Posted March 10, 2016 Molim vas, može li neko pomoći sa informacijom, savetom.. Jedna kompanija iz Velike Britanije je pokazala interesovanje za to da suprug (programer), počne da radi kod njih. Problem je u tome što oni ne mogu biti sponzori, tj. ne mogu pomoći u dobijanju radne dozvole, vize. Rekli su mu da je situacija kod njih trenutno takva i pitaju supruga ima li on neku ideju kako da se premosti taj problem. Postoji li neka druga opcija za supruga da dobije radnu dozvolu a ne preko firme u kojoj bi radio, neki drugi način za odlazak..? Ukoliko bi se pronašlo neko rešenje za odlazak, odselili bismo se kolektivno tamo kao porodica. Hvala unapred. Radne dozvole (Tier 2) su vezane direktno za poslodavca (koji mora da ima licencu da zaposljava strance). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2016 3 hours ago, jms_uk said: Radne dozvole (Tier 2) su vezane direktno za poslodavca (koji mora da ima licencu da zaposljava strance). Hvala puno na odgovoru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2016 On 3/9/2016 at 0:17 AM, MarkoToro said: Pozdrav! Da li i dalje pri ulasku u Veliku Britaniju (i Irsku) treba pokazati novac koji imate kod sebe za potrebe boravka tamo ili se to vise ne radi? Hvala!! Meni nisu trazili, samo sam popunila karton sa podacima gde cu biti smestena i kod koga idem. I pitao me je carinik koji je razlog dolaska. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2016 Hvala @brufen hvala najlepse!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2016 Pozdrav ljudi. Citao sam forum, pa resih da se registrujem i da i ja priupitam nesto. Naime, ja bih trebao da idem u Skotsku na 2 nedelje, pa me zanima kakva je procedura i da li neko ima iskustva sa njima(ili je to isto za celu UK)? Ja imam pozivno pismo iz jednog fudbalskog kluba, gde oni garantuju za sve moje troskove u te 2 nedelje, pa pretpostavljam da ce to imati nekog pozitivnog uticaja na sam ishod. ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2016 Pozdrav, imam pitanje.. Zelim da apliciram za turisticku vizu za Uk, decko koji zivi u Londonu ce mi poslati garantno pismo, samo me zanima da li je bolje da napise da mi je decko ili drug? Koje su vece sanse za dobijanje vize? Inace sam redovan student i prilozila bi i svoj racun.. Da li je onda potrebno priloziti i sredstva od roditelja, ako ce me on tamo izdrzavati? Unapred hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2016 On 15/03/2016 at 1:49 AM, Star_RS said: Pozdrav ljudi. Citao sam forum, pa resih da se registrujem i da i ja priupitam nesto. Naime, ja bih trebao da idem u Skotsku na 2 nedelje, pa me zanima kakva je procedura i da li neko ima iskustva sa njima(ili je to isto za celu UK)? Aplicira se za UK vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2016 Cao svima, Da li neko zna za agenciju http://www.ukvisainserbia.com/ koja se bavi izdavanjem britanskih viza? Mislila sam da idem preko njih,ali malo sam skepticna jer svi pricaju da je sada jako tesko izvaditi cak i turisticku vizu i da sve zivo proveravaju,a oni mi ne traze puno dokumentacije. U uk sam bila vise puta,zadnji 2007.god i tada sam nosila brdo papira..ukljucujuci i kupljenu avio kartu.Sad planiram da ostanem duze a dobila sam savet da u garantnom pismu stavim kao da cu biti 7 dana..da li oni vrse neke provere i nakon izdavanja vize? Puno sam putovala i nikad nisam imala nikakvih neprijatnosti ni sa vizama ni na granici..al sad me isprepadase Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2016 Ne vidim razlog paranoji, ako si vec isla vise puta u UK, znas proceduru, ako nisi nikad prekrsila pravila boravka, ne znam zasto ti ne bi opet odobrili vizu. Odes lepo sama i predas sve i cao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2016 (edited) Pozdrav ljudi, Zeleo bih da na leto odem kod druga u posetu u London. Procitao sam sta mi je sve potrebno, i zanima me samo, s obzirom na