agencija za vize easytovisa.com

Britanske vize

2,179 posts in this topic

Ok, hvala.

A odakle ovde na sajtu da treba plan putovanja i kopija radne knjizice i original na uvid? Nigde nista slicno nisam video medju spiskovima dokumenata na njihovom sajtu. Zadnji put sam vadio kao student, pa se i ne secam uopste te radne knjizice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam 100% siguran, ali cini mi se da sam prosle godine na jednom posebnom papiru pisao plan putovanja, jer je bilo na spisku dokumenata, a ove godine je bilo samo kao jedno od pitanja u formularu da se popuni.

O radnoj knjizici nemam pojma. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@KukurjekSad sam pročitala da si napisala da ste davali i izjave njegovog sefa i agencije koja mu izdaje stan...Da li je to obavezno? 
Jel si dobila odgovor do sada? :smile: Nadam se da jesi :smile:

Edited by Tiga83

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tiga83 Ne znam da li je obavezno,mi smo i to prilozili,za svaki slucaj. Odgovor sam dobila u utorak (tad je bilo tacno 60 dana od dana kad sam aplicirala),kazu da nisam odabrala odgovarajuci tip aplikacije?! Trazili su da urade izmjene tipa aplikacije,tako da ne znam koliko ce to potrajati. Na poziv sa upitom odgovaraju tek nakod tri do cetiri radna dana. Pa sad....

Edited by Kukurjek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posto planiram da apliciram za turisticku vizu za UK, htela bih da posetim Skotsku , zanima me moram li da prilozim rezervaciju hotela, je l to obavezno? Sva ostala potrebna dokumenta imam. Hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li se moze boraviti u VB 3 meseca, a odatle otici 3 meseca u Norvesku? :huh:

A onda opet u VB? :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na koliko ti je odobrena UK viza?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čestitam! Na koliko je viza određena, 30 meseci, jel tako? Sada imaš nešto oko 27 dana da uđeš u zemlju ili možeš kada hoćeš?:stop:

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 01/11/2016 at 7:45 PM, valentinica said:

na 6 meseci

6 meseci boravka ili trajanje vize?

U prvom slucaju je teorijski moguce, ali ne zaboravi da je podlozno diskreciji imigracionog sluzbenika da odobri ulazak i odredjeno trajanje boravka.

Licno, ne bih racunao, pogotovo posle puna 3 meseca vec provedenih.

Sta je bilo navedeno u aplikaciji za vizu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravio sam 2 izmene u servisnom delu za UK vize za Srbiju: http://www.klubputnika.org/servis/vize/evropa/104-velikabritanija

1) Turistička visit visa do 6 meseci košta tačno 100 eura

2) Fotografije nisu potrebne: https://uk.tlscontact.com/rs/BEG/news.php?id=7131_2707

P.S. Trebalo bi promeniti ovo Velika Britanija u Ujedinjeno Kraljevstvo. Viza važi i za Severnu Irsku. :smile: Šta ću kad volim da cepidlačim. :smile:

Edited by Old School

Share this post


Link to post
Share on other sites

20161119_141021.jpg

Ovo je check lista dokumenata koju dobijete nakon što predate sve papire. Ja sam predao prethodna 2 pasoša, potvrdu od poslodavca, promet sa tekućih računa u poslednjih 6 meseci i rezervaciju smeštaja. Tu je i spisak ostalih stvari koje uzimaju u obzir kao supporting documents, pa može nekome biti korisno. Inače, rekli su da ću dobiti obaveštenje za 2-3 nedelje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zanima me za supruznicku vizu sta pitaju u ambasadi?
Koliko se ceka viza? Muz mi zivi u Britaniji, ali je inace Poljak. U UK radi, sve normalno.
Dokumenta sam predala, ali jos na intervju moram ici.
Od dokaza su mi rekli samo slike da ponesem, mada imam svasta od dokaza, tako da mi to nije problem.
Hvala unapred.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Danijela94 said:

Zanima me za supruznicku vizu sta pitaju u ambasadi?
Koliko se ceka viza? Muz mi zivi u Britaniji, ali je inace Poljak. U UK radi, sve normalno.
Dokumenta sam predala, ali jos na intervju moram ici.
Od dokaza su mi rekli samo slike da ponesem, mada imam svasta od dokaza, tako da mi to nije problem.
Hvala unapred.

Kada si predala dokumenta? Uglavnom svi kažu da su čekali po 60 dana. Ja predajem dokumenta uskoro, ali iskreno, do sada nisam čula da su ikada ikog zvali na razgovor...Sa srećom i prenesi nam šta su te pitali :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa u petak, 18.11. sam predala, i sve je u redu. Rekli su mi da cu ici na razgovor, i da ponesem dokaz, pa zato pitam.
Hvala! :smile:
Vazi, javicu sta su rekli onda. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A nisi ostavljala fotografije i ostale dokaze kad si predavala i ostala dokumenta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne, slike nosim na intervju kako su rekli, kao dokaze. Ali nase pasose i ostala dokumenta sam predala, preko agencije. Tek kada odem na razgovor, predajem sve to i njima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E ovako, u petak sam imala razgovor za vizu. Nadam se da sam predala sve sto treba cak stavise :biggrin: Predala sam : kopije pasosa (stari i novi),originiale, potvrdu iz firme o odmoru plati i kako sam prijavljena,izvod sa dinarskog racuna (uplate/isplate u poslednjih 6 meseci), stanje na devoznom racunu (po danu 100e,ali imam i malo preko toga),pozivno pismo od decka gde me zove da zajedno proslavimo novu godinu,njegovu kopiju pasosa,njegovo stanje na racunu da se vidi da moze da me ''izdrzava'' ako treba,pozivno pismo njegove majke koja je vlasnica kuce u kojoj cu biti,ugovor o posedovanju te kuce (mislim da je ovo bespotrebno ali od viska glava ne boli).

E sad, ja sam navela u aplikaciji da planiram da idem 29.12. i da se vratim 04.01. Ukoliko dobijem vizu,razmisljam se da ostanem duze,recimo 6 meseci ili bih mozda zapalila tamo pre tog 29.12.

Da li neko moze da mi pomogne sto se tih datuma tice pa da mi kaze da li to smem da uradim? Naravno,vratila bih se na vreme, pre nego sto mi istekne viza.

Sve ovo zahteva mnogo zivaca i bas se mnogo nerviram pri samoj pomisli sta da radim ako dobijem i sta da radim ako ne dobijem tu vizu :/ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo svima 

Imam jedan problem, zavrsio sam aplikaciju i placanje na https://visa4uk.fco.gov.uk/ , zatim uspesno kreirao nalog na https://uk.tlscontact.com/rs/beg/page.php?pid=home . Sada kada izaberem Create an applicant i pokusam da izaberem tip vize ne reaguje nista kada izaberem Confirm, dakle sajt stoji osencan i popup prozor mi stoji ali nema nikakve reakcije na uporno click-anje na dugme Confirm. Probao sam sa nekoliko razlicitih racunara i nekoliko razlicitih browser-a ali rezultat je bio isti. Da li neko ima resenje za ovaj problem?

Hvala

Edited by Ceka82

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedno nOObovsko pitanje, al posto je tema ogromna i citana nadam se da ne remetim previse.

Dakle imam mogucnost da jedan let ukombinujem mnogo povoljnije preko Londonda, zanima me da li mi je viza neophodna ako ne napustam aerodromsku zonu, dakle samo bih trebao da uradim transfer na drugi let i cekanje je oko 8-9h ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viza će ti važiti od onog dana od kada ti je odobre. Ostani duže ako želiš, samo nemoj prekoračiti tih 6 meseci. Ja sam ranije u aplikaciji pisala da ću ostati 3, 4 dana zbog tog novčanog zahteva i ostajala sam nekoliko dana duže. 

Ne znam kako će im se svideti ako u budućnosti budeš aplicirala, to što si ostala (recimo) tih punih 6 meseci, mada to ne bi trebalo da bude problem jer nisi prekršila zakon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now