SpaceBeer

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

About SpaceBeer

 • Rank
  novajlija

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.istrazivaci.rs

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  On the road
 1. Nastavlja se od starog pasoša. Inače bi ljudi menjali pasoš svaka 3 meseca i bili neograničeno u Šengen zoni
 2. Mislim da kompanije koje spadaju u Attica grupu (Blue star i Superfast) ne voze na tim relacijama, ali proveri. Brod od Sarande do Krfa i ne bi trebalo da je mnogo skup, bar nije bio pre 5 godina.
 3. Na granici https://www.travelchinaguide.com/cityguides/beijing/capital-airport-transfer.htm
 4. A na Wizzovom sajtu piše Pa me zanima da li je neko skoro putovao sa većim kabinskim prtljagom i da li je mogao još nešto pored njega da unese u avion
 5. Postoji li način da se sa 26. godina provučem u grupu "mladi" i platim Balkan Flexi 53€ umesto 88€ Ima li neko iskustva sa rumunskim železnicama, konkretno Temišvar-Bukurešt?
 6. Hvala na opširnom odgovoru U međuvremenu sam odustao od Hrvatskog primorja i našao povoljan smeštaj u Crnoj Gori. Hrvatska će me videti kad budem imao (veće) prihode, nadam se već sledećeg leta Sve je zaista prelepo. Da letujem tamo narednih 10 godina, ne bih uspeo sve da vidim.
 7. Ja sam prošle godine hteo da putujem vozovima po Grčkoj i dobio sam informaciju da je Atina - Solun jedina linija koja je aktivna. Hteo sam da idem od Kalambake do Atine i od Soluna do Skoplja ili do Istambula. Ali su mi rekli da ipak idem autobusom. Nemam pojma
 8. Grčkih železnica nema već 2 godine. Jedina linija koja još uvek postoji je Solun - Atina.
 9. 10-12€ po osobi, u sobama sa kupatilom i frižiderom
 10. Imate li prepuruku za jeftin smeštaj u široj okolini Rijeke - Lovran, Krk, Cirkvenica ili nešto drugo po preporuci? Koliko je teško i rizično tražiti smeštaj na licu mesta?
 11. Mislim da ne možete otići i u Neuschwanstein i u Salzburg u istom danu. Što se dvorca i okoline tiče - prelepo je. Ali možda nema potrebe ulaziti u dvorac. Mnogo lepše izgleda spolja i možda je bolje prošetati se pored nekog jezera ili vodopada u blizini. Za Salzburg je verovatno dovoljan jedan dan, osim ako nećete da posetite sve muzeje u gradu. Važi Bayern ticket do Salzburga, iako je u Astriji (pošto je na samoj granici). Bayern ticket se može kupiti na automatima na svakoj železničkoj stanici. Cena grupne karte (za 5 osoba) je 29€ i važi za ceo taj dan (do ponoći). Na stanici često može
 12. SpaceBeer

  albanija

  Хм, изгледа да ћу прескочити Берат овај пут. Али организација путовања постаје све тежа. Нигде не могу да нађем ред вожње аутобуса, али рачунам да ћу се снаћи на лицу места. Да ли неко зна може ли се добити студентски попуст на трајект Крф-Саранде (важи ли Balkan flexi)? CS заједница им је прилично слаба ван Тиране, па ме занима има ли неко препоруку за хостеле или други јефтин смештај у Валони, Драчу и Скадру?
 13. Wikipedia Не знам колико се исплати ако на Балкану користиш Balkan Flexi, а за међународне возове често постоје специјалне понуде, групна путовања и сл. И притом не важи за Немачку Мада ако имаш Euro 26 или неку сличну картицу, онда кошта ваљда 4€.
 14. SpaceBeer

  albanija

  Уф, и ја бих ускоро ишао у Албанију. Планирам да од Крфа хватам трајект, аутобус до Валоне, а после бус или воз до Скадра и кроз Црну Гору назад до куће . Још нисам испланирао која места бих посетио и колико бих остао, али драго ми је што видим да је безбедносна ситуација на добром нивоу. Онда вероватно нећу журити