to da sam trenutno student trece godine, da li je dovoljno da na racunu imam nekih 100e po danu boravka ? Da li postoji jos nesto na sta bih trebao da obratim paznju ? Drugar zivi i radi u Londonu vec godinu i po dana, kod njega bih boravio, i on bi mi poslao sva potrebna dokumenta sa njegove strane. EDIT : I da, da li je potrebno kupiti avionsku kartu pre dobijanja vize ? Hvala unapred na odgovoru Edited May 4, 2016 by vukovic Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2016 Pozdrav svima, Imao bih pitanje oko prevoda dokumentacije za vizu UK/visitor Ranije sam dobio 2 puta visitor vizu, dok je viziranje bilo u BG (iz CG sam) i nije bilo potrebno prevoditi dokumenta na engleski. Sada vidjeh da se to radi u Varsavi i da je potreban prevod svih dokumentata. S obzirom da sam jos student imam nekih 10 potvrda (ukupno) . Da li to moze prevesti regularni prevodioc (uz potpisi i njegov kontakt) ili to mora biti sudski tumac? Jer ovdje sud. tumaci naplacuju do 20 e za 1 potvrdu , a to je zaista puno.. Hvala unaprijed! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 6, 2016 Letim 12 avgusta preko Londona za Los Angeles, s obizrom da imam F1 vizu za Ameriku, da li mi treba tranzitna viza za London? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 6, 2016 Ne treba ti viza. Proveri detalje ovde: https://www.gov.uk/check-uk-visa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2016 Cao ljudi, bila sam na odmoru u Engleskoj prosle godine, rodjaka mi slala garanciju. Ove godine bih isla opet na 10 dana, ali bi mi drug poslao garanciju, jer moja rodjaka treba da dovede bratovljevu decu i njima salje garancije. Imam 2 pitanja? 1. Mogu li da imam problema oko dobijanja vize obzirom da menjam domacina koji mi salje garanciju? 2. Moze li moja rodjaka da ima problema da salje garancije familiji, ako mene slucajno odbiju sada za vizu? (malo glupo zvuci, ali smo naculi da njoj mogu da napravim tako problem, pa se sekiram....mada je to po meni apsurd, tj. to znaci da nikad vise ne mogu da udjem u Englesku bez nje!!!) Hvala unapred, javljajte molim vas, jer curi vreme za apliciranje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2016 jedna info za tranzitiranje preko engleskih aerodroma, za one koji nemaju UK transit vizu, al imaju americku... naime, leteo sam pre manje od mesec dana iz bankoka za madrid, preko londona....i trebalo je da provedem u tranzitu nekih 10 sati....imam americku vizu, i po onome sto sam cuo od imigration u londonu, mogao sam da tranzitiram u bescarinskoj zoni do 24 h ( znaci bez da prelazim carinu)...medjutim, bukvalno na ulasku u avion u bankoku me zaustavljaju i vade iz aviona, uz informaciju da su dobili nove detalje i da ne mogu da se ukrcam ...naime, moj connection flight od londona do madrida jeste bio u okviru 24 h, medjutim. kako bih ja stigao u london u 7 uvece, a let za madrid bi bio tek naredno rano jutro, to prelazi u drugi kalendarski dan, i u tom slucaju mi ne vazi americka viza za tranzit...naime, vazi 24 h, ali samo u toku istog kalendarskog dana :)....kako drugih letova te veceri nije bilo za madrid, izvadise me iz aviona...na svu srecu, postojao je let ka madridu koji je bio na rasporedu da poleti bukvalno 10 min po sletanju mog aviona iz bankoka, ali je prognoza za moj avion bila da ce da sleti 20-25 min ranije nego sto je na rasporedu ( lepo vreme), i posto sam ja imao samo rucni prtljag, pustise me u avion uz preporuku da trcim koliko me noge nose hehhe...takodje su mi dali sediste prvo do vrata :)...i naravno, slikali i poslali sva moja dokumenta u london, ako se nesto desi pa ne stignem na taj zadnji avion za madrid...u sv. slucaju, to kako sam prosao su stvarno bile nesvakidasnje okolnosti, inace me nikad ne bi pustili.... pa eto....cisto da znate.....ja sam btw. zvao i britansku ambasadu u bgu, i imigration na london heathrow, i svi su me uveravali da oko tog mog presedanja nece biti nikakvih problema, tj. da moja americka viza to "pokriva"... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2016 E, bas mi je to trebalo, hvala sto si podelio ovo iskustvo Prvo, zanimalo me je da li i kako u praksi funkcionise to kad imas americku vizu, a letis preko Londona i pritom ne ides ni iz, ni ka Americi. Dakle, radi, to mi je vazno. Drugo, ta prica o 24h je bas uvrnuta, sad sam pregledao ponovo njihov zvanican sajt, koji je stvarno detaljan i pedantan i nigde ne pise eksplicitno da mora biti u istom danu. Pise ovako: "Not leaving the airport Apply for a Direct Airside Transit visa (DATV) if you’ll be changing flights in the UK and won’t be going through UK border control. DATVs last for up to 24 hours." Sad, to "up to 24h" bi vecina shvatila kao da samo presedanje ne bude duze od 24h, ali, izgleda da ovde ipak ima znacenje "do ponoci" Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2016 To je zato sto Heathrow ne radi 24 sata, tj. ne mozes da ostanes airside cele noci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2016 (edited) Ovi u bankoku su mi objasnili da su englezi 2015. promenili pravila( rekli su mi cak i datum kad) tj. dodali su neke nove uslove, i da je sve to sad jako konfuzno, ali tu pricu za isti kalendarski dan su nekoliko puta potvrdili razni sluzbenici koji su se bavili "mojim problemom "....sva sreca pa na gejtu ispred aviona imaju full system kao na salteru na chek in-u :).... Sad jedino da neko proba na na gatwicku, pa da vidimo kako tamo ide heheh Zasto da bude jednostavno, kad moze komplikovano ....... Edited June 9, 2016 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2016 Prvi put sada idem u Veliku Britaniju tako da nemam iskustvo sa njihovom vizom. Juce sam predala potrebnu dokumentaciju i sada cekam da mi viza stigne. Zanima me da li neko zna za koliko otprilike stize pasos ? Ja bih trebala za 3 nedelje da idem na mora i jakooo se brinem. Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2016 Poštovanje gospodo, nadam se da mi možete pomoći ili me barem uputiti na pravo mesto. Naime, trebalo bi da kao sportski klub odemo na seminar u London, interesuje me ima li opcija izdavanja grupne vize, a ako nema za koju vrstu vize treba aplicirati, turistička, poslovna... Nadam se da ću ovde pronaći pomoć jer mi ovo deluje izuzetno komplikovano. Unapred zahvalan! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2016 Ne znam konkretno detalje o grupnoj vizi i da li postoji, ali, prostudiraj detaljno zvanican sajt www.gov.uk/apply-uk-visa, tamo ces verovatno pronaci sve detalje koji te zanimaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2016 Pozdrav! Hteo bih da apliciram za UK vizu.Razlog moje posete je sto planiram saradnju sa tamosnjim kompanijama radi izlazka na brazilsko trziste.Vizu nameravam da trazim u BG,da li je to problem posto zivim u Brazilu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2016 Ako imas srpski pasos, nije problem. Ako imas brazilski RNE, takodje mozes i u Brazilu da apliciras za vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2016 Ok,lepa vest.U Brazilu bi morao da idem do Ria ili Brazilije,znaci da gubim vreme i novac,mislim da je BG bolja opcija.Koliko se dana ceka na vizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2016 (edited) Sta znam, ako vec rece da zivis u Brazilu, manje gubis novca i vremena da skoknes do Rija, nego da skoknes do Beograda. A provesti par dana u Riju svakako nije gubljenje vremena Ako ipak resis da vadis u Brazilu, bolje da ides u Rio, jer se u Braziliji placa neka dodatna taksa. Ja sam bas danas podigao pasos u Riju, stigao je za 2 nedelje. Inace, rok je 15 radnih dana za neuseljenicke vize i imas opciju da doplatis nekih 80-100 reala da ti posalju postom na kucnu adresu. Dakle, ne bi morao dvaput da ides do Rija. Edited August 8, 2016 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites