Posted July 11, 2012 Nas dvoje putujemo u Grcku.Olimpijska regija ce nam biti baza i odatle planiramo vozom da obilazimo ostatak zamlje.Na sajtu sam procitala da ako se kupi karta preko interneta dobija se 10 % popusta,ako se kupi 2 dana ranije dobija se 15 %,a za povratnu kartu se dobija 20% i da se popusti mogu sabirati do 40%.Ono sto mene interesuje jeste da li je neko koristio rail plus u Grckoj i da li se tih 25% moze sabrati sa ovih 15%?Takodje,da li mogu u Kateriniju da kupim kartu od Atine do Kalambake i da uzmem rezervaciju?Od Kalambake do Katerinija moramo da promenimo voz u Palaiofarsalosu,sta se desava ako prvi voz kasni i zbog toga zakasnimo na drugi?Koristicemo vozove sa tri broja kako bismo izbegli placanje rezervacije,ali od Palaiofarsalosa do Katerinija nam jedino odgovara IC.Da li bas moramo da uzmemo rezervaciju ili bismo mogli da stojimo,put traje sat vremena tako da to ne bi bio problem?Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2012 Grčkih železnica nema već 2 godine. Jedina linija koja još uvek postoji je Solun - Atina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2012 Naravno da ih ima,samo su redukovane.Kako mozes da tvrdis nesto sto ne znas.Sta mislis odakle meni sve ove informacije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2012 Ja sam prošle godine hteo da putujem vozovima po Grčkoj i dobio sam informaciju da je Atina - Solun jedina linija koja je aktivna. Hteo sam da idem od Kalambake do Atine i od Soluna do Skoplja ili do Istambula. Ali su mi rekli da ipak idem autobusom. Nemam pojma Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 12, 2012 Dal je moguće da postoji samo jedna linija? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 12, 2012 Nije jedina linija.Od Kalambake do Atine postoji direktan voz u 17.32.Ovde se mogu naci sve informacije http://tickets.trainose.gr/dromologia/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 12, 2012 Ja se nadala da ce se Rax javiti,ali izgleda nista od toga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2012 Od 14-ti juli do 30-ti septemvri na relaciji Skoplje-Solun-Skoplje je uveden sezonski voz, koji je potvrđen od strane Grčke železnice. Voz iz Skoplje polazi svaku subotu u 5:05 ujutro, a iz Soluna kreće svaku nedelju u 20:11 uveće. Cene karte je oko 20 eura. Nažalost, ovaj voz nema efikasnu vezu za Beograd, ali je zato dobar za oni koji putuju po Balkanu i žele da otsedne u Skoplju. Voz je namenjen najviše za makedonske turiste. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2012 Takodje,da li mogu u Kateriniju da kupim kartu od Atine do Kalambake i da uzmem rezervaciju? A da kupis karte online? Ima neka web tarifa, gde su ti karte i jeftinije. Od Kalambake do Katerinija moramo da promenimo voz u Palaiofarsalosu,sta se desava ako prvi voz kasni i zbog toga zakasnimo na drugi? Onda cekas sledeci voz, ako ga ima Ma da, ne bi trebalo da kasni. Opcija u slucaju da nemate vise vozova je da nekog ustopirate, pa iz te nedodjije odete do grada i hvatate neki bus. Stanica u Paleofarsalosu je negde usred nicega, tu se samo ukrsta pruga, i ima neko malo naselje valjda, a grad Farsalos se nazire negde u daljini. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2012 Naleteo na ovu informaciju na seat61 pa sam hteo da vidim da li neko zna nesto o tome. Vidim da je i Bojan 007 pisao o tome. Ide li ovaj voz iz Soluna za Skoplje 100%? Update July 2012: New weekly train Skopje-Thessaloniki from 14 July to 30 September. A glimmer of hope? They have just reinstated a weekly train between Skopje and Thessaloniki, at least until September. It departs Skopje at 05:05 every Saturday from 14 July to 30 September, arriving Thessaloniki 10:24. Northbound, it departs Thessaloniki every Sunday 14 July to 30 September at 20:11 arriving Skopje at 23:11. For trains between London/Paris/Munich and Skopje, see the Serbia & Macedonia page. You will need to stay overnight in Skopje. The fare is around 756 dinars, about €10. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2012 Da, da, ide taj subotom iz Skopja i nedeljom iz Soluna, samo što se ni ušta ne uklapa osim onima koji iz Makedonije na vikend idu u Solun. Ja se nadala da ce se Rax javiti,ali izgleda nista od toga. I Rax je nekad na odmoru, naravno vozom, što znači ne u Grčkoj. Ne mogu ti pomoći ovde nešto jer znam koliko ti, pošto iz protesta protiv radikalnih rezova u Grčkoj železnici više ne putujem istom. Ako se desi najavljivana sličnost od 9. decebra u Hrvatskoj, mislim da se ni njihovim uslugama neću služiti više. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2012 Voz Skopje-Solun-Skopje trenutno još saobraća, ali najnovije samo do 25-tog avgusta. Vozovi između 1 i 30 septembar su ukinuti jer nema putnika. Nema logika da ide u subotom ujutro, a da se vraća u nedeljom uveće. Bar da je ideo petkom, subotom i nedeljom, bilo bi i putnika za šoping, ali i turiste. Ali za razliku od voz Beograd-Skopje-Solun, ovaj voz između Skople i Soluna imao je dobar vozni red. Ali to je železnica . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites