazar, Marko i Uroš). Ilustracije predstavljaju male infografičke rebuse, vizuelne simbole koje dopunjuju tekst i prepliću se s pričom. Tako jezik mape postaje deo pripovesti koliko i tekst sam.

Evo kako, primera radi, izgleda mapa drugog poglavlja koje se dešava u Kairu.

kairo 008 660px

Više o događaju

Seminar „Mapa kao medij“ organizuje udruženje Tačka komunikacije, koje će na ovaj način obeležiti tri godine rada na projektu „Zvučna mapa Beograda“.

Seminar ima za cilj da kroz nekoliko stručnih predavanja, multimedijalne prezentacije, primere dobre prakse i otovrene razgovore objasni istoriju korišćenja mapa, njihovu savremenu primenu i brojne mogućnosti koje pružaju. Ovaj događaj namenjen je studentima i profesionalcima različitih usmerenja, ali i svima onima koji mape u širem kontekstu vide kao sredstvo u okviru svog umetničkog ili društvenog delovanja.

Za detaljnije informacije o programu preuzmite agendu.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je da slanjem prijave (ime, prezime, broj telefona, zanimanje, fakultet ili institucija iz koje učesnik dolazi) potvrdite svoje učešće u prvom delu programa na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Prijave se primaju do četvrtka 19. februara. Zvaničan poziv pogledajte ovde.

Knjigu Bantustan možete poručiti već danas po sniženoj ceni i time pomoći Klubu putnika da prikupi sredstva za produkciju knjige.