Britanske vize

2,302 posts in this topic

Zna li neko da li  je potreban izvod iz banke ako u garantnom pismu stoji da ce oni snositi sve troskove  tokom mog boravka? 

Ako imas potvrdu da ce neko drugi snositi kompletne troskove tvog boravka tamo, mislim da izvod iz banke nije neophodan. Osim kao dokaz o tvojim nekim redovnim primanjima, u iznosu koji si naveo/la u formularu.

Ja sam za konferenciju u Londonu tražio turističku vizu.. Upravo očekujem da mi je odobre. Nadam se da nisam pogrešio.

I ja sam uradio slicno, trazio "Standard visitor" vizu, ali su mi oni dali biznis vizu. 

Edited by Dragance

Cao svima,

Treba mi jedan savet.Podnosim zahtev za vizu-idem na sajam u novembru.Salje me firma,ali cu spavati kod prijateljice.E sad, ne znam da li mi je  pametnije da lepo rezervisem hotel u kom imam opciju otkazivanja do kraja oktobra i otkazem rezervaciju kada dobijem vizu ili da mi ona salje pozivno pismo.Bojim se da ne bude sumnjivo sto me firma salje a ne placa mi smestaj.

Pre tri godine sam bila na istom sajmu i dobila vizu bez problema ali tada sam spavala u hotelu :)

Meni je jedino u glavi da oni negde posle davanja vize ne proveravaju ponovo gde cu biti smestena(npr.prilikom pasoske kontrole tamo na aerodromu...).Paranoja :)

Cao svima,

Treba mi jedan savet.Podnosim zahtev za vizu-idem na sajam u novembru.Salje me firma,ali cu spavati kod prijateljice.E sad, ne znam da li mi je  pametnije da lepo rezervisem hotel u kom imam opciju otkazivanja do kraja oktobra i otkazem rezervaciju kada dobijem vizu ili da mi ona salje pozivno pismo.Bojim se da ne bude sumnjivo sto me firma salje a ne placa mi smestaj.

Pre tri godine sam bila na istom sajmu i dobila vizu bez problema ali tada sam spavala u hotelu :)

Meni je jedino u glavi da oni negde posle davanja vize ne proveravaju ponovo gde cu biti smestena(npr.prilikom pasoske kontrole tamo na aerodromu...).Paranoja :)

Zdravo,

Ja sam išla kod brata, ali da ne bih njega opterećivala pozivnim pismom, išla sam na tu varijantu booking-a sa otkazivanjem. To sam predala, uz zahtev za turisticku vizu, sa pratećom dokumentacijom. Niko me nije proveravao po pitanju smeštaja.

Pozdrav

Edited by sanjast2

Drugari, moze li neko da mi pomogne oko odredjivanja vize?

Naime... moja devojka, koja je EU gradjanin, je dobila posao u Engleskoj.. pre nego sto ode cemo se vencati. Pa me zanima za kakvu ja vizu treba da konkurisem da bi otisao sa njom(ja imam srpski pasos) ? Namera nam je da ostanemo da radimo i zivimo u Engleskoj..

Hvala puno unapred.

MOLIM ako iko zna da mi odgovori.Treba mi tranzitna aerodromska viza. Iz Honkonga preko Londona letim za Beč, zadržavam se samo 2h na aerodromu.Znači ne napuštam aerodrom već samo presedam na drugi let.Da li neko zna kako da dobijem samo tranzitnu vizu? Da li je moguće da moram sve da popunjavam formulare? Hvala unapred.

Pozdrav!

Apliciram za Standard Visitor Visa i u nedoumici sam vezano za overavanje prevoda. Da li je dovoljno da prevodilac samo potpise dokumenta ili je potrebno overavati ih kod sudskog tumaca?

I da li je neko upoznat sa time da li Velika Britanija prznaje internacionalni izvod iz maticne knjige rodjenih pri predaji dokumenta za vizu? (Drzave potpisnice becke konvencije su one koje se njime koriste, drugarica je predala taj internacionalni i prosla ali su mi u opstini rekli da ipak proverim da li ga Britanci priznaju)...

Hvala!

Dali neko zna ako Kineski drzavljanin ima UK vizu moze li sa njom uci u Srbiju.

Neko kaze da je moguce uci u BiH ali za Srbiju nemam informaciju.

Hvala

Pozdrav!

Apliciram za Standard Visitor Visa i u nedoumici sam vezano za overavanje prevoda. Da li je dovoljno da prevodilac samo potpise dokumenta ili je potrebno overavati ih kod sudskog tumaca?

I da li je neko upoznat sa time da li Velika Britanija prznaje internacionalni izvod iz maticne knjige rodjenih pri predaji dokumenta za vizu? (Drzave potpisnice becke konvencije su one koje se njime koriste, drugarica je predala taj internacionalni i prosla ali su mi u opstini rekli da ipak proverim da li ga Britanci priznaju)...

Hvala!

Pozdrav,

Nema potrebe da bilo ko potpisuje prevod. Ne razumem zasto vam za vizu  treba izvod iz maticne knjige rodjenih!?

Pozdrav,

Nema potrebe da bilo ko potpisuje prevod. Ne razumem zasto vam za vizu  treba izvod iz maticne knjige rodjenih!?

Pozdrav,

Student sam i u spisku potrebnih dokumenata za apliciranje je i izvod iz maticne knjige rodjenih. Vadila sam americku i kinesku vizu i uvek sam prilagala i izvod iz mat. knj. rodjenih ali nisu mi trazili prevod dokumenata zato me interesuje da li Britanci priznaju internacionalni izvod.

Pozdrav,

Student sam i u spisku potrebnih dokumenata za apliciranje je i izvod iz maticne knjige rodjenih. Vadila sam americku i kinesku vizu i uvek sam prilagala i izvod iz mat. knj. rodjenih ali nisu mi trazili prevod dokumenata zato me interesuje da li Britanci priznaju internacionalni izvod.

Ok, niste naveli da ste student....koliko ja znam, te zvanične, originalne, dokumente ne treba prevoditi. Ja sam predala kopiju radne knjižice, uz original na uvid, bez ikakvog prevoda. Pozdrav.

Pozdrav svima,

da li neko zna ima li smisla aplicirati ponovo nakon jedne odbojene vize?

Student sam, imam garantno pismo u kom stoji da ce me izdrzavati tamo ti prijatelji kod kojih idem. Mislim da sam ja kriva jer sam napisala da zelim da ostanem tri meseca a nikakav dokaz o novcanim sredstvima. Mozda sam trebala da stavim samo dve,tri nedelje I neku sumu na racun cisto da imam kao dokaz pa posle da podignem.

Verujem da su sada poostrili pravila ali bih opet pokusala pa ako neko ima neki savet zaista bih cenila.

Da li da pokusavam da apliciram za vizu s obzirom da sam apsolvent (znam da je to lose za apliciranje) i nisam zaposljena? Prosle godine sam bila u Londonu, tako da imam vizu u pasosu (nadam se da to nesto znaci), ali imala sam status studenta tada.

Molim Vas za pomoc

Treba mi tranzitna viza UK jer treba da se ukrcam na cruise ship na kome cu da radim. 

Znaci necu se zadrzavati u UK

Moje pitanje je, obzirom da je danas 4.10 a treba da se ukrcam 19.10. da li ce mi stici viza za ovako kratko vreme i koga da pozovem da dobijem tu informaciju. 

Nisu mi poslali potrebnu dokumentaciju iz razloga sto nece da mi kupuju kartu bzvz ako ne mogu da dobijem vizu do 19.10.

Ako ne mogu za ovako kratko vreme da dobijem vizu i pasos nazad moram da trazim da mi pomere datum ukrcaja :/

Hvala 

Moje pitanje je, obzirom da je danas 4.10 a treba da se ukrcam 19.10. da li ce mi stici viza za ovako kratko vreme i koga da pozovem da dobijem tu informaciju.

A gde se ukrcavaš? Ako je to USA ili Kanada (za koje naravno moraš imati vizu), onda ti ne treba UK tranzitna viza:

https://www.gov.uk/check-uk-visa/y/serbia/transit/no

You’ll need a visa to pass through the UK in transit (unless you’re exempt)

You should apply for a Direct Airside Transit visa if you arrive in the UK on a flight and leave again without passing through immigration control.

Exemptions

You don’t need a visa if you have one of the following:

* a visa for Canada, New Zealand, Australia or the USA (this can be used for travel to any country)

Ako je to neka druga zemlja, moraš uzeti DATV:

https://www.gov.uk/transit-visa/direct-airside-transit-visa

Documents

You must provide:

* a current passport or other valid travel identification

* 1 passport-sized colour photograph

You may need to provide additional documents depending on your circumstances - read the guidance for a full list.

Apply outside the UK

You must apply online for a Direct Airside Transit visa:

You’ll need to have your fingerprints and photograph (known as ‘biometric information’) taken at a visa application centre as part of your application.

You may be able to get your visa faster or other services depending on what country you’re in - check with your visa application centre.

VAC za Srbiju je na https://uk.tlscontact.com/rs/beg/splash.php, pa vidi kako ćeš ih kontaktirati.

Pozdrav.

Zivim i radim u Norveskoj, srpski sam drzavljanin. Zeleo bih da putujem za London u posetu drugu na nedelju dana. Sta je potrebno od dokumenata za dobijanje vize i da li je moguce zavrsiti bez dolaska u Srbiju?

Unapred zahvalan.

Ako imas urednu norvesku vizu i rezident si tamo, mozes tamo vaditi vizu. Za sve sto ti treba od dokumenata pogledaj na zvanicnom sajtu, sve je do detalja objasnjeno.

Pozdrav,

Da li neko zna kako treba da izgleda izjava roditelja da finansiraju put i snose sve troskove istog? (Student sam, traze je.)

Takodje traze i izjavu profesora da mogu da odsustvujem sa predavanja, pa ako je neko od studentata skoro konkurisao ili ima studenta koji je aplicirao molim vas pomagajte.

Mogu ja da je srocim sama ali nisam sigurna da li to prolazi.

Hvala mnogo. :)

Da li neko zna da mi kaze da li je neophodan izvod iz banke? Imam potvrdu firme o visini primanja od recimo 50000 i to sam i navela u aplikaciji. Ali plata koja mi ide preko racuna je nekih 32000, pa se plasim da bi ako prilozim izvod iz banke to bilo kao lazna informacija. Takodje ako neko moze da mi kaze kako je resavao dokumentaciju. Da li je potrebno da na memorandumu firme   potvrdu o zaposlenju  i visini  primanja, kao i o odbrenom godisnjem odmoru, napisem na engleskom ili treba na istom papiru da bude i na engleskom i na srpskom? Molim za info, raygovor mi je zakazan za petak. 
HVALA

Da li neko zna da mi kaze da li je neophodan izvod iz banke? Imam potvrdu firme o visini primanja od recimo 50000 i to sam i navela u aplikaciji. Ali plata koja mi ide preko racuna je nekih 32000, pa se plasim da bi ako prilozim izvod iz banke to bilo kao lazna informacija. Takodje ako neko moze da mi kaze kako je resavao dokumentaciju. Da li je potrebno da na memorandumu firme   potvrdu o zaposlenju  i visini  primanja, kao i o odbrenom godisnjem odmoru, napisem na engleskom ili treba na istom papiru da bude i na engleskom i na srpskom? Molim za info, raygovor mi je zakazan za petak. 

HVALA

Pozdrav,

Izvod iz banke nije neophodan, ja ga nisam prilagala, ali bi bilo dobro da imate potvrdu o stanju na deviznom računu, nekih 70-100 evra po danu vašeg boravka.. Povrda iz firme treba da je na memorandumu, overena pečatom, na engleskom jeziku. Ja sam sama prevela na engleski, bez ikakvog overavanja.

Pozz

Edited by sanjast2

Pozdrav,

Izvod iz banke nije neophodan, ja ga nisam prilagala, ali bi bilo dobro da imate potvrdu o stanju na deviznom računu, nekih 70-100 evra po danu vašeg boravka.. Povrda iz firme treba da je na memorandumu, overena pečatom, na engleskom jeziku. Ja sam sama prevela na engleski, bez ikakvog overavanja.

Pozz

Hvala puno sanjast2!

Planirala sam danas da uplatim novac na devizni racun i da izvucem potvrdu. Da li ste mozda imali nekoga ko garantuje za Vas prilikom putovanja i ako jeste koja je suma u pitanju.

Ja idem kod prijatelja koji je na post diplomskim studijama i prilazem njegov izvod kao garanciju gde je oko 3000 GBP. Da li je to ok, obzirom da on kao student nema stalni income?

Hvala puno sanjast2!

Planirala sam danas da uplatim novac na devizni racun i da izvucem potvrdu. Da li ste mozda imali nekoga ko garantuje za Vas prilikom putovanja i ako jeste koja je suma u pitanju.

Ja idem kod prijatelja koji je na post diplomskim studijama i prilazem njegov izvod kao garanciju gde je oko 3000 GBP. Da li je to ok, obzirom da on kao student nema stalni income?

Nema na čemu!

Ja sam navela da idem sama, turistički, iako sam išla kod brata, tj. dodatnih garancija nisam imala.Tako da je novac koji sam imala na deviznom računu (a uplatila sam toliko, da imam 200 evra po danu, dobila potvrdu, a onda ga za dan-dva podigla sa računa) i kopije svih kreditnih kartica, koje sam priložila priložila, za njih bilo sasvim dovoljno.

Edited by sanjast2

Nema na čemu!

Ja sam navela da idem sama, turistički, iako sam išla kod brata, tj. dodatnih garancija nisam imala.Tako da je novac koji sam imala na deviznom računu (a uplatila sam toliko, da imam 200 evra po danu, dobila potvrdu, a onda ga za dan-dva podigla sa računa) i kopije svih kreditnih kartica, koje sam priložila priložila, za njih bilo sasvim dovoljno.

Tako sam nesto i ja uplatila, samo sam zaboravila kopije kreditnih kartica. Predala juce, pa videcemo.

Veliko hvala na pomoci

Zdravo narode,

Da li je iko imao/ima iskustva sa vadjenjem/dobijanjem supruznicke vize za Britaniju (zvanican naziv vize je 
family of a settled person’) ?? Ja sam predala 22.09. i dalje cekam.
Na zvanicnom sajtu prvo pise da je potrebno 12 nedelja da se dobije odluka, a onda kada odem na 'Guide to processing times' i izaberem Beograd, (pa Settlement oba puta) izlazi sledece:

Number of days to process application:

60 days - 72% of applications decided
90 days - 72% of applications decided
120 days - 72% of applications decided

:shockkk:

Tek mi sada nista nije jasno sa ovim procentom od 72%! I sta je pisac hteo da kaze..?
Ovo kao da je neko uradio copy paste.  shtrumpf 

Da li neko ima predstavu da li je zaista 12 nedelja ili je ustvari maksimum 120 dana ? i da li to misle 120 RADNIH ili sve ukupno 120 dana..? :102: 

Pliz ako bilo ko ima iskustva sa ovakvim tipom vize neka pise!

Aj, zivi bili.

Pozdrav!