Posted November 2, 2015 Narode,Dokumenta sam predala 23.10. (petak), u ponedeljak 26.10. sam dobila mejl da su stigla u UK visas & immigration. Proslo je 6 radnih dana od tada i danas sam dobila mejl da je doneta odluka. Da li je cudno to sto je sve tako brzo islo (imam aktivnu USA vizu pa sam pomislila da je to mozda pomoglo? a mozda su me i odbili..), i koliko im treba da vrate pasos u BG?Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2015 Zdravo narode,Da li je iko imao/ima iskustva sa vadjenjem/dobijanjem supruznicke vize za Britaniju (zvanican naziv vize je ‘family of a settled person’) ?? Ja sam predala 22.09. i dalje cekam.Na zvanicnom sajtu prvo pise da je potrebno 12 nedelja da se dobije odluka, a onda kada odem na 'Guide to processing times' i izaberem Beograd, (pa Settlement oba puta) izlazi sledece:Number of days to process application:60 days - 72% of applications decided90 days - 72% of applications decided120 days - 72% of applications decided Tek mi sada nista nije jasno sa ovim procentom od 72%! I sta je pisac hteo da kaze..?Ovo kao da je neko uradio copy paste. Da li neko ima predstavu da li je zaista 12 nedelja ili je ustvari maksimum 120 dana ? i da li to misle 120 RADNIH ili sve ukupno 120 dana..? Pliz ako bilo ko ima iskustva sa ovakvim tipom vize neka pise!Aj, zivi bili.Pozdrav!Ciao ...ja sam to sve prosao pre jedno4 ili 5 godina i znam na sta mislis .Ja sam se prvi put prijavio 6.7 2011 mislim ,a dobio sam vizu 27.11.2011 to mu dodje skoro 5 meseci ... Moje iskustvo je da su spori ,i da sve sto se tice papirologije je uzasno sporo.Verovatno imaju dosta aplikacija a i pravo da ti kazem te vrste viza proveravaju do koske ...to je makar moje iskustvo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2015 Narode,Dokumenta sam predala 23.10. (petak), u ponedeljak 26.10. sam dobila mejl da su stigla u UK visas & immigration. Proslo je 6 radnih dana od tada i danas sam dobila mejl da je doneta odluka. Da li je cudno to sto je sve tako brzo islo (imam aktivnu USA vizu pa sam pomislila da je to mozda pomoglo? a mozda su me i odbili..), i koliko im treba da vrate pasos u BG?Hvala.Nije čudno, ja sam dobila vizu za 7 dana, Pasoš vraćaju za dan-dva posle donošenja odluke, nisam baš sigurna.Pozz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2015 Ciao ...ja sam to sve prosao pre jedno4 ili 5 godina i znam na sta mislis .Ja sam se prvi put prijavio 6.7 2011 mislim ,a dobio sam vizu 27.11.2011 to mu dodje skoro 5 meseci ... Moje iskustvo je da su spori ,i da sve sto se tice papirologije je uzasno sporo.Verovatno imaju dosta aplikacija a i pravo da ti kazem te vrste viza proveravaju do koske ...to je makar moje iskustvoCao @Belgradeinmade !Konacno neki odgovor, Hvala ti! ..posto svi zivi jure turisticke vize naravno niko nije lud traci vreme na ove komplikovanije Verujem da su sada sve rigorozniji, posto su cujem (a znam i iz svog iskustva) poceli da odbijaju i turisticke vize.. Ja se sve nadam da nece bas do kraja roka cekati da mi daju odgovor, posto smo im sve pedantno predali.. barem mislim da jesmo. A jesu li te kontaktirali uopste u tih 5 meseci za neki dokument ili bilo sta? I kako izgleda, jel odmah mozes da putujes i jel bilo problema/ispitivanja na pasoskoj kontroli tamo? Pozdrav,Sanja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2015 (edited) Pozdrav Molila bih ko moze sto detaljnije da mi pruzi odg na neka pitanja jer sam istresirana zadnjih nekoliko dana zbog vize , pa bih volela da me neko realno uputi koje su sanse da dobijem. Danas sam se prijavila za Britansku vizu, planiram da posetim prijatelja koji tamo studira, on nije drzavljanin Engleske vec je iz Bangladesa I upisao je master skoro nakon zavrsenih 3 godine osnovnih studija u Engleskoj. Poslao mi je pozivno pismo , dokumenta o smestaju ali postoji jedan problem koji me brine . Posto mu je viza jos uvek u procesu , znaci tek treba da je dobije jer mu istice ovog novembra (zavrsio je 3 god studija) ja nisam mogla da je skeniram i prilozim vec mi je poslao sa njegovog univerziteta dokument da potvrdjuje kako mu studije traju jos 2 godine on mi je danas javio da su TEK 23 Novembra zakazali njemu razgovor za vizu a ja treba 3 da putujem u London Da li postoji mogucnost da mi prijava bude odbijena ako provere da je njemu viza jos uvek u procesu aplikacije i da nije sigurno da ce on ostati u zemlji (mada te vize 99% ne budu odbijene jer je skolovanje uplaceno i vec je upisan na master) ? Drugo, otac mi je prilozio tekuce stanje racuna ali trenutno tj kolik oima novca i radi se o velikoj sumi, ali nije prilozio tranzakcije i primanja u zadnjih par meseci samo ukupne sume od pocetka godine do sada, da li moze i to da predstavi problem i ako mu je iz banke to izdata original na njegovu firmu i on time pokazuje da moze da me finansira ? Sva ostala dokumenta sam prilozila apsolutno uredno ukljucujuci i avionske karte, potvrdu s fakulteta itd. E da , jos mi je otac prilozio potvrdu kad idem i kad se vracam iz londona i na kojoj cu adresi biti, ali to nije u sudu overeno vec je on samo potpisao, da li i to moze da predstavi problem ? Mnogo bi mi znacilo da mi se pruze bar neki odgovori iz sopstvenog iskustva na ova pitanja. Hvala u Napred. Edited November 12, 2015 by Rosey9414 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 4, 2015 Cula sam da postoji opcija za dobijanje Engleske vize za do pet dana. Naravno mora da se doplati nesto para ali bi mi puno pomoglo. Malo sam istrazivala i na sajtu Teleperformance, preko kojeg se placa usluga pise da pre toga usluga mora biti zakazana preko Visa4UK sajta, na kom se popunjava aplikacija. Ja sam popunila vec pola aplikacije i nigde me nisu pitali da li bih zelela Priority Service, da li neko zna nesto vise o tome? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2016 Pozdrav svima! Samo da javim da se ne cimate ako vam na tls nalogu ne cekiraju sve opcije... Meni nisu cekirali i kao svaki posteni istraumirani gradjanin Srbije sam pomislila da nesto nije u redu. Medjutim pasos je stigao i dobila sam turisticku vizu, neocekivano brzo za 4 radna dana, predala sam 28.01. u 11:10 i juce 03.02. oko podne mi je stigao mejl da su mi dokumenta poslata nazad. Imala sam sve papire, sve prethodne pasose, garantno pismo, povratnu kartu, zdravstveno osiguranje, pa ne znam da li je to uticalo na brzinu. Raspitajte se koliko pre polaska da aplicirate, jer sam ja npr trazila za 17. febrauar a dali su mi od dana kada su je procesuriali, tj od juce. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2016 (edited) Ljudi pomagajte! Zanima me sta mi je potrebno od dokumenata za dobijanje kratke turisticke vize s obzirom da sam nezaposlen i bio sam nezaposlen proslih godinu dana? Kontaktirao sam zvanicni UK Visa centar, ali nisu uopste bili od pomoci.. Ja se izvinjavam ako je neko vec pisao o ovome! HVALA PUNO! Inace zivim sa mamom i bratom (koji inace ima dobru platu) pa me isto zanima da li bi mogao da uzmem njegova stanja itd? Imam 25 godina i tek sam zavrsio fakultet, tako da potvrda sa istog nije u opciji Edited February 15, 2016 by justiniyan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2016 Sve imas na sajtu... https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/423699/2015_04_20_Visitor_Supporting_Documents_Guide_-_Final__2__-_CLEAN.pdf Section 1: documents you must provide – all visitors Section 2: other documents you may want to provide – all visitors Njima treba dokaz da ces imati kesa da se tamo izdrzavas i da imas razlog da se vratis. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2016 Pozdrav svima,potrebna mi je viza za Englesku,e sada pitanje je moje da li je potrebna potvrda da je uplacen porez jer moji roditelji imaju privatnu firmu i da li mora potvrda da bude na engleskom da sam student.Hvala vam unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2016 Zdravo svima,potrebna mi je pomoc.Ne znam da li treba potvrda o placenom porezu jer moji imaju privatnu firmu,i da li je to toliko vazno bas?Ako moze neko da mi napise sta sve bas treba.Ja sam student,popunila sam ono i zakazala termin samo da nabavim papire sve do ponedeljka.Viza mi treba za mesec dana.Hitno mi je potrebna pomoc.Hvala vam unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2016 Pa koji dokument da prilozim kao da "imam razlog da se vratim"? Kad ga realno nemam, kao sto rekoh, niti studiram, niti sam zaposlen... :S Da li je izvod iz banke sa deviznog stednog racuna dovoljan? (Naravno sa dovoljnim sredstvima) Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2016 Putujem iz Brazila ka Evropi, a imam tranzit kroz USA i UK, a u povratku imam i stopover u USA. Ukoliko imam vazecu US vizu(B1/B2), nije mi potrebna tranzitna UK viza, zar ne? Presedanja su u istom danu i kratka, 2-4 sata. Vidim na zvanicnom sajtu, kad radim simulaciju, da ima neke razlike u zavisnosti od toga da li prolazim ili ne kroz "UK Border Control". Da li je u UK praksa da se, prilikom tranzita, preuzima prtljag? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2016 53 minutes ago, Dragance said: Putujem iz Brazila ka Evropi, a imam tranzit kroz USA i UK, a u povratku imam i stopover u USA. Ukoliko imam vazecu US vizu(B1/B2), nije mi potrebna tranzitna UK viza, zar ne? Presedanja su u istom danu i kratka, 2-4 sata. Vidim na zvanicnom sajtu, kad radim simulaciju, da ima neke razlike u zavisnosti od toga da li prolazim ili ne kroz "UK Border Control". Da li je u UK praksa da se, prilikom tranzita, preuzima prtljag? bas sam pre nekoliko nedelja zbog iste stvari kontaktirao british airways na heathrow, jer ce oni to najbolje znati..rekli su mi da ne treba tranzitna, do 24h...ja ne prolazim UK border control, tj. let mi je vezan...ukoliko moras da menjas terminale, ili moras da podizes prtljag, da bi ga prebacio na drugi let ( ako nisu povezani), onda bi tu vec mogao da bude problem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2016 Vezani su letovi, sve kupljeno na sajtu American airlinesa, prekookeanski letovi su AA, unutar Evrope je BA, mislim da se ni terminal ne menja na Heathrow-u. S te strane nema problema. Zato sam i pitao da li se prilikom tranzita kroz UK obavezno preuzima prtljag ili ne. Cak i u tom slucaju mislim da nemam problem, jer na sajtu www.gov.uk pise sledece: Quote Transiting without a visa You might be eligible for ‘transit without visa’ if: -you arrive and depart by air -have a confirmed onward flight that leaves on the day you arrive or before midnight on the day after you arrive -have the right documents for your destination (eg a visa for that country) One of the following must also apply: -you’re travelling to (or on part of a reasonable journey to) Australia, Canada, New Zealand or the USA and have a valid visa for that country -you’re travelling from (or on part of a reasonable journey from) Australia, Canada, New Zealand or the USA and have a valid visa for that country -you’re travelling from (or on part of a reasonable journey from) Australia, Canada, New Zealand or the USA and it’s less than 6 months since you last entered that country with a valid entry visa ... ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2016 On 2/18/2016 at 9:00 PM, justiniyan said: Pa koji dokument da prilozim kao da "imam razlog da se vratim"? Kad ga realno nemam, kao sto rekoh, niti studiram, niti sam zaposlen... :S Da li je izvod iz banke sa deviznog stednog racuna dovoljan? (Naravno sa dovoljnim sredstvima) Hvala Sta znam, smisli nesto akademski gradjanine, imas neku nekretninu, sviras/igras negde pa imas koncert, utakmicu, volontiras negde/imas praksu, kontaktiraj neki start up inkubator da ti posalju pozivno.... Mislim da ti je dosta para na racunu veliki plus ali to je samo moje misljenje. Mozda ti i odobre bez da radis i studiras, ali mislim da ti je veliki rizik, moju drugaricu su npr. odbili, pa zasto da rizikujes bzvze. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2016 On 22. februar 2016. at 7:45 PM, Dragance said: Vezani su letovi, sve kupljeno na sajtu American airlinesa, prekookeanski letovi su AA, unutar Evrope je BA, mislim da se ni terminal ne menja na Heathrow-u. S te strane nema problema. Promena terminala ne podrazumeva i prelazak granice, ima bus koji vozi između terminala, tako da to svakako nema uticaja - recimo onaj interline koji je Jat imao sa Virginom, Jat ide sa T4, Virgin sa T3, ali sa busom se to rešava. U svakom slučaju, kao što Draganče reče, TWOV podrazumeva izlazak u UK, tako da ni podizanje prtljaga (ili prosto želja za šetnjom po Londonu u slučaju duge konekcije, ili noć u hotelu, ili korišćenje nekog arrival lounge) ne bi bio problem. Nevezano za to, budi spreman na veoma dugačke i striktne kontrole ručnog prljaga na LHR. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2016 Nevezano za vize, kombinacija American - British je uglavnom menjanje terminala jer AA slece na T3, a vecina BA letova ide sa T5 (ima nesto malo na T3). Ali kao sto je pomenuto, imas (airside) autobus. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2016 (edited) 1 hour ago, jms_uk said: Nevezano za vize, kombinacija American - British je uglavnom menjanje terminala jer AA slece na T3, a vecina BA letova ide sa T5 (ima nesto malo na T3). Ali kao sto je pomenuto, imas (airside) autobus. Meni zapalo to nesto malo, oba leta su mi sa T3 2 hours ago, meelosh said: U svakom slučaju, kao što Draganče reče, TWOV podrazumeva izlazak u UK, tako da ni podizanje prtljaga (ili prosto želja za šetnjom po Londonu u slučaju duge konekcije, ili noć u hotelu, ili korišćenje nekog arrival lounge) ne bi bio problem. Da bi dosao do arrival lounge-a, treba da prodjem Border control? 2 hours ago, meelosh said: Nevezano za to, budi spreman na veoma dugačke i striktne kontrole ručnog prtljaga na LHR. Ma, znam, bio sam pre par meseci, smorili me i na LHR i na Lutonu. Na kontroli, uvek moj ranac sa strane, pa cekaj, sa 10-ak ostalih, oba puta jedva stigoh na let, od predvidjenog svrckanja po frisopu-corak. A sve sam spakovao po propisima, nista sumnjivo. Kad sam ih drugi put pitao, zasto je moj ranac stavljen sa strane, zbog cega detaljna kontrola, kaze, pa imas laptop Edited February 26, 2016 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2016 A jesi li bio izvadio taj laptop iz ranca ? Za arrival lounge na T3 mozes da zaboravis do leta, zatvara se u nedelju. Ko ima pravo na istu, morace da ide na T5. Ja cu da promasim za jedan dan, posto letim noc nedelju na ponedeljak. Ovo mi je stiglo veceras od AA: Our Arrivals Lounge in London Heathrow (LHR) Terminal 3 will be temporarily closed during your upcoming trip. We're working to bring you an all new lounge experience later this summer. We invite you to enjoy complimentary access to the British Airways Arrivals Lounge in Terminal 5 in the meantime. Here's how: Fully exit immigration and customs in Terminal 3 Transfer from Terminal 3 to Terminal 5 using the Heathrow Express (free for all travelers) In Terminal 5, take the orange lifts to the first floor Present your eligible boarding pass to gain entry The British Airways Arrivals Lounge is open daily from 5 a.m. to 2 p.m. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2016 (edited) Molim vas za odgovor. Verenik mi je iz Poljske I sada zivi I radi u UK. Za neki mesec dolazi u Srbiju kolima da se vencamo, pa je mislio da me povede natrag sa njim. Ali ne znam posto Sam ja iz Srbije da li ce mi ipak trebati viza za UK? Molim vas za pomoc 16 minutes ago, Daca94 said: Molim vas za odgovor. Verenik mi je iz Poljske I sada zivi I radi u UK. Za neki mesec dolazi u Srbiju kolima da se vencamo, pa je mislio da me povede natrag sa njim. Ali ne znam posto Sam ja iz Srbije da li ce mi ipak trebati viza za UK? Molim vas za pomoc Edited February 26, 2016 by Daca94 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2016 11 hours ago, jms_uk said: A jesi li bio izvadio taj laptop iz ranca ? Jesam, naravno. To traze pre i nego sto kazu: "Dobar dan" 11 hours ago, jms_uk said: Za arrival lounge na T3 mozes da zaboravis do leta, zatvara se u nedelju. Ko ima pravo na istu, morace da ide na T5. Znaci, ispala Ne verujem bas da cu imati vremena da se cimam do T5, ali, videcu vec da se negde udomim 3 hours ago, Daca94 said: Molim vas za odgovor. Verenik mi je iz Poljske I sada zivi I radi u UK. Za neki mesec dolazi u Srbiju kolima da se vencamo, pa je mislio da me povede natrag sa njim. Ali ne znam posto Sam ja iz Srbije da li ce mi ipak trebati viza za UK? Molim vas za pomoc @Daca94, naravno da ne moze neko tek tako da dodje kolima, ozeni se i odvede sutradan mladu u X zemlju. Moras da regulises administrativne stvari i naravno da ce ti trebati viza za UK. Nakon vencanja, moraces da apliciras za odredjeni tip vize, koji se tice tvog slucaja. Potrazi vise informacija na zvanicnom sajtu, sve je detaljno objasnjeno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2016 Molim vas, može li neko pomoći sa informacijom, savetom.. Jedna kompanija iz Velike Britanije je pokazala interesovanje za to da suprug (programer), počne da radi kod njih. Problem je u tome što oni ne mogu biti sponzori, tj. ne mogu pomoći u dobijanju radne dozvole, vize. Rekli su mu da je situacija kod njih trenutno takva i pitaju supruga ima li on neku ideju kako da se premosti taj problem. Postoji li neka druga opcija za supruga da dobije radnu dozvolu a ne preko firme u kojoj bi radio, neki drugi način za odlazak..? Ukoliko bi se pronašlo neko rešenje za odlazak, odselili bismo se kolektivno tamo kao porodica. Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2016 A kako misle da ga zaposle ako ne mogu da mu obezbede radnu vizu? Rekao bih da nisu dovoljno ozbiljni ako nisu u stanju ni vizu da srede. Porazmislite dobro. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2016 Pozdrav! Da li i dalje pri ulasku u Veliku Britaniju (i Irsku) treba pokazati novac koji imate kod sebe za potrebe boravka tamo ili se to vise ne radi? Hvala!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites