Followers 0

Hrvatska ostrva

24 posts in this topic

Posto ove godine mogu da napustim svoj dom samo na par dana a umrecu ukoliko ne vidim more odlucila sam se da to bude Jadransko. Odavno zelim na hrvatska ostrva ...

Znam da cu lako naci smestaj kad odem tamo, dodushe malo ce biti skuplje ako putujem sama pa ako neko zna nekoga dole ko bi mi dao parce bashte ili poda da rasprostrem vrecu po povoljnoj ceni. Ako je neko raspolozen da ide samnom...

Koja ostrva imaju kampove? Koje ostrvo preporucujete?

Da li je neko voljan da mi pozajmi sator na par dana?

;D

Zdravo! Postoji verovatnoca da cu ici kolima na ostrvo Krk u mesto Malinska (po preporuci drugarice), kaze da nije lose tamo, 20. ili 21. jula. Imam slobodno mesto u autu, pa ako ti odgovara u tom pravcu mozes sa mnom. Inace tamo ce jos biti moja ekipa iz  NS-a koja ce da ode ranije, a ja moram cekati pasos pa zato kasnije krecem. To jos nije 100% sigurno, ali cisto da imas u vidu i tu opciju. Pozz  :)

Zdravo! Postoji verovatnoca da cu ici kolima na ostrvo Krk u mesto Malinska (po preporuci drugarice), kaze da nije lose tamo, 20. ili 21. jula. Imam slobodno mesto u autu, pa ako ti odgovara u tom pravcu mozes sa mnom. Inace tamo ce jos biti moja ekipa iz  NS-a koja ce da ode ranije, a ja moram cekati pasos pa zato kasnije krecem. To jos nije 100% sigurno, ali cisto da imas u vidu i tu opciju. Pozz  :)

Ja sam prosle godine bio na Krku, u mestu Punat, i bilo mi je fenomenalno... Ove godine planiram opet, najverovatnije, nesto otprilike kad i ti... :D Pa, ako ima mesta... :roll:

Je l' si saznao da li ces ici kolima, ako si se  odlucio da krenes?

Koliko je bio smestaj proshle godine i kako si se snashao za isti?

Nesto je papreno ove godine!  :?

Ishao sam kao na neki eko-kamp koji je trajao 3 dana, pa sam procenio da mi se ne isplati da predjem toliki put za samo 3 dana, pa sam krenuo nedelju dana ranije lol:: Iskusno :hihi:

Imam frienda, tamo zivi...pa nam je sredio neki smestaj malo dalje od samog mesta, al' za DZ, od nekog njegovog druga, ovaj frienda! clap.gif' alt=':clap:'> Zaista, ne znam koliko je smestaj...Mogu ti kazati da je sve skuplje, nego u nasoj lepoj nam i evropskoj Srbiji...Ako pushis, obavezno ponesi pljuge odavde...Tamo i nije neki izbor, a i cigarete su papreno skupe, kao i alkohol :cryy: Imaju neki glupi porez na luxuz :psuje: Ljudi su opusteni, mladi "zdravo" razmisljaju...ma opusteno skroz, chak smo i stopirali u 2 navrata i stale nam oba puta snajke i nahvalishe nas lepi NS klanj::

Raspitaj se za neki kamp, ima toga tamo...shatorche & vreca, pa nek' prshte bele staze!!

I, je l' ides na kraju? I je l' ima mesta u autu? :-\

Pa verovatno idemo Davor i ja i danas me je pozvala Anchu pa mozda i ona krene sa nama... itd itd

ko zna...

mada planirala sam stopom dole ali sad kako se povecava broj zainteresovanih... rat race!  ;D

Uuuuu...Rat Race :dance:

Mada ja jos ne znam kako cu i kada i s kim ici :102:

Vidimo se ondaK tamo, mozda :party::banana:

Da ne otvaram novu temu.

Planiram u julu/avgustu na neko hrvatsko ostrvo, recimo Vis, pa me zanima da li je neko kampovao tamo i koji su utisci/cene kamp mesta.

Bila sam prošle godine u Korčuli, kamp Kalac i jako sam bila zadovoljna. Kamp mesto nam je bilo bukvalno odmah do mora, a tuševi i toalet su bili u odličnom stanju i uvek čisti.

Možda neko iskustvo iz drugih kampova na hrvatskom primorju?

Hvala

znam da je mesanje politike zabranjeno all jbt.ja jednostavno nemogu moje da ubedim da idemo na hrvatsko more ;)....aj roditelje bi mogo all drugare nikako...aj da se plase da idu u split pa da ih nekako razumem all jbt.mi smo neke druge generacije koje na to ne bi trebali da gledamo...zato pozdrav svim ljudima dobre volje... :mah: :mah: :tt:...inace sto se tice satora mozemo nesto srediti.. :)

Hajd nemojte na tu temu, malopre obrisah jedan post, ali izgleda uvek nekog kopka da kaze nesto povodom toga :)

Dakle, odgovorite devojci konkretno ako mozete, a ako ne, nemojte se javljati :)

Dragi putnici,

treba mi pomoc - planiram medeni mesec na hrvatskim ostrvima, lepo sam zamislila sta zelim, ali nikako da to nadjem...  Mozda neko od vas ima neku ideju ili predlog...

Dakle, volela bih neku malenu, slatku, ususkanu kucicu, u prirodi, na plazi ili blizu nje, daleko od guzve, drugih ljudi, mir i tisina... jos kad bi bila pescana plaza... U stvari, samo zamislite idealnu destinaciju za medeni mesec, eto to mi treba  ;)

Cena mi u sustini nije bitna, samo da nadjemo to idealno mesto...

Unapred puuuuuunoooooooo hvala na pomoci  klanj::

Otok Susak ti je poznat baš po tome što je jedini pješčani otok na Jadranu, kao i po svojoj udaljenosti od svega ostalog. Odgovara tvom opisu...

Također, ljudima često preporučim Dugi Otok. Na njemu se turizam još nije razvio kao na nekim drugima, i još uvijek možeš naći hrpu malih mirnih ribarskih sela gdje ćeš lako iznajmiti smještaj. Na sjevernom kraju je odlična pješčana plaža Saharun, ostatak su uglavnom kamenite. Na južnom kraju otoka je zaštićeni Park Prirode Telašćica, koji se nastavlja na Nacionalni Park Kornati.

Gorespomenuti Lastovo i Mljet su isto odličan izbor, dodao bih i Vis...

Ако сам добро разумела шта те интересује, препоручила бих Говеђаре на Мљету, Врбоску на Хвару, Ластово, Вис или Елафите, напр. Луку Шипањску. Све најбоље!

Ne znam za ostrva, ali znam poluostrvo Istra i Umag - najsevernija tacka Hrvatske. Tu nudim smestaj u stanu za dvoje, namesteno solidno (nije HolidayIN), kupatilo i zaseban ulaz, u seoskoj kuci. To je predgradje Umaga i svuda mozes stici biciklom. Selo je naseljeno autohtonim Talijanima-Isrijanima, koji se hrane tradicionalno istarski, piju Malvaziju i jedu radic. Poznati su po corbi od crnog vina i hleba. Do plaze ima 3 km. Ko treba neka se javi na vnikolicmlinar@gmail.com  :music::banana::psuje:

Imate li prepuruku za jeftin smeštaj u široj okolini Rijeke - Lovran, Krk, Cirkvenica ili nešto drugo po preporuci?

Koliko je teško i rizično tražiti smeštaj na licu mesta?

@SpaceBeer

Ja nisam čuo za smeštaj ispod 20 evra u Rijeci i okolini, ali moram da priznam da se nisam nešto ni raspitivao. Uglavnom bih čuo od nekoga za neki smeštaj i to je obično bila neka varijanta u vilama uz samo more, što je uvek skuplje. Puno sreće u potrazi, ali jedino nisam shvatio šta ti znači da li je rizično tražiti smeštaj na licu mesta? :) U svim delovima Rijeke (osim centra), Voloskom, Opatiji, Ičićima, Ici, Lovranu i dalje, uzduž i popreko, imaš gomilu privatnog smeštaja. Šta tačno nude i po kojm cenama ne znam, ali znam da mnogi od njih nemaju nikakav info na netu.

Dakle, ako ti je "rizik" da li će biti slobodnog smeštaja, siguran sam da nećeš imati problem. Što se cene tiče, to već može da bude problem. Btw, ako ti ne smeta šator varijanta, između Rijeke i Opatije postoji auto kamp Preluk (bar se nadam da još postoji :)). Spada u nisku katerogiju, ali ima sve što ti je potrebno i sigurno je jeftin. Pritom je odlična lokacija i nalazi se na samoj obali mora, pred početak Istre. Do Voloskog i Opatije možeš i da pešačiš. Celu lokaciju možeš da pogledaš u filmovima na mom YouTube kanalu (http://www.youtube.com/user/srdjanIcanic).

@sara_kej

Cres i Lošinj imaju veliki broj zabačenih mesta, sa predivnim uvalama, gde biste mogli da budete prilično izolovani. A onda su vam blizu i sve čari Istre. Do Rijeke autoput, brzo se stiže, onda na trajekt (sa Krka ili iz Istre). Na Krku i Cresu postoji još podosta predivnih mesta koja treba videti, uključujući Lubenice.

Hvala na opširnom odgovoru :)

U međuvremenu sam odustao od Hrvatskog primorja i našao povoljan smeštaj u Crnoj Gori. Hrvatska će me videti kad budem imao (veće) prihode, nadam se već sledećeg leta  :D Sve je zaista prelepo. Da letujem tamo narednih 10 godina, ne bih uspeo sve da vidim.